Jämförelse: Ford Kuga 2.0 TDCi vs Hyundai ix35 1.7 CRDi vs Nissan Qashqai 1.6 dCi

Om 150PS Diesel och dess motsvarande pris bort dig från din idé Kuga 4x2, har du nu en ny version 2.0 TDCi 120 hk. Vid den tidpunkten, Nissan Qashqai och Hyundai ix35 blir intressanta rivaler.

Jämförelse: Ford Kuga 2.0 TDCi 4x2 Hyundai ix35 1.7 CRDi vs vs Nissan Qashqai 1.6 4x2 4x2 dCi

Jämförelse: Ford Kuga 2.0 TDCi 4x2 Hyundai ix35 1.7 CRDi vs vs Nissan Qashqai 1.6 4x2 4x2 dCi

Jämförelse: Ford Kuga 2.0 TDCi 4x2 Hyundai ix35 1.7 CRDi vs vs Nissan Qashqai 1.6 4x2 4x2 dCi

Jämförelse: Ford Kuga 2.0 TDCi 4x2 Hyundai ix35 1.7 CRDi vs vs Nissan Qashqai 1.6 4x2 4x2 dCi

Den senare mekaniska versionen Kuga Det anpassar sig till när allt roll sedan som de allra flesta användare är avsedda att SUV. För de användare, utan "onödig" hög belastning av vikten och friktionen fyrhjulsdrift, den Kuga med 120 hk Det ekvilibrerad, något mekaniskt. Och om det inte blir en version som sitta overksam snabbt, antingen powered och ja mycket trevlig hur mycket och skjuter hans motor och bibehållande hög upplevd kvalitet mekaniska och dynamisk överföra all Kuga.

I varje fall är det intressant att notera det tekniska förslaget tas. i revolution "downsizing" och Ford som en av de stalwarts av denna tekniska strategi, har det inte haft den moderna blocket 1.5 TDCi 120 hk de monterade fokus och Mondeo. Vid det här laget har de beslutat "kastrations" till stora blocket 2,0 TDCI 150 hk, säker som ytterligare "goda argument". I varje fall verkar det inget dåligt val. Vikt och konsumtionen förment nya argument 1,5 TDCI, men det är något som vi måste se och kvantifiera i denna stora Kuga.

Jämförelse: Ford Kuga 2.0 TDCi 4x2 Hyundai ix35 1.7 CRDi vs vs Nissan Qashqai 1.6 4x2 4x2 dCi

Samtidigt detta 2,0 TDCi Det garanterar en mycket bra leverans par mycket låg hastighet, märkning hans goda karaktär mot 1,7 CRDi 115 hk och speciellt 1,6 dCi 130 hk av de mest kompakta och lätta och Qashqai ix35 respektive. Den största och tyngsta Kuga har ursprungligen samma bra skytte rivaler och även känns mer bekymmersfri urban användning vid mycket låga varvtal, där den kraftfulla 1,6 dCi den Qashqai Den har en mycket dålig första varv. sedan Kuga På samma soliditet fortskrider, men som vi redskap förlorar ånga genom att sätta skyldigheten att flytta utvecklingen av byta klart längre konkurrenter och mer vikt. I själva verket misstänker jag att flyttas samma utvecklingen den versionen 150 hk. Detta leder dig att känna en 6: e lilla deltagande att köra, tät rulle med lite trafik på slingrande vägar avskrivningsbara. Därför både ix35, baserat korta utvecklingar, och Qashqai, av motor och utvecklingen, De känner sig mer smidig accelerator och bättre kunna improvisera någon manöver.

inflytelserika storlek

Dessa uppfattningar motor också du uppfattar dess dynamik. den Kuga är en kompakt XL, om inte en direkt SUV organ kategorin utsökta produkter som Honda CRV eller Mazda CX5. Touch av foten kommer att överföras mer bil, mot Qashqai kompakt och ix35. de känner lätt och lite skrymmande, De genomförs på ett mycket enkel och dig vid handen i alla situationer. den Qashqai presenterar även en dynamisk chassikontroll med en tröskel handlings tidigare än ESP och genom selektiv bromsning på varje hjul, försök korrekt den dragen, samt gungande och pitching kropp. Mestadels Jag kändes att ladda bakaxeln kurvan att bromsa den Qashqai det saktar ner och sjunker tillbaka för att motverka eventuell tröghet och gungar. Detta gör att du också får köra mycket fort på bergsvägarna utan aparatosidades. motorväg Pisa och sitter mycket bekväm.

den ix35 inte så raffinerat som gjorde punkten Qashqai och elektrisk styr, som sina konkurrenter, det känns mer artificiell, men med liknande insouciance hjul av ljus bil, reagens och bra sittande. Om du kan få se det insinuerar innan understyrning Om steg krafter mycket långsam kurva, men inte vanställer någon dålig reaktion med hög och tyngre bil än en kompakt att använda. är bara criticisable den avstånd av bromsning och eventuellt eftersom däck Hankook Optima den testade enheten är inte optimala alls.

saloon

Ford Kuga 2015

den Kuga Den har en slitbana som är större bil (längd och hjulbas), som tar dig till känna mer bil och mer SUV. I denna mening, känner du arbetar med en suspension mer flexibel. Tillsammans konstaterar trampar bättre filtrering, men inte mindre blytunga. säkert hans adress är den mest direkt, tenderar också att markera gungande den karosseri något annat. Men stöder och vänder mycket väl och bara ibland känner att de åtgärder som deras ESP uppstår eller är allvarligare än i kompakt och lätta konkurrenter. Klara vägar hjul uppväxling kvalitet. Också eftersom motorn stängs lägre hastighet ... så att ibland 5:e inte känner behov av att infoga den 6Th. Den mekaniska kontakten Kuga också det verkar vara mer försiktig: ändrar riktning, vevlager, material, färdiga... i allmänhet, Kuga fler poäng hög.

Family Balance

Bortsett mekanisk version, de tre modellerna tävlar om att erbjuda en liknande storlek, en bilden SUV, med inredning praktiska en familj fordon. I detta avseende, Kuga bättre titta på några aspekter. hans bakre golv är platt att bättre tillgodose en tredje passagerare bakom och erbjuder också bättre tillgång till den raden sänka bottenram av dörren på samma våningsplan.

den i:x35 Han contrives att erbjuda bättre utrymme för ben, men det verkar mer avskrivningsbara i 500 liter Ford trunk (Kuga 14 är längre än Qashqai och 11 centimeter IX-35). Däremellan är alltid Nissan, ett riktmärke i detta segment modell och även av utrustningen kan ha. efterbehandling Tekna Premium Denna enhet kombineras med den kraftfulla motorn 1,6 dCi göra en felfri version, med värden mycket hög inom alla områden. den ix35 betecknar dess veteranía i den tillgängliga utrustningen och i lägre total förfining (isoleringsmaterial, mekanisk beröring), logiskt dessutom CUNADO den New Hyundai Tucson tar sin lättnad före sommaren. Mindre funktioner i Kuga inte försämras bra modell som i allmänhet är.

Adblock
detector