En forskare uppfinner en bil som körs på vatten (video)

Med 60 liter vatten, är denna bil kan färdas 900 kilometer i 10 timmar, därigenom generera föroreningar reduceras till praktiskt taget noll.En forskare uppfinner en bil som körs på vatten (video)

I en fem minuters dusch ca 100 liter vatten förbrukas. Med drygt hälften av vad du spenderar i en dusch, kan du fylla på tanken med denna prototyp och resa upp till 900 kilometer med en medelhastighet av 90 km / t, genererande endast vattenånga utsläpp. Sålunda, föroreningsnivåer av detta fordon är noll.

Det är en skapelse av en iransk forskare vid namn Alaedin Qasemi. Han förklarar, vattentank (Bestående av två väteatomer och en syreatom, H2O) Den utsätts för en kemisk reaktion, i vilken väte och syre är separerade. Är den första mycket lättantändlig gas, som tjänstgör som bränsle för att driva motorn. Och alla lämnar avgaserna är vattenånga.

Tro det eller ej, tack vare detta förfarande Vatten är en mer bränsleeffektiv än bensin: En liter vatten kan generera 96 ​​megajoule; bensin, bara 29. Dessutom, till skillnad från andra fordon som körs på vatten som redan finns, Qasemi sade att hans prototyp inte behöver elektricitet.

Du kan se denna prototyp video genom att klicka här.

Du kan också vara intresserad

Har ytvatten avlopp för att flytta bilar? Ja, det är möjligt (video)

Audi redan producerar sin e-diesel från vatten och luft

En kran på bilen för att ta vatten från luftkonditioneringen? (Video)

Vi dricker vattnet driver Toyota Mirai

Adblock
detector