Daewoo Lanos 1.5 SX 5p

Du kan ikke si at denne modellen, og en gammel kjenning i det spanske markedet, står for noe spesielt, bortsett fra ett avsnitt, prisen. Den billigste i sin klasse, og bestselgende asiatiske selskapet forblir forvitring stormen.

Daewoo Lanos 1.5 SX 5p

Daewoo Lanos 1.5 SX 5p

Daewoo Lanos 1.5 SX 5p

Daewoo Lanos 1.5 SX 5p

Inntil for noen uker siden, 1,5 var den minste av Lanos rekkevidde, selv om nylig introdusert en ny versjon som vil være inngangen til familien, 1.5i. Dermed utvalget av Lanos, den bestselgende Daewoo i vårt land, utvider sitt tilbud pris og motorer.


I den foreliggende sak, 1,5 5-dørs, finner vi en motor drøyt 81 CV, selv om, avhengig av merke, er 85, en ganske begrenset innvendig plass, et design nesten to år siden, og priset, også, for to år siden. Dette betyr at hvis noe kan melde deg på denne modellen er justert for sin pris, det viktigste ess i hullet.

Som nevnt, er design for to år siden, da det introduserte redesign av Lanos. Siden da har Daewoo hadde verken tid eller mulighet til å gå å gjøre mange endringer i sine kjøretøy.
Når det presentert med denne restyling, motor, E-tec, det samme som det av sin forgjenger. Dermed dagens Opel Lanos utstyrt med tyske teknologi thrustere, selv om mer enn to år siden.

De Lanos ser ut som en kompakt urban karakter, selv om dens størrelse og makt er ikke i stand til å reise. Men responsen på veien gjør oss litt svak ved lave hastigheter, og når vi finner ut at er bedre. I tillegg er interiøret ikke tenkt på, langt mindre å reise komfortabelt. Selv om det er godkjent for fem personer, sine 133 centimeter brede på baksiden bare tillater to personer sitte uten å kollidere (c'mon, uten å hindre), med mindre de fem setene er bare for barn. Videre er benplass ikke overdreven, og hvis forsetene er på plass lenger bak, vil passasjerene i baksetet har alvorlige problemer med å "passe" på bena.

Den maksimale hastigheten nådd denne modellen i vår tekniske senter er 172 kilometer i timen, men en gang på veien, fra 140 støy er svært hørbar og oppførselen til bilen blir noe ustabil. Selv i den siste redesign ble understreket bedre suspensjoner og inkorporering av stabilisatorstag, er sannheten at kalibreringen av demperne synes noe mykt og samtidig svinger bilen fortsatt med verdighet ved den minste ekstreme situasjonen vi oppmerksom på at Lanos for noen "merkelige" som ikke gjør oss føler spesielt sikker. Når det gjelder ytelse, akselerasjon fra 0 til 100 km i timen er 12,5 sekunder, et ganske høyt tall sammenlignet med den av sine nærmeste rivaler, Mégane 1.6 16V, som trenger 9,8 sekunder på å nå samme figur, og Seat Leon 1.6, som bruker 10,9 sekunder. Selvfølgelig skal vi ikke miste av syne det 110 hk 105 fransk eller spansk, sammenlignet med 81 koreansk.
På veien, begynner de Lanos å "skyte" med kraft fra 4000 runder, med en rekkevidde på opp til 5750 runder punkt som gir maksimal effekt. Derfor, i turer i områder av porter, vi har blitt tvunget til å "leke" med stadig skiftende tannhjul og jag for å få nok fremstøt å klatre.

På forbruksstedet, med tall på 12 liter pr 100 kilometer i urbane rute og 6.5 på motorveien, er det skadet i det første tilfellet mot 9,5 liter Lion og Mégane, men ligger godt som til den andre, slik det er lavere enn i begge modeller. Men etter en reise gjennom tilbake veier og fjellområder, har forbruket vist oss betydelig høyere enn annonsert i ideelle forhold.

Adblock
detector