Nya Seat Ibiza 1,0 TSI 115 hk: första intryck och faktisk förbrukning

Seat Ibiza 1,0 TSI 115 hk, testatSeat Ibiza 1,0 TSI 115 hk, testatSeat Ibiza 1,0 TSI 115 hk, testatSeat Ibiza 1,0 TSI 115 hk, testat

Under de senaste åren har Seat blivit mycket lätt för en positiv recension av någon av sina produkter. Den nya Ibiza som har precis börjat sin verksamhet karriär är inget undantag, och även om inte så framträdande som den kunde vara stilist 3: e generationen -dibujada av Walter De Silva, markeras med en perfekt kombination nykter men smakfull design, med utmärkt inredning rymlighet närmar sig en bil C kompakt segment.

i Nya Seat Ibiza, den mest betydande vinst i utrymme för benen på de åkande i baksätet -72 cm och höjd i baksätet -94 cm, svaga punkter i projektions modell. capacity trunk når inte de 350 officerare liter utlovats av märket, samma för övrigt som mäter den utgående generationen, även om dess 330 liter De är tillsammans med Renault Clio, och med undantag för Skoda Fabia, av de bästa i kategorin. Jag hade något att förlora om vi anser att den yttre längden är nästan identiska, vilket ger nya Ibiza från förhållandet mellan bålen och kabin rätta. När det gäller den inre bredden är större lika höjd, även om det är sant att dörrpanelerna är tunnare och känslan av upplevd kvalitet är lägre med överskott hårdplast utan licensmaterial garrisoned högre kvalitet.

Seat IbizaSeat Ibiza 1,0 TSI 115 hk: faktiska förbrukningen och beteende

Denna version av Seat Ibiza drivs av tricilíndrico drivmedel -gasolina- 999 cm3 och 115 hk, en ringa vinning -innan 110 hk- det inte leda till bättre prestanda trots att upprätthålla en vikt -endast 1,135 kg- och liknande utveckling föregående Ibiza. Denna nedgång beror på den ökade interferensen av dragkraftsreglering och vridmomentet förblir oförändrad. Totalt är det ett lösningsmedel drivmedel för behoven hos de flesta förare att utan förfining av en 4-cylindrig, gör oss att glömma detta faktum med omedelbar leverans av vridmoment under 2000 rpm och slet det kräver inte i onödan missbrukar koppling som i vissa motorer för sina konkurrenter. den konsumtion erhållna vår tour väg Den står på 5,2 l / 100 km och 6,2 l / 100 km i användning urban, nästan spela och under rivaler som Renault Clio och Peugeot 208 med en sådan effekt.

av beteende, utan att förringa de två sista generationer som redan var anmärkningsvärt är det faktum att Nya Seat Ibiza vinner självsäkerhet och styrprecision, med en möjlighet att stödja förändringar i Seat Leon skära grundläggande kontur finish och bakfjädring torsion balk hjulspinn. Återigen Ibiza Den har alla ingredienser för att bli säljledare.