Den mest pålitelige kompakte

Den mest pålitelige kompakteDen mest pålitelige kompakteDen mest pålitelige kompakteDen mest pålitelige kompakte

Renault Megane

Renault Megane

pålitelighet

17,5 på 20

I siste kvartal av 2012, ble et par tusen Mégane kalt en anmeldelse for å korrigere en elektronisk feil som påvirker injeksjon kontroll, noe som kan være kilden til en mulig tap av bremse hjelp. En liten feil, som settet av tellingen, som ikke påvirker det første oppnås ved hjelp av den Mégane. Problemene påvirker servo er nå ting fra fortiden. På viss Diesel 1,5 dCi 105 HK, må drivstoffet returrøret skiftes ut for å fjerne motoren jevnt. På den annen side har noen Megane-serien er rettet i verkstedet: noen, fordi strømkabelen sele starter og dynamo kan bli skadet av friksjon på styremaskin boksen; andre, har skate bremsepedalen for å bli erstattet.

kvalitet

3 av 4 stjerner

Den nye Mégane utstråler en seriøsitet, soliditet, nøkternhet og ergonomi nesten uten å lykkes. De to-tone dashbord dekker en balndo belegg, ensartet korn og finjusteringer. Inne, finish, grundig, er om de beste, men alt er ikke perfekt.

Vi mener

Mer attraktive enn Laguna design, kvalitet etterbehandling mye høyere enn den nye Clio, et nivå av pålitelighet som aldri har kjent Espace, er Mégane utvilsomt den mest anbefalte av Renault-serien.

Mazda 3

Mazda 3

17 20

Erstattet på slutten av 2013, Mazda 3 fortjener alltid spesiell omtale fordi den setter en eksemplarisk pålitelighet. Imidlertid har blitt utført i teknisk målestokk handling for å eliminere hvit damp som strømmer ut fra avgassystemet. I disse tilfellene må kontrollen programmeres. I det siste har noen enheter blitt kalt til å gå gjennom workshop, på grunn av en elektrisk feil frontruten.

kvalitet

3 av 5 stjerner

Mazda 3 helt god fremgang av japanske modeller i hva bekymringer ferdig. Belegget er myk på toppen av dashbordet. Justeringer og lydisolering har blitt holdt.

Vi mener

I fravær av asiatiske stjerner segment (Honda Civic, Hyundai i30, Kia Cee'd), fornyet også nylig å bli analysert her, er det Mazda 3 gitt en plass på pallen mer enn fortjent.

Volkswagen Golf SW

VW Golf SW

16,5 til 20

Til tross for lanseringen av den nye Golf i 2012, har den forrige generasjonen fortsatt å selge inntil i fjor sommer i SW kroppen. Viser stort alvor, etter å ha overvunnet flere mangler av ungdom. Men noen bokser DSG kan lide feil, trenger et dataprogram intervensjon i forvaltningen. I noen TDI, må oljekjølere ikke vanntett også byttes ut. Vi har også funnet lekkasjer i radiatoren gassresirkulerings den. Den plutselige motor varsellampen diagnose krever omprogrammering av injeksjons kontroll. Videre bør ødelagte vinduer byttes ut i ettermarkedet. Endelig svikt ombord funksjoner finne sin løsning, også i elektronisk omprogrammering.

kvalitet

4 av 5 stjerner

Den syvende generasjon Golf har ikke krøllet til forrige. Materialer som pryder interiøret er alltid myke, presise justeringer og ergonomi studert, mens nivået av opplevd kvalitet er virkelig eksepsjonell. Merk at på noen 1.4, kan luften diffuser ligger på bakkenivå skrelles av så det må være reattached.

Vi mener

Etter flere mindre justeringer i debut av sin karriere, setter den nye Golf en uvanlig grad av pålitelighet. Finishen er veldig ryddig og kompenserer litt trist presentasjon.

Toyota Prius

Toyota Prius

16,5 til 20

Pioneer av hybridteknologi, ble Prius ble lansert i det ukjente. I pålitelighet, har testen blitt overvunnet, etter noen handlinger nå. For å redusere responstiden og følsomhet bremsing, må du laste ny programvare i ABS-systemet. På den annen side, flere hundre eksemplarer hadde en intervensjon på nivået av styresystemet.

kvalitet

3 av 5 stjerner

Denne tredje generasjon har gjort sin innsats: dashbordet vedtar en moderne design. Mangel på myke materialer, materialer som er tette. Vi påpeker mangelen på lydisolering.

Vi mener

Toyota er fortsatt en benchmark i pålitelighet tross samtaler for å vurdere resultatet av en politikk for åpenhet vedtatt av merkevaren. Og Prius er intet unntak.

DS4

DS4

16 ut fra 20

Mulhouse fabrikken, som produserte denne DS4, har måttet revidere sine kvalitetskontroll hardware systemer. Det har vært tre handlinger fordi, på den ene siden, de skruene som holder krank ble ikke helt justert. Det har også blitt utført i skinnen videresending fremre sikkerhetsbelte og kobling av forstillingen. Men senere, og sammen, avslører DS4 seg som en pålitelig modell.

kvalitet

4 av 5 stjerner

Inne i DS4 er teknisk, har forekomsten av materialer og kontroller, omsorg, til tross for noen mangler dukket opp. Skåter noen enheter ble skiftet ut i ettermarkedet.

Vi mener

Markedsført siden våren 2011, overskygger DS4 C4 utledet. Utover sin finish, litt mer omsorg, en enda mer alvorlig sammen med økt pålitelighet.

Dacia Logan

Dacia Logan

16 ut fra 20

Påliteligheten av Dacia Logan var alltid eksemplarisk, selv om noen modeller har gjennomgått noen intervensjoner. Med henvisning til bensinmotorer, ventil kiler, injeksjonspumper eller defekte følere veivaksel har blitt erstattet. Bindingen av gearkassen må justeres. Når det gjelder elektronikk, fravær av et multiplekset system unngår mange problemer.

kvalitet

2 av 5 stjerner

Inne i denne Dacia Logan, til harde og grunnleggende elementer for dashbordet, laget av en enkelt blokk, sikre en god levetid. Fluffy sete får oss til å synke inn i dem.

Vi mener

Etter åtte år med karriere, tar Logan permisjon for å gjøre plass til andre generasjon. Men alltid oversett behandling kvalitet, pålitelighet har aldri blitt avhørt.

Toyota Auris

Toyota Auris

16 ut fra 20

I likhet med andre modeller av merket, har den gamle Toyota Auris eneste kjente sjeldne lidelser, påvirker automatisk, spesielt boks. Dieselmotorer har flere korrigeringer er kjent partikkelfilter og EGR ventiler forårsake problemer. Pumper og turboladere, er de ansvarlige for kronisk overforbruk av olje i visse D-4D.

kvalitet

3 av 5 stjerner

Tradisjonelt en av svakhetene i Toyota, etterbehandling med forbedret restylage 2010. Og hvis presentasjonen blir forførende, det er bare harde materialer.

Vi mener

Selv om det nå er frakt av nye Auris har noen versjoner av den gamle modellen vært i salg inntil nylig i bensin, diesel og hybrid. Etterbehandling kvaliteten er akseptabel, og nivået av pålitelighet, utmerket.

Citroën C4

Citroën C4

15,5 til 20

Den generelle påliteligheten av den nye Citroën C4 er veldig bra. Forlater 1.6 HDi 16v 110, som noen ganger manglet pålitelighet (turbo motor svinghjul) for 1,6 HDi 8V anbefales. Men året 2012 ble animert for C4, som møttes i ettermarkedet Tre forbedringer, som har bekymret, men bare et begrenset antall enheter. Først problemene med hette klinke. Det var også nødvendig å endre posisjonen til noen bunter probe ledninger katalysator under panseret. Til slutt må parkeringsbremsene omprogrammeres for å tillate automatisk klem av motoren.

kvalitet

4 av 5 stjerner

Når vi ser bort tilfeller av knirking døren bak stammen, ingenting kommer til å forstyrre god utskriftskvalitet tilbys av Citroën C4. Således fremkaller den faste dashbord fastheten fordelaktig. Setet stoff og matter er opp. Utenfor, er justeringer og enrases av elementene i kroppen opprettholdes.

Vi mener

Den andre generasjonen C4 fortsetter sin karriere med mye bedre pålitelighet enn forgjengeren. Produksjon kvalitet fortjener ingen bebreidelse. Og sin pålitelighet betraktelig klar forbedring på sin forgjenger.

Opel Astra

Opel Astra

pålitelighet

15,5 til 20

Astra har kjent flere samtaler for å gjennomgå, spesielt elektronisk. Således er flere hundre enheter måtte bli utnyttet til å bevirke omprogrammering av front-reversfunksjon krystaller. Nylig har sentralbordet til komfortfunksjoner blitt flyttet for å unngå utlading av batteriet. Styringsmodulene av viftemotoren kommandoen også blitt modifisert.

kvalitet

3 av 5 stjerner

Innsiden, fleksible materialer er sjeldne. Oversiden av dashbordet er gjort i et hyggelig område, men vanskelig. Enkelte frontruten seter har til å bli endret

Vi mener

Astra spiller det samme som lnsigna, en raffinert utseende både ute og inne. Hvis pålitelighet er ikke årsaken til et argument, fortjener mer forsiktig etterbehandling

Ford Focus

Ford Focus

pålitelighet

15 til 20

Den nye Ford Focus har lidd noen mangler av ungdom, hovedsakelig elektronisk. Flere hundre bensin modeller ble revidert for å dempe en svikt i pumpen. En mangel fjernes ved hjelp av en oppdatering datamaskin dag. Noen individer lider av for tidlig utlading av batteriet. Unnlatelse utryddet omprogrammering.

kvalitet

3 av 5 stjerner

Focus har et interiør med en svært forsiktig design og myke materialer er ikke mangler. Siden sistnevnte nyte justeringer som egentlig ikke er virkelig bryr seg.

Vi mener

Nye Focus er ikke med pålitelighetsproblemer i forgjengeren. Finishen har kommet enormt. Men ikke nok til å klatre på toppen av resultatlisten.

Peugeot 308

Peugeot 308

pålitelighet

14.5 på 20

Født i juli 2007, har 308 absolutt ikke funnet de samme problemene som 307, men den kompakte León har kjent flere samtaler for å vurdere. Blant de store handlingene fremhever utskifting av brake master sylinder. Problemene med elektriske vindus ble overvunnet med motoren erstatning. problemer med skjøre turboer noen 1.6 HDi ble funnet. Og som vanlig forekommer i mange dieselmotorer, partikkelfilteret og EGR ventiler encasquillan tidlig. Et lite antall kolonner med avvikende ledelse var også gjenstand for en endring i garantien. I elektronikk, mulig svikt i motor management software rekke elektroniske seter, eller PBX bemerket.

kvalitet

4 av 5 stjerner

Finishen har bedret seg betraktelig i forhold til 307, men her og der kan angre tilstedeværelse av sensitive skrape hard plast. Også belysning problemer i visse modeller med panoramaglasstaket. Men globalt, nivået av opplevd kvalitet er på et høyt nivå.

Vi mener

Peugeot 308 etterlater et inntrykk dempet. Mens han fortsatt en god progresjon i domenet av pålitelighet, fortsetter å henge bak de beste. En skam fordi kvaliteten på finish er meget godt nivå.

Volvo C30

Volvo C30

pålitelighet

14 til 20

Et bilde av Toyota, Volvo har uttrykt ønske om åpenhet og utført med en viss regelmessighet i samtaler for å se på noen av sine modeller. Noen har påvirket C30. tilfeller av oljelekkasjer ble funnet i den hydrauliske servostyringen mens noen defekte hovedbremsesylindre ble også erstattes. Intempestivo tilfeller økt turtall, akselerasjon selv mekanisk tvunget Volvo til å lansere en samtale et par tusen eksemplarer. Løsning, omprogrammere styreenheten for å modifisere systemet for regenerering av FAP. Nylig, shorts påvirke kjølesystemet. Videre diesel lukt i kabinen kommer fra et fly nivå av innsprøytningspumpen, som må skiftes ut.

kvalitet

4 av 5 stjerner

Lansert i 2006 og restilizado i september 2009, har den lille Volvo en utmerket kvalitet utvendig finish. Men enkelte enheter av C30 tilbake til verkstedet sprekker på grunn av nivået baren. Inside, materialene viser god regning og streng montering.

Vi mener

Produsert i Ghent, Belgia, og markedsført siden oktober 2006 små Volvo ytelser fra det fulle omfanget av kostbare utformingen av det svenske merket. Den har god pålitelighet og eksemplarisk kvalitet finish.

Du kan også være interessert

- Merker mest pålitelige biler i Europa, ifølge OCU