Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 4Motion

Inne i Tiguan rekkevidde, 2,0 TDI 140
CV tilbyr et godt kompromiss mellom raffinement
og økonomien i bruk samt å være alternativet mest
anbefales for venturing off-road.
4x4-versjoner innlemme en ny generasjon
den Haldex system.

Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 4Motion

Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 4Motion

Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 4Motion

Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 4Motion

Avhengig av konfigurasjonen som velges, Volkswagen Tiguan personlighet kan variere fra ende til annen. Hvis det i det siste har vi hatt en sjanse til å kjøre versjoner hovedsak fokusert på bruk i veien selv med visse sportslige nyanser (oppsigelse R-Line, med fast fjæring), denne gangen etter en ansiktsløftning av hele serien, får vi kjører en behandling Land spesielt for de som har tenkt å gjøre et annet framstøt utenfor noen asfalt. Det ser dermed ut ved første øyekast høyere enn vanlig skjørt som økes vinkelen på 18 ° fra andre utførelser til 28 °, og tilhørende andre mindre synlige forandringer, som en beskyttelse ved lave motor eller kontroll avtar. Således er høyden av skjørtet lengre den kritiske punktet når klem off-road egenskaper av modellen, som er for mange til å være en all-vei. Videre med ulik dekk som leveres som standard, selv om, som vi skal se, havmann veien agility.

Som for suspensjonen, er det idiot meget myk. Eventuelt kan det gir en høyere hardhet og et dempesystem styrt for å velge tre operasjonsmodi, normal, komfort og sport. Men vår enhet omfatter tuning-serien, Få en høy grad av komfort og god kapasitet bacheo ved å ofre viss dynamikk i svært svingete områder, spesielt plutselige endringer støtte. Den type dekk påvirker også -Presenting større drift, grep verre og mindre presisjon enn en konvensjonell krevende forhold, og vårt første inntrykk når møtt med EKG-kurven har ingenting å gjøre med minnet vi hadde Tiguan. I dette tilfellet er det mindre direkte, tvunget til å snu rulleretning og er anklaget. De kan ha ønsket å holde avstand "fetter" Audi Q3, mer sportsånd. Men bak alt dette er det en meget dyktig chassis som, til tross for ikke å være så effektiv som den kan være på grunn av idioter, reagerer nøytralt adel og i de fleste tilfeller, men ikke overdreven umiddelbarhet. Hvis vi søker dine begrensninger det er en bil som er igjen å kjøre, alt skjer i relativt lav hastighet, svært kontrollerbar og forutsigbar måte, er det også sensitive og massetransport Det er reaktiv til hvilken som helst rekkefølge av adressen, men alltid med veldig betryggende og progressive konsekvenser, dermed overfører mye selvtillit. AWD gir god likevekt, og til og med nøytraliserer effektivt understyring mulig hvis vi går fra en lukket kurve full gass, å sende mer dreiemoment til bakakselen uten forsinkelse av den tilsynelatende Haldex clutch. Når vi tilpasse kombinasjonen blandet myke dekk og suspensjoner til slutt virker veldig balansert. Bare nødbremsing er der det virkelig viser en klar ulempe for turisme, fordi det krever flere meter for å stoppe.

Når du forlater asfalten høy komfort gjenstår, og det gjør god lydisolering for å overvinne humpete områder. Tiguan har allerede vist oss ved andre anledninger sine gode ferdigheter som disse dekkene SUV og kan gå litt lenger. Kanskje viktigere enn skoen er riktig funksjon av dens firehjulsdrift, så Haldex sistnevnte evolusjon system har en elektrisk pumpe som genererer trykk fra en stillstand, slik at bakhjulene har en 10% moment minimum. Vi prøvde å starte i midten av en bratt rampe som kan anses som svært krevende for denne type bil og ikke engang den minste tap av veigrep oppstår. Det er sjåføren som setter grensen til slutt, og at det tidligere er relativt kort for å prøve å kompensere for mangelen på reduktiv. den bakkestart assistent Det er veldig nyttig å komme seg gjennom kompliserte områder samt et Descent Control forbindbar under 30 km / t som tillater å modulere hastigheten omtrent 2 km / t. For å gjøre bruk av denne enheten må trykkes nøkkel "off-road", plassert i fronten av girspaken, ved hvilken også endrer gassrespons og ytelse lover antispinn og ABS -redusere frekvens for å nå sperres hjulene for lengre dermed kortere bremselengde på land, søle eller snø. Vi savner noen advarsel på dashbordet for å finne ut om denne modusen er ikke aktiv, fordi selv om knappen lyser, ikke sett når solen skinner.

Motoren 140 hk 2,0 TDI er raffinert og behagelig. Han skiller seg ut for sin umiddelbare respons noen runder og et band bruker svært bred og ganske lineær, men noen ganger sin thrust er noe bare for Tiguan, som kommer til å føle seg tung når vi krever mye av akselerasjon. I alle fall er det mer enn akseptabelt for dagens krav. På den annen side, være forsiktig med gassen svært moderat forbruk er oppnådd delvis takket være en sjette lang og dels fordi elastisiteten av motoren gjør det mulig å bruke voldsomt under 2000 omdreininger pr. hensyn til System Start / Stop, Det fungerer veldig fort.

Vi positivt overrasket valgsystemet automatisk parkering, både på nettet og på trommer, som vi ikke trenger å bekymre seg for å vri på rattet, bare fremover eller bakover guidet av en bar som ligger på turen skjermen. Dette indikerer avstanden mer nøyaktig enn grafikk berøringsskjerm radio. Selv i trange hull klarer den manøveren riktig.

Kort sagt, en ansiktsløftning med Tiguan fornye sin styrke og få mer teknologi samtidig, på samme tid, intakt praktisk og modulhytte.

- fjæringskomfort
- innhold forbruk
- allsidighet

- fair Ytelse
- Bremsing på asfalt
- hjul "cookie"/ Reparasjonssett

Adblock
detector