Jämförelse: BMW 218d Active Tourer vs VW Golf 2.0 TDI Sportsvan

Lookalike i vilken gillar det eller inte, vi står inför en ännu oöverstiglig skillnad image och tyngd av sina varumärken, vilket sannolikt kommer att skilja två typer av kunder: de som lever ett aktivt Tourer och de som kommer att använda en Sportsvan.

Jämförelse: BMW 218d Active Tourer - VW Golf TDI 2,0 Sportsvan, kvantitet och kvalitet

Jämförelse: BMW 218d Active Tourer - VW Golf TDI 2,0 Sportsvan, kvantitet och kvalitet

Jämförelse: BMW 218d Active Tourer - VW Golf TDI 2,0 Sportsvan, kvantitet och kvalitet

Jämförelse: BMW 218d Active Tourer - VW Golf TDI 2,0 Sportsvan, kvantitet och kvalitet

Live omgiven av kompakta sedaner i olika format och stadsjeepar inom sina egna varumärken och i fallet med VW, även som en sann MPV Touran. Men det är klart att de inte är mer: inom VW är Sportsvan ledande inom kompakthet / funktionalitet, medan BMW rationaliserar pris / mångsidighet. I verkligheten vi står inför två droppar vatten i en av de få kategorier där Audi inte spelar in, som ni vet, har Mercedes förnyat sitt klass B, men i sin tur, som specialiserat sig på olika områden, en i av användare; den andra, i kundens varumärke. Hur varandra på hur mycket.

Multiposibilidades

BMW 218d Aktiv Tourer - VW Golf TDI 2,0 SportsvanBåda bilarna har merit eftersom sparar saknar individuella baksäten, De erbjuder möjligheter till innerutrymmen och lastkapacitet som liknar en minibuss sanning av liknande storlek, med fördelen av en åktur höjd som är lägre än bör resultera i gott uppförande turism. BMW teoretiskt starka sida. Jag förstår att inget behov av att gå in på tekniska detaljer om sin nya front-drive arkitektur där BMW verkar fortsätta att använda förstklassiga komponenter. Det är inte sett, men det känns: Patchning oklanderlig kvalitet och för gott och ont, bil känner sig mer, i proportioner som en Sportsvan som ingen saknar balans. Ångvält kontakt motorvägen och öppna vägen för BMW, men med överlägsen känsla av tröghet och kilo när vägen lämnar vara bred och ändtarmen där bilen VW arbetar med bättre övergripande balans. Och det är inte exakt vad det saknar smidighet till Active Tourer, men flyt, tvingar dig att fatta väl var och när att vända, och när och hur mycket att accelerera.

Den Sportsvan är helt enkelt en Golf. Puro balans, också styra din tåg framåt och bättre diger 2,0 TDi makt som två av serien 18D, med uppenbara elektroniskt deltagande i deras beteende i handen av en Performance Control och stabilitetskontroll också verkar vara involverade i att innehålla pitching av kroppen genom att applicera en liten verkan på bromsarna i vissa omständigheter, några raka: att övervinna en bräda expansion, till exempel, kan du känna en svag men oroande broms på utvecklingen. På sin bakre ligger också att en del otydlighet av reaktioner initialt amplituden för kroppsrörelser; då, eftersom syftar till att påverka viss vridbarhet.

BMW motor

BMW 218d Aktiv Tourer - VW Golf TDI 2,0 SportsvanBåda motorerna är utmärkt och gör blixtsnabba två separata bilar, även om BMW livligare känna reaktionerna på gaspedalen, troligen som en följd av vissa utvecklingar förändrings något kortare och sluten som har förbättrat de redan utmärkta register Sportsvan återhämtning. Men också för sina akustik och övergripande känslan jag föredrar BMW, liksom TDI långa utveckling 2,0 att flytta från låga varvtal, men med mycket mer "chsipa" När du får på medellång regimen avser att skala upp än 4000 rpm. Omstarten Stop&Start är mycket tunnare än BMW med sin traditionella arkitektur, Även VW lyckas passera nästan obemärkt. Och på växellådor, nya BMW för denna arkitektur har en distinkt snabbare och sportigare hantering än andra böcker i huset, men med en spärr i sin första relation som du får göra tvekan om att tänderna är korrekt sammangripande. Normalita VW, är det inte en att längta efter användning, men knappast en marsch misslyckas. För bromsarna, men felfri reaktionen av chassit pisotón nödsituation, VW erbjudande från den första sekunden bästa betningsmedel, dosering och högre hållfasthet frukt verkligen ett team av stora proportioner.

Miljö först i BMW, både utseende och kvalitet design och material, men specialitet VW inte i form men i funktion, med början från utsidan av ett tak linje som sträcker sig för att underlätta åtkomst, och sedan, inom, otaliga stora små detaljer att det i dag är ur hand activer Tourer. Och mätningar av ett lock med glid baksäten -13 cm bana kontra VW-18, cubicamos en stammen av mellan 360 och 430 liter den andra raden i båda ändar, figurer till vilka bör läggas 93 liter av en yta under golvet, genom utformning av locket, måste räknas det som oberoende: identisk lösning har VW, men täcka kan lokalisera i botten och ta in fordonet när BMW, för dess dimensioner, bör du lämna hemma. Från 440 till 575 liter är den totala tillgängliga volymen av en Sportsvan som också erbjuder inte längre centimeter i baksätet, men bättre lösningar som genomförs för transport. Till exempel är det lock som täcker bagage Active Tourer för kort och lämnar ett ganska stort gap mellan sätet, även när de är i sitt bakersta läge; möjliga regleringar tillbaka igen är eller alltför överdrivna vertikala eller snedställda; och utformning av bänken, är det centrala torget bara anekdot. I gengäld är bakluckan elektriska och bronserad ryggar att träffa en knapp ... elektrisk mekanism, även om skillnaden i förmån för VW är priset likhet med motor och utrustning; Utrustning för lika pris.

strax

BMW 218d Aktiv Tourer - VW Golf TDI 2,0 Sportsvanacceleration: Två par. Blixtsnabb två identiska accelerationsförmåga medan BMW motorrespons förefaller något starkare, vilket framgår av dess elasticitet.

Frenada: Större skivor och kuddar som verkar svara bättre i kylan Sportsvan BMW laget. Konstant retardation kapacitet i båda, med exemplarisk stabilitet under hela övningen.

loudness: Höga bullernivåer från 140 km / t på grund av friktionen hos luften: vid den hastigheten buller är högre än i nuvarande Passat 3-serien eller mekanisk könen, men vid 160 km / t.

omkörning: Många styrka och elasticitet i båda motorerna för att göra dem förvandlas till långa till drygt 1.600 varv marscher. För utveckling tar Active Tourer ledningen, även om båda erbjuder exceptionell återhämtning förmåga.

Effekt och vridmoment: Bra bland det goda. Synd att inte kunna "läs" motorns prestanda av BMW, även live-shower för att behålla sin vanliga kapacitet att höja mer och bättre knä, medan VW spel på en plattare respons.

förbrukning: I tabellerna. Stora volymer motorer och makt att flytta skrymmande kropp. Exceptionella siffror på vägen, men bara bra medelvärde genom att lägga till staden.

Dimensioner och vikt: VW Mer i Sportsvan, inte bara i centimeter, men användarvänlighet eller de detaljer som gör en minibuss minibuss. Identiska, både vikten att förflyttas som den procentuella andelen kilo per axel.

Adblock
detector