DGT mot quitamultas

Trafikken har angrepet direkte til selskaper kalt "quitamultas". Med ankomsten av den nye straffe punktet, har sin virksomhet steg, men DGT advarer om at de vinner 90 prosent av ressursene, og at disse selskapene "vet ikke engang innholdet av hva de har". En av lederne i feltet for å bruke bøter, DVuelta, selskaper har allerede besvart: Pere Navarro er redd, fordi DGT ikke har tilstrekkelige teknologiske midler for å takle den nye lisensen.DGT mot quitamultas


Siden ikrafttredelsen av førerkort poeng, drivere er glad i å ty nesten alle bøter. Som vi advart om midler til ulike politistyrker uker siden, får de daglige forsvars avsetninger med utrolige historier.
Kalt quitapuntos selskaper lansert store reklamekampanjer. Hans virksomhet har steget de siste månedene og har besluttet å bombardere drivere med annonser for "blinden poeng".
Men tjener administrasjonen nesten alle ressurser. Ifølge trafikkdata, er bare 7,69 prosent av tilfellene vunnet av brukerne. Derfor advarer DGT at "visse quitamultas selskaper" som er "kamuflert under flere navn," er det første interessert i at "lovbrudd som begås for å bestride dem."
I tillegg sier de, Timan drivere"I mange tilfeller er disse selskapene quitamultas fylt sider og sider som skjærer og lim bare erstatte navnet på gjerningsmannen, uten selv å vite innholdet av det som presenteres," advarer Trafikk.
Trafikk anbefaler ticketed sjåfører som interpose seg anken eller søke råd for en "ekte profesjonell lov". Som de forklare, ikke lovpålagt i slike tilfeller ved bruk av en juridisk representant og "Administrasjon må kvalifisere riktig påstandene eller appellerte borgere, korrigere formelle feil som borgere kan gjøre i deres favør."

I tillegg, som de sier, straffen punktet har ikke endret denne prosessen. Disse bøter kan også slå til, selv om vi ønsker velkommen forskuddsbetaling (som er en reduksjon på 30 prosent).
DGT råder innbyggerne regress når de ikke er i samsvar med en straffbar handling som bærer med seg tap av poeng, men også minner dem om at, for å bli forsinket, kan de komme til å falle sammen i tid med andre sanksjoner og deretter trekke fra alle punkter kan det forbli uten lisens.
Vi ønsket å samle den oppfatning av en av de ledende selskapene i ty bøter, DVuelta. Den versjonen som gir oss er veldig annerledes: DGT snakker bare at 10 prosent av ressursene er vunnet, men faktisk bare vurdere hvilke tiltak som administrasjonen gir for tapt. På dagen, de fleste bøter dø før du starter prosessen fordi trafikken "har ingen teknologisk kapasitet til å løse dem."

Dette selskapet vil møte direkte trafikk ved kjennelse. "De kan ikke sette alle i samme pose," de advare oss. "Vi er først og fremst interessert i at ingen pirater i sektoren", de forteller oss.

Hvorfor dette angrepet direkthet av DGT? De er klar: "Med ankomsten av de nye førerkort poeng, vil sjåførene ty til døden sine tillatelser og er redd. De har ikke nok teknologisk kapasitet til å takle det de kommer over. "

Til DVuelta, disse generiske uttalelser er typisk for "en bananrepublikk".

De gir data

Dvuelta sier mer enn 90 prosent av setningene har forsvart i omstridte administrativ saksbehandling har vært gunstig for sjåførene. Som vi forklart, Justisdepartementet måtte be advokater for staten ikke forsvare DGT i tusenvis av studier, siden denne organismen synder en "manifest vilkårlighet". Mer data: DVuelta sikrer at den administrative Economic Court opphever mer enn 75 prosent av meldinger utført av DGT.

Vanligvis Trafikk Let Die Records. I tillegg husker vi en sak som levde for noen måneder siden. En av hans medarbeidere tydd rusing som hadde satt sin far, som hadde dødd. Ifølge fortelle oss, DGT sendte et brev med følgende svar: "Påstandene ikke frikjenne ham for ansvar for fakta påståtte". De hadde ikke lese filene eller er et snev av svart humor?

Siden starter straffen punktet, har de fleste av bøter vært for fartsovertredelse: I juli og august, 17,265 brudd var på grunn av denne årsaken. Og bak er radarer: "identifisere bilen, men ikke føreren. Når den skyldige er eier av kjøretøyet, vanligvis vanligvis ikke skyldig til failure", sier vi fra ASIGC, den uavhengige Association of Guardia Civil.

Før ikrafttredelsen av de nye førerkort poeng, hvert år forble ustraffet 25 prosent av fartsovertredelse. Nå som også stakes miste tillatelse, mange frykter at denne prosentandelen multipliseres.
Administrasjonen har en frist for å kommunisere klage (to måneder). Hvis den ikke gjør det på den tiden, den fine foreskrevet. Normalt er det sjelden at dette skjer, men dette smutthullet kan brukes av ulike regjeringer for å ha lykkelige drivere. Dette skjer i stemmegivning: mindre bøter tilsvarer flere stemmer.
Det er en ulempe ved å erstatte nærvær av agenter Guardia Civil radarer. Hvis ingen sjåfør identifikasjon, bremser prosessen ned.

noen selskaper "leie" outsource sin tur til quitamultas selskaper noen svært skitne triks er kjent: Hvis du ankommer en fin, identifisert som en driver på første brukte bilen (det har vært tilfeller at personen selv har allerede forlatt selskapet), men de setter en adresse forvaltningen av selskapet. Dermed kommunikasjon vil aldri nå den antatte gjerningsmannen. Den fine kommer til selskapet og prosessen er fortsatt administrativt: det neste trinnet er publisering i Official Gazette. Når du er ferdig med en bot er frister for å kreve og bare finne ut hva som skjedde da Guardia Civil ringe dørstokken.
Ønsker du å møte andre skitne triks? Vi går inn i det svarte markedet poeng.
Ikke gå glipp av denne historien: Tyver poeng.

Vi ønsker å vite din mening. Delta i våre fora.

Adblock
detector