Knep för att hålla däcken i gott skick

Knep för att hålla däcken i gott skick är mer än en kliché. Däcken är den enda kontaktpunkten vår bil med marken och dåligt skick av dessa kan få allvarliga konsekvenser för någon rörelse, särskilt på vintern, när vidhäftningen av asfalten blir värre och hålla fast på någon väg kommer vara mer obekväm. Därför är det viktigt att ge ett minimum av skötsel och för att identifiera de signaler som vi kan skicka för att undvika obehag och risker.

Knep för att hålla däcken i gott skick

Knep för att hålla däcken i gott skick

Knep för att hålla däcken i gott skick

Knep för att hålla däcken i gott skick

tryck

Det är det första budet eftersom vanligtvis cirkulär eller för lite luft radikalt förändra beteendet hos bilen förutom att påskynda slitaget av slitbanan. Bör se över dem regelbundet, minst en gång i månaden, eller när vi kommer att använda vår bil stoppades efter några veckor. Det kontrolleras kallt och om du av någon anledning måste göra det varmt, tänk på att trycket kan stiga med nästan 0,3 bar under drift.

mönsterdjup

Däck i dåligt skickLagen kräver att vatten dräneringskanaler som är närvarande vid minst 1,6 mm djup, vid vilket slitageindikatorer är i jämnhöjd med nitar slitbanan. Men mindre än 3 mm och kan ha svårt att avfyra vatten ökar risken för vattenplaning. Om du inte har ett djup testare, kan du mäta det genom att ange ett kreditkort eller en pennspets och mäta märket med en vanlig regel. Särskilt omnämnande har vinterdäck, som inte bör vara mindre än 3 mm för att uppfylla sin roll och undvika monterings kedjor.

obalanserade hjul

Vi är inte hänvisa till mental hälsa, men vi kan märka vibrationer i ratten när vi övervinna viss hastighet. De kan orsakas av en ansamling av lera på hjulen eller felaktig däcktryck kan också komma även om det upprepade slag av hjulen att luta sig mot trottoaren att parkera och även en del "bordillazo" som hade gett under varumärket. I så fall skulle vi även ha påverkat vissa delar av suspensionen. Du vet: Var försiktig vid parkering.

Falls och konvergens

Knep för att hålla däcken i gott skickFörskjutning av adressen kan orsaka hjulen inte vilar på marken jämnt, vilket får dem att spendera mer på ena kanten än i resten av slitbanan, vilket skulle orsaka för tidig förslitning, med merkostnad för att behöva byta däck i förtid, och framför allt, sämsta bromssträckor i en nödsituation. Om dina hjul tillbringat mer på ena sidan än den andra, gå till verkstaden.

nariga och skurna kanter

Solen, kyla och kör på vägar fulla av salt på vintern kan göra att du förlorar flexibilitet till våra däck och att dessa cuarteen på flankerna, vilket minskar det skydd som erbjuds duken som utgör skelettet av hjulet. vi ska inte oroa sig alltför mycket om sprickorna är ytliga, men om vi inser att ökningen i storlek. Tvätta bilen oftare om du cirkulerar mycket salt som omfattas vägar.

ålder

Ingen har sagt att däck och upphör att gälla efter ett visst datum inte uppfyller sina skyldigheter. Men du bör ha i åtanke hur tidens gång och det hårda livet som de har, de kan förlora en del av den flexibilitet de har när de är nya och inte tillräckligt grepp. Siffran är ofta används som referens är att inte förlänga däckets livslängd mer än tio år från tillverkningsdatum. Detta är tryckt på sidan. Den identifieras genom fyra på varandra följande siffror där de två första är produktionsvecka och de två sista årets de gjordes.

Adblock
detector