Test: Lexus IS 300H, ¿Diesel? nej tack

Om du är en specialist i något, varför skulle du ändra? Lexus har angett skäl och återvände till sina rötter med den nya IS. Borta är dieselversionen, som nu ersätts av denna hybrid av stor nytta och glädje; tillrätta med är klokt.

Lexus IS 300H

Lexus IS 300H

Lexus IS 300H

Lexus IS 300H

Ingen tvekan om att i Lexus vad de gör bäst är hybrider. Det är sant att tillverka fler bilar och är inte dålig, men hans specialitet, vilket är vad som gett dem berömmelse, är Kombinerad elektrisk-bensin hybridteknik med lyx och sportighet. DNA finns inom dess förfining, komfort, lyx, lugn rida, en hel del teknik och i vissa fall, sportsmannaanda. Men i den tidigare generationen är allt detta förlorades med dieselversionen. Modellen var avsedd att bekämpa andra som serie BMW 3, den C class Mercedes eller Audi A4 och i Europa det behövs en dieselmotor. Jag hade, men den vanliga varumärke inte visste förstå; mer än en Lexus verkade en dyr Toyota som inte är dåliga-men under var en bil men erbjuds inget annorlunda och vi hade lite utrymme bakom. Slutsats: ingenting att ta itu med mer än tillräcklig premie tyska sedan och utplacering av drivlinor.

Rivals Mercedes, Audi och BMW

anländer den nya generationen av IS, den tredje, och tillvägagångssättet är helt annorlunda, mer i linje med sin filosofi att alltid. Återigen pekar på Mercedes, Audi eller BMW, men den här gången gör han det med sin egen personlighet, erbjuder en teknik som Audi och Mercedes har i detta segment. BMW har en hybrid 3-serie men i en annan effektnivå och pris som gör den unik. Så är oöverträffad på marknaden, detaljer som jag anser en framgång eftersom Den är placerad som en annan och nödvändigt alternativ. Låt oss se om är upp.

Test: Lexus IS 300H, ¿Diesel? nej tack

IS har förändrats och nu generation basen är helt ny. Växer till 7 cm långa, varje strid, därav har förbättrat en av dess svagheter: baksätena. Förbättring jämfört med föregående utrymmet bakom både bredd och längd, och erbjuder en livability nu leva upp till sina konkurrenter. Fortfarande erbjuder mindre breddimension än dem, 3 cm mindre än A4 och 5 om inte den 3-serien, men det växer 3 cm resulterande tillräckligt för att ge en ordentlig plats för en bil av denna storlek och former. Denna addition och subtraktion centimeter resulterar i två bekväma baksätet. En tredje part kan gå sitta i mitten mellan sätena, men har en hel del ergonomi för två och den centrala tunneln har sin roll, desto bättre för båda.

Trots den ökade storleken och förbättrad beboelighet, stammen förlorar 60 liter; i teorin är större, och den konventionella bensinversionen säker på att det är, men vi måste komma ihåg att detta test är om hybrid, batterisystem ligger under bagageutrymmets golv. I vilket fall som helst Den erbjuder endast 10 liter mindre än Audi A4, 15 mindre än BMW 3-serien och 30 mindre än den Mercedes C Class. Inte illa.

Hybrid familj ...

den IS 300H har de samma tekniska bas som vi vet i resten av familjen Lexus hybrid och Toyota. Den här gången kombinera en bensinmotor, även i Atkinson cykel men fyrcylindrig 2,5 liters. Som de andra, variabla ventiltider och leder direkt och indirekt, med upptagande två injektorer per cylinder, en förbränningskammare och en annan grenrörs admisión-. Den kompletteras av en 105 kW elektrisk motor, gå "integrerad" förändring i själva enheten och uppnår en total systemeffekten för 223 hk. Denna hybrid set härrör från den anställde i HS, en modell som bygger former Prius och marknadsförs på den amerikanska marknaden, till vilka de har ökat endast för IS på motorns förbrännings 2,3 till 2,5 liter. Resultatet är bra och är väl lämpad för egenskaperna storlek IS.

Seger över Diesel

Med objektiva data, såsom prestanda och faktisk förbrukning, slår ersätta dieselversionen: Är något snabbare och avslappnad körning förbrukar mindre. Genomsnittlig utgiftsnedskärningar i huvudsak urban konsumtion, Det hände på vår vanliga vägen för 7,2 liter diesel 4 l / 100 km i detta 300h; Det råder ingen tvekan om att staden är hybrid territorium. Vägar och motorvägar förbrukar något mindre, men här och starkt påverkar vilken typ av körning som sker; Om du missbrukar Sport läge och gasreglaget kommer du sänka IS med genomsnittskonsumenten nå ca 8 liter hög siffra om man jämför med 4-liters inspelad i genomsnitt i vår Technical Center men låg om man jämför det med bilar som effekt och prestanda.

Test: Lexus IS 300H, ¿Diesel? nej tack

Jag tror att det är inte dåligt; går som en bra V6 och om du sätter ditt sinne, tillbringar mindre än en modern diesel med lätthet. Ja, men det är raffinerad och mycket trevlig även i sin verksamhet genom bilens högtalare simulerar ljudet av V6 eller V8-, V6 har ingen beröring, bland annat eftersom det inte. Du kommer att gilla det en hel del och jag försäkra er Den har sin egen personlighet, med en perfekt mycket lång drift-och underhålls mycket låga kostnader fans av hybrider kommer att uppskatta, men ser inte på det som höga mekaniska förnimmelser av beröring liknar en Prius, med en mycket mer attraktiv helhetspaket och högre prestanda för att njuta av mer din flyer.

Jag gillade beteende denna bil. Yokohama BluEarth däck skrika alltför och är lätt att överskrida sin gräns för vidhäftning. I själva verket bromssträckor till full förvar inte varit mycket ljus. Personligen skulle jag sätta en mer dynamisk däck. Men basen av bilen är bra. den tidigare Han har fått balans och övergripande svar på ojämnt underlag. Jag fann det mycket mer bekväm och samtidigt, mer exakt. Det har ingen dämpning inställning alltför besvärligt för bra balans han har. Det har den typiska hybridbromskänsla, betyder det val inte passar dig vänja; Det kostar lite men ett par utgångar du har blivit vana vid. tung att vara ett genomsnitt saloon anmärkning men lätt att vara en hybrid. Totalt balansen är positiv till den punkt jag är villig att prova IS250 eftersom jag kommer att bli en bra sport sedan, men naturligtvis inte kommer att ha balans mellan prestanda och förbrukning av 300h.

Test: Lexus IS 300H, ¿Diesel? nej tack

Livet ombord är trevligt. Det är vackert klar och det finns god ergonomi. Så mycket teknik kontrasterar med detaljer som joysticken av systemet eller handbroms stående men Sammantaget ger jag din inredning en anmärkningsvärd. Bra platser, tyst gång och en hel del teknisk känsla. Det är en av de bilar som inte får upphetsad första gången men du börjar njuta över kilometer, möjligen till den grad att efter detta ingen vill ha något annat än hybrid.

Adblock
detector