Ford Focus TDCI Ghia 100 hk 4p

Focus er en av de bilene som vil mer over tid. Det er få godt i markedet: generelt, har en tendens til å gå mindre. Men Focus forbedret fordi start base er svært vanskelig å slå. Ankomst TDCI 100 CV-motoren setter en ny standard i dieselmotorer i kategorien og, fremfor alt, gjenoppliver laurbær av en av de mest kompakte og beste selger. Kombinert med fire-dørs kroppen tilbyr en blanding av de mest attraktive. La oss se hvorfor.

Ford Focus TDCI 100 4p

Ford Focus TDCI 100 4p

Ford Focus TDCI 100 4p

Ford Focus TDCI 100 4p

1,8 TDCI-motor 100 hk er en ekte mekanisk juvel. Sammenlignet med forrige TDDi som red Focus er intet mindre enn helligbrøde. Ved ankomst på området kan fjerne den siste innvendingen til å bli satt til denne modellen, "sine dieselmotorer er dårlig", sier kritikerne. Nå kan de ikke si på noen måte. Og de kan ikke fordi TDCI er veldig bra. Det er en maskin av de som skjøt med silkehansker: søt, myk og når du vil, rive. Begynner å skyve fra langt under cuentavueltas og når sitt optimale punkt bare 2000 omdreininger, når den når 30,5 mkg dreiemoment, en meget respektabel figur og, som sett en bok turbodieselmotor oppførsel. Derfra det strekker seg opp til 3500 runder før fallende til døde 1000 spinn over. Den maksimale kraft som vi målte er nesten 104 hk ved 4000 rpm.


Som det fremgår av ovenstående, er responsen TDCI overraskende. Den minste antydning på gasspedalen gir en solid og konsekvent trekke en arreón hevdet at gjør oss i stand til å utføre noen manøver i fullstendig kredittverdighet. Endre utviklingen ganske kort og rask og presis håndtering gjør oss arbeide for å utnytte potensialet i denne kraftige maskinen.

Fokus og oppnår en lys akselerasjon 11,9 sekunder for å nå 100 km / t. Inngang også fremhevet, samt forbikjøring, som er tatt uten bare nødt til å kutte. Bilen er veldig rask.
Sannheten er at Fords ingeniører har gjort en god jobb tuning av motoren. Lav støy vibrerer ikke, det er elegant, vennlig ... og bruker svært lite: 6,8 liter per 100 km målt vår Technical Center. Ikke overraskende faktum, men veldig bra.
Skylden for dette ligger hos den andre generasjon felles skinne, som er sjelen av denne TDCI. Mekanisk sammenføyning Ford har gjort et virkelig gjennombrudd i forhold til TDI VAG gruppen og makelige gnir skuldrene med JTD Fiat og Alfa Romeo.

Noen tenker kanskje at dette 100 hk er litt mangelfull, spesielt etter å ha på 115 hk kan gi best ytelse. Egentlig er det den samme motoren, bare kraftigere intercooler har blitt lagt, og har blitt retusjert elektronikk til "presse" muligheter og trekke ut de 15 hk mer. De har ment brukt 1200 euro mer, avhengig av billettpris priser (100 hk koster 17,740 euro).
Det tok tid Ford å innføre høy kvalitet på dieselmotorer, men til slutt, presenterte TDCI, maskiner i stand til å kjempe med garantier i et stadig mer fylt med diesel fremdrift markedet.

Ford common rail kalles annengenerasjons og er blitt fremstilt ved Delphi. Kjernen operasjon er den direkte innsprøytning, som ikke er lineær som i andre skjemaer, men tar en sirkulær form. Med denne konfigurasjonen svingninger led ved injeksjon dominerer mye bedre. Videre virker hele systemet ved høyere enn første generasjons trykk til 1,2 bar, hvorved brennstoffet blir injisert mer spray og bedre målt forbruk og den trer inn i sylindrene. Dermed kan vi gjøre flere injeksjoner, med partiell og kontrollert sprengning, fuktig støy og vibrasjon, redusere kostnadene for olje og styre levering av kraft etter behov.

Delphi common rail er så avansert at hver injektor er underlagt spesielle ytelsestester under fremstillingen, slik at den kan kommunisere individuelt med den datamaskin som styrer motorens kraft og arbeide enda mer tynn.

Et annet trekk ved denne motor er tilstedeværelsen av turboladeren i manifolden. Begge stykker er smeltet inn i en for å forbedre utholdenhet. Kjøleradiator som har en større olje og en mekanisme som avkjøler den avgassen med vann.

Adblock
detector