I Spanien mer än 40.000 bilar per år stjäls: hur och när

I Spanien mer än 40.000 bilar per år stjäls: hur och när

Vare sig att begå brott, för att användas olaglig handel eller reda ut, är det faktum att bilstöld har nått en sådan grad av "specialisering" som brottslingar görs ett på bara 30 sekunder, utan att orsaka någon skada.

förra året De stals i Spanien 43.335 och endast återhämtat 11.787 (27%), Enligt statistik från inrikesministeriet. En del av dessa stölder utreds av den organiserade brottsligheten Group Auto Show Central Operational Unit (UCO) av civilgardet, vars kapten Feje förklarar hur "modus operandi" band specialiserade på smuggling av fordon, vanligen fyra nationaliteter: Bulgariska, polska, spanska och marockanska.

Madrid, med cirka 13.000 rån, Barcelona, ​​Valencia, Alicante och Malaga är de områden där de flesta stölder inträffar. Och det verkar som Seat Leon är den modell som stjäl. Men tjuvarna inte främmande för att någon bil, från Land Rover, mycket "uppskattade" i södra Spanien med narkotikahandlare till drog alijar, bilar når 160.000 euro eller andra liknande Dacia Duster, eftertraktad i Marocko. Under de senaste tre åren har de stulit 300 Dacia Duster och UCO 121 registrerade och ligger i Marocko.

Bilstöld på mindre än 30 sekunder

Eftersom kaptenen förklarar lagledare Automobile organiserad brottslighet, Bulgarer är specialister på denna typ av stöld, eftersom det är deras land, med en mycket krävande lagstiftning för införande av bilar, elektronik fordon som lämnar marknaden för att se sina svagheter studeras.

I Bulgarien, lagligt, de utvecklar mjukvara för så kallad OBD (Ombord diagnostik), ett slags USB läge som du har tillgång till alla fordonselektronik. försäljning, för ca 9000 euro, Det är lagligt eftersom verkstäderna utnyttja den, men tjuvarna köpa för "andra ändamål".

Stolpar, under tiden, stjäla bilar despiezarlos natt i fartyg och ödemarker. På bara två timmar kvar ren chassi, lastas på lastbilar och delar Vägtransporter dem till polynya, där de såldes till skrot varven, enligt civilgardet.

Länderna i Östeuropa är de traditionella mottagare av stulna bilar i Spanien, som organiserade ligor har kontakter med mottagarna av deras länder. Men också Afrika, och i synnerhet Marocko och Mauretanien, är andra destinationer för denna råvara.

Nya vägar för stulna bilar

UCO har bekräftat andra nya linjer som till exempel resan bilar stulna i Madrid, Barcelona och Marbella. Därifrån tog de dem till Porto (Portugal), lastades i containrar för att åka båt till Algeciras och från denna Cadiz stad till Bangkok.

De har upptäckt en väg som är vad rör bilar container från Kanada till Kanarieöarna och från öarna, Senegal. Och för att undvika kontroll vid spanska hamnar, kriminella väljer ofta gör kilometer genom Europa för att ta bilarna till Afrika från Amsterdam, Rotterdam (Nederländerna) och Antwerpen (Belgien).

Andra dra nytta av Operation Paso del Estrecho att införa i stulna bilar Afrika. I år civilgardet och europeiska poliser som samarbetar i denna uppgift upptäcktes 43 på bara två veckor.

Den "modus operandi" att stjäla bilar

För olagliga människohandel tjuvar kontrollrutiner önskad bil och en gång beslutade ögonblick, nästa steg är att öppna den med olika metoder: från plockar upp hämmare för att förhindra dess ägare stängning.

Öppnad bilen och med rätt enhet eftersom OBD är olika i varje modell, lokalisera USB-porten, eliminera startspärr och riva. Denna operation varar 30 sekunder. Efter tjuvar skapa en ny nyckel med den så kallade "mirakel kit" som finns för att kopiera programvaran.

Sedan berör ger bilen en ny identitet genom att ändra inskrivningen. Placera en tallrik smidda registreringsskyltar som motsvarar den hos en bil av samma modell. också manipulera ramnumret de får bara genom att be Trafikdata fällbara bil med ursäkten att kontrollera om du har massor av böter. Ett "hål" i förvaltningen som gör att data tjuvar att få bilägaren klonad från.

de förfalska även andra dokument, som ITV-kort eller körkort. I det här fallet, tomma kort stulna trafikkontor eftersom de är svårare att förfalska vatten fläckar tillverkning. Dessa kort är numrerade, men är inte förknippade med en viss bil, förhindra falska kontrollera om en annan "hål" som bör ses över.

Med denna nya identitet, bilen måste lämna Spanien för några två modeller med samma registreringsnummer som cirkulerar. Utanför vårt land, under falsk köpeavtal studentexamen i landet och säljs till en tredje part.

Just nu är det mycket svårt att följa spåret, enligt civilgardet. Men om en stulen bil ligger domaren avgör om köparen har förvärvat i god tro eller återgår till sin första ägare håller det.