Renault Espace dCi 160 hk mot 150 hk TDI Seat Alhambra

Seat Alhambra och Renault Espace, med sju sittplatser och en full uppsättning anslutningsmöjligheter och drivhjälpmedel, välj titeln bästa stora MPV.

De bästa bilderna från Renault Espace dCi 160 hk mot 150 hk TDI Seat Alhambra

De bästa bilderna från Renault Espace dCi 160 hk mot 150 hk TDI Seat Alhambra

De bästa bilderna från Renault Espace dCi 160 hk mot 150 hk TDI Seat Alhambra

De bästa bilderna från Renault Espace dCi 160 hk mot 150 hk TDI Seat Alhambra

Seat Alhambra och Renault Espace MPV är två bär två decennier ringningar i öronen på dem som behöver ett stort fordon, giltigt sju personer och de vill inte höra talas om från industri- till passagerarna. Under denna tid har de utvecklats så mycket att dess väsen har blivit till en dynamiska beteende nära den i en personbil, en förfining liknande den i salonger och alla utan att förlora den inre modularitet som han karakteriserade dem, vilket gör förväg eller fördröja sätena, bort för att öka bagageutrymme eller, naturligtvis, övervinna hinder av de fem passagerare ombord.

Men i den senaste uppdateringen har vi bevittnat en radikal skillnad mellan de två. medan Seat Alhambra förblir trogen ortodoxi av familjebilar, i Renault Espace har valt en mer aspirational anda och lägga större tonvikt på exklusivitet, med inslag av lyx salonger på bekostnad av vissa funktioner. Denna teori stöds av reducerande vertikalt utrymme inuti traditionellt ett av de särskiljande elementen i Renault Espace- och inbegripande av element såsom fyrhjulsstyrning som ger smidighet exceptionella för ett fordon av 4,85 m.

Renault Espace inramning och Seat Alhambra

Dess dimensioner distansera sig från de mest kända alternativ. Sålunda, Citroen C4 Grand Picasso Opel Zafira Tourer eller är mer kompakta, Volkswagen Caravelle / Mercedes Viano och större Peugeot Jumpy mindre raffinerad. I själva verket bara Ford S-Max / Galaxy eller Fiat Freemont kan så småningom bli bekant giltiga alternativ till våra spelare att delta i dess dimensioner, tillvägagångssätt och utförande.

Interiören mätningar visar hur Renault Espace är mer lämpade för fem passagerare sju. Så den andra raden är mer generös i rymden att den tredje och kanske det kommer att ha exceptionell användning, alltid med människor i kortväxthet. istället Seat Alhambra är mer balanserad eftersom även om utbytena något i den andra raden, Det ger större kapacitet i det tredje och stammen är mer kapabel. I varje fall har båda individuella säten som kan vinna eller förlora 16 cm gynnar utrymme i en av raderna eller mot något av de åkande.

Seat Alhambra vinner också tillgång, åtminstone så långt som baksätena ockuperade och bagageutrymmet och skjutbara sidodörrar som gör det lättare att komma in och lämna bara bilen eller införa mindre i sina begränsningar. Dock är den nedre delen av dörren ganska framträdande och kan utgöra en del svårigheter för personer med funktionshinder, som skulle behöva höja fler knä på den franska modellen.

Renault Espace

Renault Espace dynamiska beteende och Seat Alhambra

160 och 150 hk, våra spelare har möjlighet att klara den dagliga krångel, accelererande tillräckligt med ström och kan hålla upp resa utan problem. Men Om vi ​​skulle cirkulera tungt belastade bilar, kan vi missa några extra hästar för att få fart på branta sluttningar flera lutande, till exempel för att köra om ett långsammare fordon. Denna önskan om större forcefulness har bättre lösning i Seat Alhambra, som inkluderar i dess katalog en variant av 184 hk, men faktum är att den automatiska EDC dubbla kopplingen -av den enda möjligheten i 160 hk Renault Espace reducerar alla marscherar det tar att ta bort 1,6 full kraft.

Krävde maximum, är Renault Espace inte lika snabbt som Seat Alhambra och tillbringar mer, som tillsammans med en mindre tank kommer att resultera i mer frekventa tankning stopp, men förblir vid nivåer av dynamik mer än acceptabelt och automatisk ändring gynnar lugn av att minska stress körning i stadskörning.

Både kan montera en variabel upphängning fasthet och breda lågprofildäck. Det var fallet med de testade enheterna. Därför bästa stoppsträckor har varit utmärkt, nästan på samma nivå som en sportbil. Dock är hans beröring helt annorlunda: mer bistått Renault Espace och något fastare, mer modulär, Seat Alhambra. Den har också en mer sofistikerad suspension, som styr kroppsrörelser under körning mer effektivt i områden med försämrad asfalt och i sin starkaste läge ger cirkulära rytmer "obekanta" markant minska rullande i områden kurvor.

Men Seat Alhambra skulle inte vara så smidig som Renault Espace, om det var utrustade med systemet 4Control. Denna anordning gör de bakre hjulen kör på den vertikala axeln, antingen i samma riktning som den främre eller i motsatt funktion av hastigheten, förbättra hanterbarhet, både vid parkering eller flytta mellan kolumner av en parkering som speciellt under körning sig, vilket verkar mindre än den faktiskt är.

Renault Espace vs Seat Alhambra

Renault Espace och priser för Seat Alhambra

medan biljettpriset skillnaden är överväldigande majoritet av Alhambra Förutom -beneficiado för en rabatt på 4000 euro mark, är det faktum att fördelen inte är så avgörande. Anledningen är att Renault Espace, speciellt i slut Initiale Paris, Det ger en mycket sofistikerad utrustning i vilken poster ingår i Seat Alhambra skulle vara frivillig som automatisk, motordriven öppning eller suspension boot variabel fasthet, LED strålkastare eller lädersäten. Det omfattar också andra kontroll och kryssning med bromsfunktion eller fyrhjulsstyrning inte finns i Alhambra, som trots allt är billigare.

Men snarare än prisskillnaden, som kan vara föredrar allmänheten kan ha att göra med egenheter av alla våra protagonister: Mer praktiska och germanska Seat Alhambra, och mer sofistikerade, mer raffinerad och exklusiv inredning, Renault Espace, Även om båda är två av de bästa stora minivans som kan hittas i dag.

Du kan också vara intresserad

Renault Espace dCi Twin Turbo EDC, Franska revolutionen

Renault Espace: analysera din multimediasystem (video)

Seat Alhambra FR, mer sportighet den spanska människor bäraren

Test: Citroën Grand C4 Picasso 2,0 BlueHDI, loft 7

Första Test: VW Sharan 2015 mer teknik och effektivare

Adblock
detector