2016 World Endurance: Audi R18 2016 nya rival för Porsche

Audi R18 e-tron quattro 2016 är den nya engagemang med laget World Endurance Porsche syftar till att slå regerande mästare WEC.

Audi R18 e-tron quattro 2016

Audi R18 e-tron quattro 2016

Audi R18 e-tron quattro 2016

Audi R18 e-tron quattro 2016

den Audi R18 Det står inför förnyas 2016 Endurance World, en prototyp LMP1 med många förändringar och de hoppas att ligga steget före Porsche, regerande WEC 2015 titel båda märkena och piloter, liksom i Le Mans, där han tjänade också Porsche.

Audi kommer att slå tillbaka för att återfå sin hegemoni under den senaste tiden både WEC och Le Mans 24-timmars med Hybrid prototyp förnyas som nu har mer än 1000 hk kombinerad effekt, med en helt ny kropp, en monocoque ny faktura och nyhet att ha endast två bilar för hela säsongen.

Audi R18 2016

Audi R18: revolutionerande aerodynamik

När det gäller design, Audi R18 e-tron quattro 2016 tar element av andra kategorier som formel 1, som den höga näsan vilken riktar luften under bilen. den nya proportioner i den tyska prototyp de också återges i luftintagen, som är nästan dubbla volymen för större kylningshybridframdrivningssystem.

den bakspoiler, Det reviderade djupt, ansluter sig till baksidan av bilen (avslutad hjulhusen) och fliken central haj, den senare redan sett i Audi R18 i år 2015 och att både påminner om att bära bilarna formel 1 för några säsonger sedan. I ryggen kan vi se en mer kvadratiska former än tidigare prototypen.

Audi R18 2016

Audi R18: Även med litium-jon-batterier

Driv resterna 4,0 turbodiesel V6 558 CV, men med en optimering av dess delar i jakt på högre effektivitet och lägre vikt. Hybridsystemet tar emot några förändringar som gjorde smyga in i hybrid underkategori 6 Mj / varv, vilket innebär att du kan återställa 2 megajoule mer varv än i version 2015. Förordningen kräver detta år att komma in i motorn en mindre mängd bränsle, så att på något sätt kompenseras av den nya hybrid klassen. Förbättringen uppnåddes tack vare ersätter svänghjulet av ett litium-jon-batterier De lagrar energi.

Motorn kommer också koppling av en ny överföringssekvens, nu med sex hastigheter (mindre än myror), sänder den kraften till alla fyra hjulen, tack vare System e-tron quattro. Framaxeln går elektrisk energi återvinns av två kraftalstrande motorer: The front, som använder den energi som genereras vid bromsning, och den bakre, ansluten till avgas av den termiska motorn; den senare skickar sin kraft till bakhjulen, för en kombinerad effekt av mer än 1000 hk.

Audi R18 2016

Audi R18: bara två bilar för 2016

En av förändringarna i de båda varumärkena som ingår i Volkswagen Group, Audi och Porsche, är att hålla Två prototyper av varumärket för var och en av tävlingarna i World Endurance, utan att lägga till den tredje enheten som det har införts i de senaste åren för att köra tester viktigare, till exempel Le Mans.

Audi enheter har som piloter André Lotterer, Benoit Tréluyer och Marcel Fässler för en av bilarna och Lucas di Grassi, Loïc Duval och Oliver Jarvis andra.

Du kan också vara intresserad

Toyota TS050 Hybrid, japanska revolution

Porsche 919 Hybrid, att upprepa segern

De Le Mans 24-timmars 2015: Loppet

Adblock
detector