Vielha tunnel er allerede i tjeneste

Ministry of Development har åpnet for trafikk den nye Vielha tunnel uten en offisiell åpningsseremoni avholdt tidligere med tre kjørefelt.Vielha tunnel er allerede i tjeneste

På rundt 16.30 pm i går, tirsdag, 4. desember de første bilene har blitt innført i den nye tunnelen, 5,230 meter lang og har involvert en investering på over 200 millioner euro.


Like før hadde han fortsatte å lukke gammel tunnel, åpnet i 1948, som snart vil bli gjenåpnet for transport av farlig gods og evakueringen Gallery av nye anlegg.

Representanter for departementet for utvikling, har byggefirmaer og institusjoner i Aran-dalen stede ved åpningen til trafikken av den nye tunnelen, Juan Carlos I. kalt

Tunnelen begynte byggingen i 2002, med et budsjett på 128 millioner euro og en henrettelse periode på 39 måneder.

Endelig har budsjettet økt med 72 millioner euro og gjennomføring varte fem år i stedet for litt over tre opprinnelig planlagt.

En av hendelsene som markerte byggingen av den nye tunnelen var sammenbruddet av nordsiden, som skjedde 11. februar 2007, som gjorde kommunikasjon av dalen med resten av Catalonia var bare mulig gjennom porten på Bonaigua.

Den andre har vært den siste uenighet om antall kjørefelt, etter Ministry of Development annonsert det ville bare ha to, sammenlignet med tre som hevdet Aranese institusjoner.

Endelig har den nye tunnelen tre baner, to følelse Vielha-Lleida og en følelse Lleida-Vielha tillegg til gallerier forbindelse med den gamle.
De Aranese myndigheter har uttrykt sin tilfredshet med at nye anlegg tas i bruk når skisesongen starter, og har falt sammen i å peke på at dette er en "historisk dag" for Aran-dalen.

De arbeider har ført til omlegging av enden av tunnelen konstruksjonen ventilasjon både i munnen og også bygge drift og vedlikehold, som ligger en halv kilometer fra den nordlige munnen.

Som sikkerhetstiltak, har den nye tunnelen 12 tilfluktsrom, 25 sikkerhets utsparinger, andre 25 branner og som mange avløp, og et overrislingsanlegg for brannslukning, nødanropstjenester bokser, CCTV, PA og radiokommunikasjon.

Statssekretær for Infrastruktur, Víctor Morlán, sa i dag i Barcelona, ​​bare timer før innreise til tjeneste av tunnelen, det Det har ikke blitt offisielt innviet fordi det ville "uforenlig" med slike triste stunder som lever Spania etter ETA angrep sist lørdag.

Morlan bemerket at den nye tunnelen åpnes slik at det kan allerede brukes på broen av Grunnloven av mange mennesker som går på ski, og annonsert at neste mandag vil gå for å se stykket.

Ombuds Aran Francesc Boya, sa før åpningen av den tunnel som hadde "favoritt" en åpnings "fledged"Selv om han understreket at i dag hadde en "historisk relevans" siden Aran-dalen og dens innbyggere hadde "år utgir en ny tunnel".

For sin del, ordfører i Vielha, Josep Callbetó, sa at under anleggsarbeid i den nye tunnelen har følt "ukjent" av Generalitat, staten og Conselh Aran.

Adblock
detector