Peugeot 406 Coupé V6

Release. Peugeot 406 Coupé var den første helt ny 3,0 V6 motor som de tre franske selskaper (Peugeot, Renault og Citroen) gjorde sammen. Med det vesentlig bedre ytelse, men fremfor alt, kjørbarhet og raffinement.

Peugeot 406 Coupé V6

Peugeot 406 Coupé V6

Peugeot 406 Coupé V6

Peugeot 406 Coupé V6

Den kraftigste motoren i området 406 har blitt oppdatert. Etter endringene er gjort få mer kraft og dreiemoment, men det viktigste er at nå mye mer brukervennlig, samt lagring og være mer miljøvennlig. Coupe var den første premiere, men snart kommer til 406 sedan, Renault Laguna -replacing forrige versjon av 194 hk og lengre sikt, neste MPV Renault, den Avantime, og den nye Citroen Xantia, som vil bli fornyet i sin helhet. I september, så vil 607, den nye Peugeot sedan prestisje.


Arbeidet har fokusert på å optimalisere motor puste. For dette formål er luftkanaler innlemmet ny design og kamaksler, som nå har forskjellig knutepunkt og variere den tid og åpningstiden for ventilene i inntaksfasen er redesignet. Kompresjons øker fra 10,5: 1 til 10,9: 1 og en ny elektronisk styring innarbeides. Utgangen på 210 hk og et maksimalt dreiemoment på 280 Nm, 8 til 10 prosent er annonsert henholdsvis den foregående V6. Angående denne, den nye reduserer vekten av 10 kg. Følgelig 406 Coupé nå går mer og "bedre" fordi motoren drifts bandet er mye bredere og respons, mens resterende svært lineær, er det sterkere.
Vår valse benk har ligget på 205 hk, men den maksimale dreiemomentet sammenfaller omtrent med dømmes; 1.900 rpm har bare 90 prosent av denne størrelsesorden, og holdes ved nesten konstante verdier før etter 5000 omdreininger pr. Opprettholdelse av den samme utvekslings utviklingen og det samme utstyr som den foregående modell hjul, akselerasjon plater og har klart forbedrede gjenvinninger; Fra 0 til 100 km / t og 1000 meter stående starte den andre halvdel legger seg nesten mindre mens forbikjøring fjerde og femte dekker minst en 1,5 sekunder henholdsvis. Som for konsum, sier forbedret én liter, selv om våre vanlige målinger i veien og hovedvei annen ordens praktisk talt faller sammen med den ovennevnte.

Adblock
detector