Porsche 918 Spyder: de laatste nummers van een super hybride

Porsche 918 Spyder hybride brute 887 pkPorsche 918 Spyder hybride brute 887 pkPorsche 918 Spyder hybride brute 887 pkPorsche 918 Spyder hybride brute 887 pk

2013 ziet eruit als het jaar van de super hybride en, als bewijs, de laferrari, de McLaren P1 en, natuurlijk, nieuw en het merk Porsche 918 Spyder. Mark Stuttgart heeft aangekondigd de technische gegevens vrijwel definitieve productiemodel, een echte droom auto die zal worden verkocht in november Dit jaar is een exorbitante prijs ook: 767.555 euro.

jaar 2013 Het is niet alleen belangrijk voor Porsche omdat het markeert de 50e verjaardag van de geboorte van zijn grote mythe, 911, maar ook omdat het de Launch sport grote hybride 918 Spyder. Deze vreemde asfalt heeft een geavanceerd parallel hybridesysteem waarbij verscheidene interessante elementen centraal staan. Drie, twee, één en ... beginnen.

Bijna 900 hybride CV

Net achter de twee zitplaatsen Porsche 918 Spyder Het is geplaatst een benzinemotor 4.6 V8 van 608 CV, met een constant vermogen wordt afgegeven met 9150 rpm. In de achteras, we ook een 114 kW elektromotor (Over 156 pk), terwijl de vooras neemt een andere rol 95 kW elektromotor (Over 129 pk). In totaal Porsche zegt dat de 918 Spyder Het kan een maximaal vermogen van ongeveer bieden 887 CV.

Porsche 918 Spyderelektrisch vermogen Porsche 918 Spyder Het is opgeslagen in een Lithium-Ion 7 kWh. Deze opgeslagen energie heeft een eigen vloeistofgekoeld. Naast het regeneratieve remsysteem remmen en vertragen, batterij 918 Spyder ook kan worden opgeladen door de stekker in het stopcontact, dus we hebben het over een super sportieve hybride plug-in (of stekker). Volgens de laatste testen van de Duitse 'tovenaars' van Stuttgart, de geschatte tijd voor een volledig opladen wanneer u verbinding maakt het 918 Spyder een conventionele thuisnetwerk is een vier uur. Voor degenen die deze keer overdreven zou zijn, zullen twee speciale adapters die kortere laadtijd worden aangeboden paar uur, een van hen, en slechts 25 minuten, de tweede, de laatste met een ladingsniveau ongeveer 80 procent.

Rijden met de letter

de Porsche 918 Spyder zal bieden tot vijf rijmodi: E-Power, Hybrid, Sport Hybrid, Race Hybrid en Hot Lap. De eerste -de E-Power- Het is de manier waarop de auto op elektriciteit alleen wordt aangedreven. Porsche zegt dat op deze manier E-Power u kunt reizen rond de 30 kilometer, op voorwaarde dat de voorwaarden van de beweging en batterijlading optimaal zijn. De maximale snelheid die kan worden bereikt met deze functie wordt geselecteerd 150 km / h.

En we blijven met meer nummers, in dit geval de totale maximale snelheid, gemakkelijk overschrijden van de 320 km / h. En het gemiddelde brandstofverbruik? Porsche vooruitgang in de Europese homologatie cyclus New European Driving Cyle (NEDC-cyclus), de geraamde uitgaven is ongeveer 3,0 l / 100 km, wat overeenkomt met CO2 niveaus van ongeveer 70 g / km. Kortom, cijfers zelfs lager dan vrijwel alle kleine stedelijke auto's die worden aangeboden op de markt.

Porsche 918 Spyderde Porsche 918 Spyder kunt u rekenen op een elektro-pneumatisch veersysteem op de vooras, die enigszins zullen verhogen of verlagen van het lichaam. De suspensies van de serie vormen een parallellogram aan de voor- en de achteras Multilink. De koers rijden deze hybride raket bekend PDK dubbele koppeling automatische, gunstig geoptimaliseerd voor bepaalde bewerking van een high performance hybride. Van haar kant, de besturing is elektromechanische. Zo groot nieuws en zoals de nieuwe Porsche 911 Turbo, de 918 Spyder ook voorzien van een actief stuursysteem voor de achterwielen, dat wil zeggen dat zij in één richting draaien of andere afhankelijk van de snelheid (lage snelheid roteren helpt manoeuvres bij hoge snelheden draaien helpt de auto sneller gaan hoek die minder rijden).

Gewicht en aërodynamica

Trouw aan de filosofie van Porsche en de Sport en exclusieve auto's om dit te stoppen 918 Spyder een effectief remsysteem mounts PCCB, bestaat uit vier grote carbocerámicos schijfremmen. Overigens volgens de koolstof en zijn derivaten, in dit geval met koolstofvezel, deze sterke, lichtgewicht materiaal aanwezig in de structuur van de auto na die de laagst mogelijke gewicht. Namelijk, met een gewicht tot aangekondigd 1.675 kg, 35 kg kan worden verminderd indien de optionele pack 'Weissach', bestaande uit een dakframe voorruiten achterspoiler en interieurafwerking koolstofvezel wordt gekozen.

de aërodynamica Hij heeft een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van Porsche 918 Spyder. Derhalve werd besloten deze sportieve topniveau van een actief systeem, waarbij verschillende elementen zoals een mobiele achterspoiler, bepaalde delen van de onderzijde van de wagen en een aantal ventilatieopeningen variëren hun positie afhankelijk van het programma te geven geselecteerd: Race, Sport en E-Mode.

Zoals u ziet, de Porsche 918 Spyder Het is de eerste van de drie grote hybride supercars die kan worden gezien op de wegen rond de wereld. de laferrari en McLaren P1 zeker hebben zij kennis genomen van zijn Duitse rivaal genomen.

Porsche 918 Spyder. vel

mOTOREN
Thermal: 4.6 V8 608 pk
Vermogen: 95 kW-129 pk (vooras); 114 kW 156 pk (vooras)
Hybrid System
Totaal vermogen: 887 pk
Maximumkoppel: 750 Nm via
Batterij: Lithium-ion 7.0 kWh van de capaciteit
TRANSMISSION
Drive: Front (elektromotor); Achter: Thermische / hybride
Change: automatische dubbele koppeling PDK 7 machas
Afmetingen, gewicht en MOGELIJKHEDEN
Lengte / breedte / hoogte (mm): 4.643 / 1.940 / 1167
Battle (mm): 2730
Gewicht: minder dan 1640-1675 kg
Porter: minder dan 100 liter
PRESTATIES, verbruik en emissies
Maximum snelheid: meer dan 325 km / h
elektrische modus Maximum snelheid: 150 km / h
Acceleratie 0-100 km / h: minder dan 3 seconden
Acceleratie 0-200 km / h: minder dan 9 seconden
Acceleratie 0-300 km / h: minder dan 27 seconden
Verbruik: 3,0 l / 100 km
CO2: 70 g / km
elektrische bereik: ca. 30 km