Test: Nissan Qashqai 1.6 DCI 130 4X2, eller kompakt SUV ¿?

Förnya en säljledare är den mest komplicerade uppgiften för en tillverkare, alltför många förändringar och riskerar att vända trenden. Låt oss se om den nya Nissan Qashqai plattform uppfyller förväntningarna.

Jämförelse: Sportsedan Mazda3 SKYACTIV-D 2,2 vs Skoda Octavia 2,0 TDI

Jämförelse: Sportsedan Mazda3 SKYACTIV-D 2,2 vs Skoda Octavia 2,0 TDI

Jämförelse: Sportsedan Mazda3 SKYACTIV-D 2,2 vs Skoda Octavia 2,0 TDI

Jämförelse: Sportsedan Mazda3 SKYACTIV-D 2,2 vs Skoda Octavia 2,0 TDI

Nissan själv erkänner: Det är inte lätt att ersätta en storsäljare som har lämnat baren så hög. Med Qashqai, Nissan spelat med ett fordon inte heller var SUV inte heller var en saloon, de två saker på en gång. Sedan konstigt koncept men helt vanlig dag. Flytten gick så bra att rivaler var snabba att reagera och gå för att möta. Det var en ful och inte särskilt attraktiv bil, men vann över mängden genom att vara annorlunda, estetik bort all terrain SUV världen sedan och närmare en konventionell turism, men hålla upp SUV. Dessutom rundade han med en intervall, goda motorer, olika drivsystem och två storlekar av kroppen. Kort sagt, en komplett och annan bil. Nu kommer den första stora förändring av andra generationen, vilket premieres ny plattform, avstår lång kropp och ger samma mekaniska och sändningsstrategin. Den har överlägsen visuell kvalitet, estetiskt mer tilltalande och tillkännager mest energieffektiva och dynamisk; analysera pjäser.

Inte vad intryck du orsakar din nya estetik men den allmänna tonen i alla recensioner jag har samlat är som uppenbarligen nu närmare en SUV ännu, och som är lägre än 3 cm före; Jag säger inte detta som en kritik utan som en funktion. Svaret på detta kan vara den modell som Nissan planerar att dra på samma sätt, som ska byggas i Barcelona och utan tvekan kommer att komplettera att erbjuda en ännu mer komplett. Oavsett anledning är att vi står inför en bra bil, kan de som rekommendera utan rädsla för att bli fel.

Enhanced Interior

Nissan QashqaiDen mycket modernare, utseende kompletteras av en interiör att matcha. Nykterhet av den föregående generationen kommer nu att konstruera mer vård. Det är att upprätthålla kvaliteten, men snyggare material, åtminstone när det gäller instrumentbrädan och instrumenteringen hänvisar. Det är bättre utrustad som standard, som kompletterar tekniskt avancerade system som nu estilan, Nissan grupperade under namnet Smart Protection Shield, bildas av den döda vinkelreglering, trötthet detektor, rörelsedetektor, meddelande av en frontalkollision, igenkänningssignalen, de automatiska färg lampor, etc.

Det finns fler komfortstolar, fram och bak och topp longitudinella dimensioner som tjäna upp till 3 cm inom loppet av bakre benen. Den inre bredden inte varierar och trots att lägre tillåter den nya utformningen av sätet och plattforms vinst 1 cm är inte dåligt. Om du inte känner till ovanstående, med den nya Qashqai kommer att ha en bra halv inne saloon, det bästa av online-marknaden och vad de erbjuder SUV rivaler, som bara tjänar honom i höjd, även om data från Nissan är inte dåligt. Av de bakre sätena i denna generation är det något mer obekväm än tidigare; utrymme genom att lämna foten reduceras med 4 cm, med den extra nackdelen att hjulhuset hindrar operationen. Inte kritisk, eftersom du kan gå in och ut ur bilen utan problem, men anmärkningsvärt jämfört med den tidigare.

Kapaciteten mätt med oss ​​boot har undergrävts i denna generation i 30 liter, erbjudande mindre utrymme än de flesta av sina moderna konkurrenter, överstigande 500 liters kapacitet. Förklaringen är kortare än dem. Den 455 liter har gå långt, men de är lite jämfört med konkurrenter SUV eller kompakta familjemedlemmar som registrerar siffror på cirka 600 liter. där större modularitet i lastutrymmet, med dubbel botten (Inkluderade i mätningen av de 455 liter) och ett system med två lock kan partitionera hålet. På sidorna, två praktiska krokar för matkassar inte öppna. Det finns stora luckor i hela inredningen, belysa det är under främre armstödet som stöder en flaska 1,5 liter vatten stående.

bakom ratten

Nissan QashqaiDet finns en riktigt bra övergripande förfining. Bara motorljud och vibrationer inte når de åkande, även för ratten föraren. Den här funktionen finns kvar i så gott som alla delar. Mycket bekväm fjädring, mer än tidigare, och därför kommer inte mjuk på vägen. Han sätter dem gillade. Det verkar vara sant större strukturell styvhet aviserats för denna plattform, vilket har gjort det möjligt för dem att mjuka upp uppsättningen utan att förstöra de dynamiska egenskaperna. Dessutom saknas en direkt konfrontation jag förmodar denna ram är mer effektivt än tidigare. Inte trött passagerare och det är lydig till dragen. Att söka efter fel chassi måste sätta Qashqai i situationer som den inte är avsedd för. Vid denna kritiska tidpunkt rådande kriterier väl idiot ESP lite men vadslagning på sport säkerhet; Jag tror dynamiskt från och med nu kommer att läggas i Segmentet referenspositioner. Dess höjd tillåter vissa dalliances efter ledtrådar i gott skick, men i slutändan är däck som sätta gränsen, och denna enhet med 19-tumshjul onödigt, är du bara begränsad till asfalten.

Den prestacional nivån liknar den föregående generationen motorn identiska. Detta har något förkortat utvecklingen under de tre första hastigheter bibehålla samma för de kommande tre. Detta gör att du största urbana smidighet, vilket bidrar till dess rullande så trevligt. Förbrukar mindre tack vare Stopp / Start-system och en mer konservativ elektronisk hantering. Förbrukningsdata var 1,6 dCi Renault redan bra, nu bättre ranking med 5,4 l / 100 km genomsnitt mellan sparare segment. Om du kör lugnt och du ignorerar rekommendationerna från styrkort du kan flytta i strumpor når ca 4,5 liter utan den tortyr. Den Tekna 19 avslut" vår testenhet utrustades det till brädden med objekt som du ofta inte behöver, särskilt för drygt € 29.000 det kostar. jag Jag rekommenderar att du ser till färdiga mer blygsam, som de fortsätter att erbjuda en god standardutrustning och en ännu mer konkurrenskraftigt pris. Det var en bra bil och det fortfarande är.

Adblock
detector