Seat Ateca, Skoda Vision S en VW Tiguan, de drie SUV groep VW

Hart, verschillende ziel. En de VW Tiguan over, Seat en Skoda zetten hun wapens om te concurreren met de toekomstige SUV's. Dus hetzelfde? Zo anders?

De drie SUV Volkswagen Groep: Ateca Seat, Skoda en VW Tiguan S Vision

De drie SUV Volkswagen Groep: Ateca Seat, Skoda en VW Tiguan S Vision

De drie SUV Volkswagen Groep: Ateca Seat, Skoda en VW Tiguan S Vision

De drie SUV Volkswagen Groep: Ateca Seat, Skoda en VW Tiguan S Vision

is het hetzelfde Volkswagen Golf een Seat Leon? En een Volkswagen Passat een Skoda Superb? Ja. Of niet, hangt af van de glas we kijken. Het is waar dat op dit moment de VW-groep is de fabrikant met meer gemeenschappelijke platforms, en zoals u weet, met veel meer elementen identiek aan de structuur. tweelingen, geen tweeling. Het zich ophoudt SUV waarin ik meer bewegingsvrijheid en daarbuiten gemeenschappelijke elementen, Ik kan meer producten te differentiëren a priori zo sterk via haar commerciële positionering, persoonlijkheid en, natuurlijk, de prijs en opties.

Maar om het punt. Aan het eind van het jaar zullen ze het eens zijn dealers van hetzelfde appel Een VW Tiguan (Beschikbaar vanaf het mei) Een Ateca Seat, fair market voor de zomer, en de nieuwe Skoda SUV, meer dan waarschijnlijk genoemd sneeuwpop. Neem de pen en alsof het de klassieke tijdverdrijf, Denk je dat je zou weten te vertellen ons waar de verschillen? Ik verzeker u dat er, technisch gezien, veel met elkaar gemeen, maar laten we eens kijken.

Volkswagen Tiguan

Ateca Seat, Skoda en VW Tiguan SUV: drie maten

Skoda wie is, door zijn meer gezinstherapie, meer praktisch en veelzijdig, Het los als compacte SUV en komt direct in formaat XL, in staat zeven passagiers. Effent de weg later zal het VW nemen met zijn Tiguan en waarschijnlijk ook Seat met zijn model Ateca. Dus, terwijl het anticiperen op de uiteindelijke SUV-concept Skoda Vision S, wiens fotografische recreatie huid van het eindproduct kan zien in dit artikel, zal 4,70 meter meten, de andere twee modellen zijn aanzienlijk kleiner en hebben een capaciteit slechts voor 5 personen. 4.49 de lengte van VW; een beetje minder, met name over 4,36 m, zal buiten Ateca Seat size.

Ateca sneeuwman en Tiguan: drie SUV, 9 koetswerk

Dat gezegd hebbende, moet worden opgemerkt dat in aanvulling op lichamen lang en tot zevenzitter de strijd, zal er een bypass coupé, BMW X4 op de lijn. een VW Tiguan meer premium, een Seat Ateca emotioneler... ¿En waar Skoda speelt? Ik terugkeer van de vraag, Kun je je voorstellen dat de toekomst Skoda Snowman Coupé werd gedaan op de lange versie en onderhouden van de capaciteit voor zeven passagiers? Hier is er geen dergelijke, en als wat is om marktsegmenten te bezetten, de strategie is helemaal niet ver gezocht. dus Dat kan het verschil maken,.

Skoda Vision S

Line drie SUV Het zal ook grote verdeler van de adviezen zijn. Het is duidelijk dat, vanuit een gemeenschappelijke basis, zoals zal zijn, maar VW Tiguan, Ateca Seat en Skoda SUV Zij zullen een uitbreiding van andere productlijnen van het merk: VW, evenwicht emotioneel; Stoel, meer zenuwen wit; en Skoda, een esthetisch meer traditionele. Als je om naast elkaar te zetten, heb je de perceptie van het zijn in drie verschillende auto's, in het bijzonder tegen de Tiguan Off-road online, met verschillende attack -hoek bumper 24 graden, 16 graden uit normale bumper) plus lichaamslengte 20 mm hoger (200 mm in totaal).

Platform: MQB architectuur voor de drie

Ja, maar niet op hetzelfde punt van de productie. Skoda en Seat aandeel Kvasiny Tsjechische fabriek terwijl VW Tiguan wordt geproduceerd in fabrieken in Hannover en Wolfsburg (Duitsland). Zoals we hebben gezien, zullen twee zijn de verbuigingen, een met 268 cm gevecht voor 'short' versies van de VW Tiguan en Ateca Seat die zal gaan over de verkoop dit jaar, en lang voor de Skoda SUV, met meer dan tien centimeter extra wielbasis. En ja, het is gemeenschappelijke architectuur en modules, zo is de flexibiliteit aan te passen aan verschillende fabrieken. VW Tiguan en afgewerkt met een van de bevestigde kwaliteiten van dit powerplant: Being VW Tiguan grootste voor, kondigt 50 kg minder gewicht en een grotere efficiency. Seat Ateca nog lager, voor dezelfde motor, de bijna 1.500 kilo genageld de VW Tiguan 2.0 TDI 150 pk 4x2.

Ateca Seat

Motoren en transmissies: de (goed) Familie

Hier, ook. Liever dan vergelijkbare redelijke klonen in de maak, met uitzonderingen. Skoda is meer dan waarschijnlijk niet de top te bereiken, ik bedoel de krachtigere motor die voorzien is van de VW Tiguan, Bi 2.0 TDi 240 pk. Maar de rest, wordt ervan uitgegaan dat het bereik wordt verwoord precies zoals de VW Tiguan: 1.4 TSI 125 pk (Alleen 4x2), 1.4 TSI 150 pk met ontkoppeling cilinders (4x2 en 4x4), 2.0 TSi 180 pk / (Automatic 4x4), 1.6 TDi 115 pk (4x2), 2.0 TDi 150 pk (4x2 en 4x4) en 2.0 TDi 190 pk (4x4). Evenzo handmatige of automatische dubbele koppeling transmissies zijn ook gebruikelijk. De efficiëntie van elk model zal daarom de grootte, lijn en gewicht, die meer dan waarschijnlijk dat de Seat Ateca, hoewel tienden is het model opvallen markeren.

Cockpit: Verbinding Seat, Skoda en VW

Wat je niet voldoende verschillen lijken? Wanneer u stap aan boord van de te ontdekken. Ik ben er ook van overtuigd dat u versteld staan ​​producten Skoda en Seat; een Tsjechisch, door een toename van de kwaliteit en ontwerpbelasting belangrijk; een ander, de Spaanse, omdat het consolideert de uitstekend materialisatie X-perience Lion, op dit moment de meest exotische producten in het assortiment. Maar hier VW onderscheidt zich met iets meer kwaliteit in de Tiguan en ook meer gadget, met optionele schakelkast met 12,3 inch TFT-scherm vervanging van de klassieke analoge klok. De drie inzet voor een achterste rij (de buffer bij SUV van Skoda) met langsverplaatsing van 16 cm bij de VW Tiguan en iets minder in de zitting Ateca. Van haar kant, terwijl het laadvolume Seat bedraagt ​​dan 500 liter, VW bevestigt 615 liter totaalvolume te Tiguan, 145 liter meer dan het vorige model. In de 5-zits configuratie, kun je je voorstellen dat Skoda merk weer afstanden zal opleggen in capaciteit en veelzijdigheid.

Volkswagen Tiguan

Rijden profielen modes Eco, Comfort, Normal, Sport of Individual zal gemeenschappelijk zijn voor alle drie auto's, terwijl op het moment, is een Skoda zal ook onbekend of de 4Motion Active Control première in het Tiguan, de nieuwe roulettestrategie om krachtverdeling tussen de assen van de totale trekkracht (en andere parameters) aangepast afhankelijk van het terrein, met modi Road, Sneeuw, Off-Road en Off-Road aangepast. Kortom, drie broers van bloed, maar onderscheiden en te onderscheiden door een unieke persoonlijkheid.

goedkopere versie VW in eerste instantie zal verkopen Tiguan 2.0 TDI 150 pk, met een prijs van 29.650 euro. Ik wed dat je niet problemen met het vinden van de verschillen in het voordeel van beide mechanische gelijkheid te hebben.

U kunt ook geïnteresseerd

- SUV komt in 2016

- Ateca Seat: Seat de nieuwe SUV met Spaanse naam?

- Volkswagen Tiguan 2016: We hebben al gedaan!

- Skoda Vision S: nieuwe directe SUV op Autosalon van Genève

Adblock
detector