Fiat Panda Cross: försök och priser för Spanien

Kontakt: Fiat Panda CrossKontakt: Fiat Panda CrossKontakt: Fiat Panda CrossKontakt: Fiat Panda Cross

Och de ville många av de nuvarande SUV 4x4 har off-road kapacitet som ståtar med den nya Fiat Panda Cross, som vi har sett i själva huvudkontoret att varumärket har i Balocco, Italien. Och om Fiat Panda 4x4 Ström och visade sig ha mer än tillräckligt med egenskaper för off-road terräng, leder den nya Panda Cross till en övre steg.

av beteende, som det har installerats för första gången fungera elektronisk låsning avvikelsen (ELD) i transmissionssystem 4X4, och tre körlägen, en av Hill Descent Control. och estetiskt, med Stora speciella stötfångare framtill och baktill, den dimljus skyddas och ligger på höjden av de vanliga, plastskydd sprida underkroppen och en lägre förstärkta sköldar stål.

För att ge den karaktären off-road vi talade om, Fiat Han har stigit ytterligare kropp Panda Cross: 161 mm för bensin version Twinair OCH 158 mm för Diesel MultiJet, tack vare omgjorda fjädrar och större däck. den anfallsvinklar och avresa (24 ° och 34) De har också varit förbättrad, så den nya Fiat Panda Cross är klara smidigt ramper 70 procent lutning och 55 procent camber.

Till allt detta vi måste lägga förbindelserna speciellt modifierad första växeln, mer Kort-, en något mer kraftfulla motorer (5 CV i två versioner 1.3 Multijet 80 hk och 90 hk 0,9 Twinair) och ett särskilt olika däck M + S 15 inches. Däck och skor som Fiat Panda 4x4, även smalare i den senare, och är i stånd att tillgodose behoven hos dragkraft på svåra ytor.

Fiat Panda Cross

dubbelt syfte

Det råder ingen tvekan om att off-road beteende såg vi bara är det mest slående och roman med nya Fiat Panda Cross. Det är hans karaktär och den är gjord för det. Men tack vare sina små dimensioner (3,70 meter lång) och som en liten stad, är som den mest lämpliga för att ta itu med den dagliga trafiken i staden. hans enkel parkering är ett argument till dess fördel. visas smidig, lätt, med en stor svängradie och en slät beteende, men interiören fortfarande hitta oss lite isolerade från motorbuller (ljudisolering därför förbättra).

Asfalt förhållanden utanför mötet en enastående. Agility, liten storlek och korta överhäng, tillsammans med dess höga höjd över marken, tillåter 'Kamp' en bruten mark, stenar och klippor, sand, lera och även djupa pölar utan problem. Och om du vill kan du också spelar in specifika körlägen för dessa förhållanden kan väljas på ett roterande hjul i mittkonsolen.

förutom den mode 'Auto', som distribuerar 98 procent av vridmomentet till framhjulen under normala förhållanden och till alla fyra hjulen när asfalten 'komplicerade', har vi till vårt förfogande ytterligare två: mode off-road ", tills 50 km / t, som använder både differential och ELD för att fördela dragkrafter till båda axlarna likformigt beroende på terrängen; och läge 'Hill Descent Control " eller HDC, som bromsar bilen och verkar på bromsarna utan att föraren behöver oroa pedaler.

Fiat Panda Cross

vår åsikt

Den nya Fiat Panda Cross kommer att nå de spanska återförsäljare i mitten av oktober, anpassade för att möta de svåra vinterförhållandena i bergen och på alla terräng som satte honom framåt nu. Utgångspriset på EU-nivå är 19,460 euro, så vi kommer att vänta på priser till Spanien. Som referens är Panda 4x4 som säljs i Spanien från 14,550 euro.

priser

- Fiat Panda 0,9 90 HP Twinair Cross Stop&starta 4x4: 19,050 euro (13,150 euro eller Plan Pive sex Fiat rabatt och särskilda finansieringsvillkor).

- Fiat Panda 1,3 Multijet 80 hk Cross Stop&starta 4x4: 19,850 euro (14.800 euro eller Plan Pive sex Fiat rabatt och särskilda finansieringsvillkor).