En autonom bil färdas första vägarna i Spanien

Den autonoma bil PSA Peugeot Citroën har gjort historia i Spanien för att resa 600 kilometer från Vigo till Madrid utan förare ingripande.

Bara en vecka efter DGT har godkänt lagstiftning om bemyndigande att testa autonoma fordon i spanska vägarna öppna för trafik, PSA Peugeot Citroën Det har cirkulerat till sin självkörande bil. Och det har utan förbehåll, som täcker avståndet mellan den två produktionsanläggningar i koncernen i Spanien, Vigo och Madrid, eller vad det är samma, totalt 599 kilometer.

i autopista.es Vi har haft förmånen att göra lite historia att klättra ombord på Citroën C4 Picasso, en av de fyra autonoma prototyper av PSA Peugeot Citroën, under en resa av 30 kilometer. Detta är samma prototyp som förra 2 oktober turnerade också 580 kilometer mellan Paris och Bordeaux. "På hjul" resa med oss ​​två ingenjörer från PSA, som ansvarar för att kontrollera alla parametrar för autonom körning. Det första som slår oss utanför bilen är avsaknad av element som skulle förråda sin natur autonom bil. Det är en tid när vi är i första skillnader. Passagerar är en stor skärm ansvarig för "dra" den satellitnavigeringssystem GPS som överraskande, de berätta för oss, är det liknar någon annan bil. Tablet som ligger i mittkonsolen visar olika parametrar i bilen, eftersom den hastighet med vilken det cirkulerar eller läsa vägskyltar som hittas.

Självkörande bil teknik

Grand C4 Picasso Citroen autonoma använder en sammanställning av teknik som gör att köra möjligt i fristående läge. främre och bakre radar och laser scanner 77 GHz De är ansvariga för att samla in uppgifter om avstånd och hastighet för fordon, medan en serie digitalkameror runt kroppen rapportera om läget för den närmaste fordonet. "Hjärnan" som fungerar som föraren är elektroniska reglerstyrningsenhet som centraliserar och hanterar information självständigt styra, acceleration och bromsning genom ratt och pedaler.

Fordonets hastighet anpassas automatiskt enligt de gränser medan adress följer vägmarkeringar. Det är viktigt att dessa vägmarkeringar är tydligt definierade eller vara väl synlig för att systemet ska fungera. Också att de två riktningarna för trafik är åtskilda av en barriär (skyddsräcken). För filbyten aktiverar intermittent bil. Föraren kan, i varje fall, ta kontroll över fordonet när som helst.

Allt denna teknik gör Nivå 2 automation, eller vad som är samma sak, anordningar drivassistans hantera de longitudinella och laterala fordonsdynamik. Hans mål är att rädda föraren driver tråkiga entoniga särskilt avsnitt som motorvägar eller vägar, undvika distraktioner och misstag bakom ratten.

Du kan också vara intresserad

Nissan Leaf lotsade Drive 1.0, den autonoma bilen Nissan

I 20 år 11,8 miljoner bilar kommer att vara självständig

En autonom bil cirkulerande PSA Peugeot Citroen från Paris till Bordeaux

Adblock
detector