Test: Opel Mokka 1.4 Turbo 4×4, resultón

Opel som vanlig, er iscenesettelsen av den nye Mokka svært slående. Men Mokka ikke bare pålegger tilstedeværelse. Under denne fasjonable bildet i denne versjonen 1.4 Turbo 4x4 det er gode følelser av Sport Utility Vehicle.

Test: Opel Mokka 1.4 Turbo 4x4, resultón

Test: Opel Mokka 1.4 Turbo 4x4, resultón

Test: Opel Mokka 1.4 Turbo 4x4, resultón

Test: Opel Mokka 1.4 Turbo 4x4, resultón

Er ren rutine snakk om ny SUV hver dag. De nå overalt og alle størrelser og ikke rart de ble vanlig format for fremtiden, for at pluss bilde og ergonomi (Seating høyde) som legge til grunnleggende funksjonalitet en sedan. I disse krisetider er hørt si at den midterste segmentet SUV Det er den som er mindre lidelse konsekvensene, og hvis du gjøre en vurdering av den kompakte SUV annonsert for de kommende årene ... å Porsche og Lexus vil slutte med upublisert Macan og NX, henholdsvis.


Opel
Det er ikke nytt i disse delene. Har i år en Antara braut, at uansett grunn, det har ikke vært en del av suksessen. Der det er hensiktsmessig, for mange av sine kvaliteter, Mokka punkter, om ikke direkte, til segmentet mest populære SUV, sikkert igangsatt suksess for Nissan Qashqai, men også snakker om Nissan Opel Juke og Skoda Yeti som rivaler ... samt Mitsubishi ASX, rettferdiggjort av atypisk 4,28 meter lang.

et sterkt nærvær

Test: Opel Mokka 1.4 Turbo 4x4, resultónFysikere centimeter du kan gå glipp av Mokka Den supplert med visuelle centimeter, og jeg tror det ganske bilde, som ikke mangler sjenerøs 18-tommers hjul. Ved proporsjoner, er det høyere enn på tvers og den samme oppfatte innsiden. Men bare synes forkastelig, hvis du ser det som Qashqai konkurrent, den bekreftede støvelen 325 liter.

den Mokka Det tilbyr en svært enkel tilgang, en veltilpasset interiør opphøyde posisjon og upåklagelig kjørestilling er nøye testet enheten. den AGR valg seter (405 euro) er en luksus for form, størrelse og innstillinger i en bil av denne kategorien, som utstyr som kan ha (kollisjonssensorer, tap kjørefelt, registrere gjenkjennelse, intelligente lys, etc). I tillegg er materialet i instrumentpanelet gjør også denne Mokka en meget attraktiv og høy opplevd kvalitet bil.

Sende kategorien vises også på rull. du føler deg Qashqai til Juke mer, mye mer enn Astra Corsa. Dens fotavtrykk ser veldig bra for din generelle balanse, noe som ikke alltid skje på en bilen klar til å rulle på ulike overflater. Pisa glans, med litt svingende, uten følelse skryte, men på samme måte, støt og pukler overflatene (og takrenner, fortauskanter og reduksjonsgirene) uten tørking. I denne forbindelse har jeg besøkes svært ødelagte veier og grusveier og Mokka bærer slutte å bekymre First Step, for at god filtrering av lengre suspensjoner føles ikke skal straffe bilen. Kanskje for dette "spesialisering"Jeg ble overrasket over de dynamiske måter den andre habitat Mokka, normale veier.

4x4 og mer

Test: Opel Mokka 1.4 Turbo 4x4, resultónPå papirversjoner Mokka 4x4 de har en melodi suspensjon og annen retning den 4x2. de har helt klart et bedre trekkraft, men jeg tror det også involverer et sportslig dynamisk innstilling og til en viss grad "stimulerende" dets intensitet i et slikt kjøretøy. Uthevede linjer over nøyaktighet. Jeg husker i mine første kilometer en retnings Mokka, utmerket guide, rask og "toleranser"Og spesielt reagens bakakselen masseendring kurve. Jeg graving, oppdaget jeg at hadde meget høye lufttrykk i dekkene (2,7 til 2,8 bar), anbefalt som økologiske Opel å favorisere drivstoff forbruk. Men med dette presset og rask kjøring, bak dynamikken i Mokka er opphøyet til en kanskje bewildering nivåer, også ved permittiviteten av stabilitetskontroll.

Jeg prøvde normal anbefalt trykk (2,2 bar i begge akser) og skjuler ikke hans holdning Mokka, men det blir mer progressiv, mer egnet for alle målgrupper. Det er ikke en advarsel om dynamikken i Mokka 4x4, men en refleksjon av hvor mye de kan påvirke dekktrykk. Og kombinasjonen kan gjøre økologisk anbefaling med rask kjøring.

I alle fall, AWD er et verktøy for effekt og sikkerhet i Mokka. Systemet som brukes ri en diferencial elektromagnetisk kjerne som reagerer og foregriper et tap av motoriske ferdigheter. Tar hensyn til hjulhastighet, gassposisjon rotasjonsretning, etc. og automatisk varierer fordelingen. Under normale forhold, viderekoblinger alle dreiemoment til forhjulene, men du aldri mette hastigheten på systemet for å variere mye. Mokka er mer takknemlig tracing kurven akselererende, at ved lossing, og dens effekt og sikkerhet lar deg gå veldig fort veldig naturlig.

Its all-wheel drive kanskje det er avskrevet dager med regn og snø, men vi har også et verktøy for å avslutte asfalten. strekk, Mokka fremskritt på gjørme, skitt og gress uten spesiell oppmerksomhet fra din side, men sin lave frontspoiler finne grenser for å gå litt videre. og Koplingen er ikke stilles til å delta i kompliserte trinn.

1.4 turbo bensin

Test: Opel Mokka 1.4 Turbo 4x4, resultónHvis firehjulsdrift kan være en "bonus" dynamisk i Mokka, motoren 1,4 Turbo bensin legger til denne oppfatningen. Diesel i vår verden, gjenopprette sensasjonen av en turbo bensinmotor er alltid verdsatt, spesielt i Opel. Jeg ser alltid på skjeve Diesel Opel så bråkete at fortsatt i dag og finne meg en raffinert Opel som dette er store nyheter. den 1,4 Turbo er ikke spesielt kraftig, men det er 140 hk og 20 mkg sikre god ytelse og kjøreegenskaper. Naturen gjør turbo enkelt stasjon, og selv om under 2000 opm ikke tillater neglisjere endring, du alltid få fin gevinst hastighet respons. Er glatt og progressive, mens over 4500 rpm til 6000 rpm kutt, kan du være litt flat.

Den har derfor en dobbel personlighet, raffinert propell dra nytte av en lav / middels regime som garanterer god ytelse og nytelse. Og idrett, utforske en høy hastighet med diesel glemt. den girkasse 6 speed Det fungerer veldig bra. Det føles glatt på farten og nøyaktige innsettinger. Settet er kombinert med en Stopp-start enheten fungerer som den skal, ofte stoppe motoren arrestasjoner og rearrancándolo raskt bare verne clutchen. Det tjener til å matche forbruket av en diesel tilsvarende, og i denne forstand 1,4 Turbo kan gjøre lite. Men det virker rimelig å et gjennomsnittlig forbruk på 7,8 liter når vi har en 4x4 SUV, hvor vekt og aerodynamisk friksjon i stor grad påvirke.

Adblock
detector