Audi A1 Sportback 1,0 TFSI S Tronic Ultra: faktiske forbruket

Vi startet testing dette Audi A1 Sportback så bestemt, med 1,0 TFSI-motor bare tre sylindere. Tid for å sjekke først om det faktiske forbruket er så lavt som løfter.

Audi A1 Sportback 1,0 TFSI Ultra: første inntrykk

Audi A1 Sportback 1,0 TFSI Ultra: første inntrykk

Audi A1 Sportback 1,0 TFSI Ultra: første inntrykk

Audi A1 Sportback 1,0 TFSI Ultra: første inntrykk

Allerede har i bevis den nye Audi A1 Sportback Ultra 1,0 TFSI 95 hk, en ny versjon av bensin tilgang for tysk lite verktøy som så langt han startet med 1.4 TFSI 125 hk. Til å begynne vår oppmerksomhet at vår første enheten monterer prangende ytre pakke S-linje, med store dekk i aksjon 225/35 R 18. Dette gir oss et hint om to forskjellige ting: Det første er at mest sannsynlig har et sportslig ytelse enn forventet; og den andre at det er vanskelig å oppnå med dette dekket godkjent forbrukstall.

Etter vår første kilometerne med Nye Audi A1 Sportback 1,0 TFSI 95 hk Ultra si at vi ikke gå veldig misguided på våre opprinnelige ideer. I vår vanlige ruten av faktiske forbruk tester på veien, der vi går gjennom motorveier, veier og fylker, den dynamiske oppførsel av denne lille Audi A1 Access er nærmere nesten en Audi S1 ​​som en Ultra lavt strømforbruk versjon. Endringer i støtte er raske og selv bakakselen insinuates litt Når vi slipper gasspedalen i sving. Vi forventer ikke!

Verdi din bilSlå nå materialforbruk, Dette Audi A1 Sport 1,0 TFSI 95 hk Ultra svikter veien på 6 l / 100 km (5,9 l / 100 km har registrert oss for å være nøyaktig), et akseptabelt tall uten å ta hensyn til "ultra" modellen. Eller tilleggsutstyr hjul hjelpe, heller ikke Tronic automatisk 7 trinns S riding vår enhet, som mens det er riktig for sin drift, redusere to eller tre hastigheter dersom ujevnheter i veien er anklaget, og ingen kystfart funksjon, beholder for mye når skråningen er negative og kunne bruke mer hastigheten som vi går ned. I vår erfaring, med manuell forbruk vil sikkert være lavere.

Audi A1 Sportback 1,0 TFSI Ultra: knapp eller utløsningsventil

Spesiell omtale bør utvilsomt avluftingsventil i tanken ha Audi A1 Sportback Denne Ultra 1,0 TFSI 95 hk. Har din rolle? Fjern luften vi sette i drivstofftanken når du fyller eller fylle opp på bensinstasjon. Vi synes det er ganske nyttig, så det er ikke mye forskjell fra den første "klikk" slange til, ved hjelp av ventilen, fylle tanken til toppen. Ingen gimmicks, ingen luft. Men fremfor alt denne forskjellen vil gi oss mye mer autonomi, og tar lengre tid å gå gjennom bensinstasjon. Det tok ca 5 minutter å fylle reservoaret, når det noen ganger uten denne gadgeten, det tok 15 til 20 minutter. I dette tilfellet, mer enn 11 liter forskjellen vi vil gjerne ca 200 km med autonomi flere. Nesten ingenting. Men andre produsenter satser på "Easy Fuel" trekke overflødig drivstoff fra den tredje "klikk" leverandør. Hvorfor?

Du kan også være interessert i:

Sete Audi A1 fremstilt i Martorell

Nye Audi A3 2016

Q2 til Q9: All Audi SUV kommer

Adblock
detector