Jämförelse: Ford Focus 2.0 TDCi ST vs Peugeot 308 GT BlueHDi 180 och Volkswagen Golf GTD

Inkräktare i en värld som traditionellt domineras av bensin, diesel GTI och Ford Focus ST TDCi, Peugeot 308 GT BlueHDi 180 och Volkswagen Golf GTD kommer laddad med en stark karaktär och i synnerhet med stöd av låg förbrukning.

Jämförelse: Ford Focus 2.0 TDCi ST vs Peugeot 308 GT BlueHDi 180 och Volkswagen Golf GTD

Jämförelse: Ford Focus 2.0 TDCi ST vs Peugeot 308 GT BlueHDi 180 och Volkswagen Golf GTD

Jämförelse: Ford Focus 2.0 TDCi ST vs Peugeot 308 GT BlueHDi 180 och Volkswagen Golf GTD

Jämförelse: Ford Focus 2.0 TDCi ST vs Peugeot 308 GT BlueHDi 180 och Volkswagen Golf GTD

Först var det GTI bensin, smidig och lätta bilar utan att tillgripa överdrivna nivåer av makt, lyckades mycket dynamisk och spännande körning, men utan underhållskostnader för de allvarligaste sport. Så småningom har gått upp i vikt, styrka och finess, och har även dykt upp ... Diesel versioner. ¿Helgerån eller intelligent evolution? För vissa, Visst har brutit med det ursprungliga konceptet, men också under en öppnare syn, det kan förstås som en anpassning till en domineras för närvarande av oljemedium. Å andra sidan, dieselmotorer har så långt, att ha något att göra med dem från förr, överträffar i vissa avseenden till de av bensin, så varför inte ge dem en chans?

... låter falskt?

Jämförelse: Ford Focus 2.0 TDCi ST vs Peugeot 308 GT BlueHDi 180 och Volkswagen Golf GTDDet är sant att ingen varv upp i ropet av en bensin eller nå sådana höga varvtal. Men dess höga vridmoment har sin charm, och utarbeta kuggstänger som är baserade på ganska bra stöd ökande vikt av sådan mekanisk. Och ljudet? Inte heller det har lämnat ut denna viktiga detalj, även om det innebär att behöva göra några "fällor". De tre av dem behandlas på ett eller annat sätt så att den når öronen helt förändrat förare med idrotts övertoner. Ford Focus ST, till exempel, använder en resonansbotten att efter att förbättra vissa frekvenser, kanaler it från tillträde till passagerarutrymmet. den Peugeot 308 GT, under tiden, sänds via högtalare rytande uppnått måttlig men något som påminner om en V8, och inte bara svarar på motorns varvtal, men också trottelvinkeln, vilket ger en mycket trovärdiga resultat. När det gäller Golf GTD, använder en extern högtalare-modulator placerad i avgasledningen bredvid tyst, som fångar och spelar en låter mer "full" och hörbara även utanför bilen. båda golf som i den 308 Du kan aktivera eller inaktivera den här funktionen som är kopplad till deras respektive lägen av sport körning. i fokus det är permanent, men ger också intryck av att vara den mest realistiska och få ett resultat mer "suggestiva" vid hög hastighet.

Diesel så bra, och trots sin generösa kraft du förväntar dig av dem en hög verkningsgrad, den viktigaste faktorn sannolikt köp för många. Peugeot 308 GT är de homologeförbrukningssiffrorna lägre och, trots dess automatisk växellåda med momentomvandlare, uppnår mycket goda resultat på vägen, kanske för att det har en utvecklingen ännu längre än sina konkurrenter, efter den nuvarande trenden i segmentet. De rör sig smidigt och mjuka rörelser, vilket gör klart att dess moderna mekaniken är det roligaste av partiet. Men Golf GTD, som har DSG transmission och funktion "tröghet"Hon har tillbringat mindre mätningar i vår Technical Center. När det gäller Focus ST, dess konsumtion är betydligt högre, även han är den enda med manuell växellåda jämförande, något alltid uppskattat i en sann sport.

beteende

Jämförelse: Ford Focus 2.0 TDCi ST vs Peugeot 308 GT BlueHDi 180 och Volkswagen Golf GTDBortsett från oundvikliga frågan om konsumtion, de största skillnaderna uppstår från sina ställningar, var och en med en set-punkt mycket olika. den 308 GT inte bara får en sportigare estetisk och en interiör ännu mer vård, även vinner viss fasthet suspension. Det är inte överdrivet, men det lyckas förmedla en högre initial sportsmanship, men när sanningen beteende knappast skiljer sig från andra 308 som har passerat genom våra händer. Det vill säga, det är en mycket bra nivå, men i denna version GT väntade en extra dynamisk kurva som överensstämmer med hans bild och kraften i motorn, samt mer precision och balans när man söker gränser för slingrande sektioner. Hans kropp huvuden för nära för att accelerera och urholkning, så att linje är ganska påverkas av vad vi gör med höger fot även till normal ordning priser, vilket ger en mycket underhållande och trevlig körning vid alla tidpunkter, men resten ren effektivitet om du vill gå riktigt snabbt. Fullt stöd för att påskynda vägen öppnas och understyrning verkar relativt snart om inte noggrant Vi dosera gaspedalen. Om å andra sidan, försöker att orsaka en slip bakaxel reaktionerna inte så smidig och exakt som vi skulle vilja. Ja, fredligare rytmer något som kan ha sina fördelar i tider corren- hans uppförande är oklanderligt. varken dess förändring omvandlare (Den enda tillgängliga nu i denna version) höjs till en extrem körning såsom Det är inaktuella när du använder den i manuellt läge.

bredvid, Ford Focus ST är mycket mer radikal, mycket mer hård fjädring och mindre vänliga med ryggen i dagligt bruk. I det första hörnet och avslöjar dig sina avsikter, har en mycket snabb progressiv radieriktningen -mindre än två varv mellan topes-, kombinerat med en kropp som bara gungar, mer grepp och vissa förändringar av omedelbart stöd. Så mycket som dyker upp tempot, fronten lyda våra order till millimeter och inte överge sin post. För att lösgöra Ford Focus ST du måste gå mycket snabbare än Peugeot, och inte bara fronten den första att ge efter för påtryckningar, men deras reagens bakaxel, som uppnår en mycket sportig reaktioner vid behov, eller till någon provokation. Alltid exakt och progressiv, händer allt snabbare och kräver viss kunskap från vår sida, eftersom genom reaktioner, känslor och övergripande känsla, det är en sportbil med alla lagen. Om din adress var lite mer information skulle vara fantastiskt, eftersom det fortfarande skulle mer förtroende.

den Volkswagen Golf GTD är den enda som inte lämnar dig helt inaktivera ESP och tryck är en helt vanlig bil, så bekväm som alla andra golf tack vare sina valfria aktiva stötdämpare. Ingenting skulle göra du misstänker att, När du ändrar chip och gå "attacken"Är dess effektivitet närmare fokus vid 308. it-lappar lättare och lättare, och om inte snabbare än Focus ST i steg-för-liten kurva owes faltar- om det är motorn. I vilket fall som helst, Det förmedlar ett sådant förtroende som bara cirkulerar ännu snabbare. Den sista frågan är, mångsidighet och känslor?

Adblock
detector