Bekräftat: i Spanien och fler bilar säljs bensin till diesel

Bekräftat: i Spanien och fler bilar säljs bensin till diesel

Alltigenom 2017, den Spanska marknaden för nya fordon Han har märkt en ganska viktig händelse: bensin har vinner terräng till Diesel. Borta är de år då för varje 10 fordon som säljs i vårt land, sju var diesel och tre bensin. Situationen har nu förändrats och månaderna juni och juli har bekräftat att i Spanien och mer än bensinbilar säljs dieseldrivna.

analysera Marknaden för nya bilar registreringar, den 2017 Det började i januari med följande förhållande: 52 procent för dieseldrivna fordon, 42,0 procent för bensin och 5,3 procent för hybrid och rent elektrisk. i februari, andelen började förändras och 51,9 procent av de nya bilar som registreras var diesel, jämfört med 43,7 procent bensin och 4,4 procent för hybrid och elektrisk.

Den viktigaste punkten i detta skifte stiga i mars, månad då nya fordon var Diesel 49,9 procent jämfört med 46,2 procent bensin och 4,0 procent för bensin och elektrisk. I april och maj i praktiken andelen föregående månad kvar, men det var månaderna juni och juli där bensinen har definitivt vunnit mark till Diesel.

Enligt uppgifter från Anfac, Föreningen nationella Biltillverkare och lastbilar, förhållandet juni marknaden nya fordon var fortsatt på följande sätt: 47,7 procent för bensin, 47,6 procent för diesel och 4,8 procent för el / hybrid. i förra månaden, vikten av bensin i den globala bilmarknaden fortsätter att vinna mark, med en förhållande av 47,5 procent för bensindrivna fordon, diesel för 47,3 och 5,2 procent för hybrid / el.

Kom också ihåg att de flesta av de hybridfordon och hybridfordon plug De sålde i vårt land omfattar bensinmotorer som förbränningsmotorn i hybridsystemet (När det gäller den spanska marknaden, Peugeot 508 RXH HYbrid4 i sin version och Volvo V60 D5 Twin har en Dieselmotorn i hybridsystemet).

Fler bilar Diesel: möjliga orsaker

Det finns flera orsaker som kan förklara förändringen i trend som upplever nya fordonsmarknaden i Spanien.

En första faktor är större social medvetenhet om de skadliga miljörisker och människors hälsa i förbränningsmotorer, både bensin och diesel. I fallet med de senare, flera granskade studier har man försökt visa att utsläppen av en dieselmotor är mycket mer skadliga för människor och levande varelser än bensin.

Utöver denna ökade social medvetenhet, måste vi lyfta fram osäkerhet medborgare innan fortsatta restriktioner redan aviserats av de båda regeringarna i vissa europeiska länder (Storbritannien och Frankrike De har redan meddelat att förbjuda framtida diesel och bensin) bilar som kommunfullmäktige i större städer. En sammanställning av detta minns vi de senaste episoder av hög föroreningar i Madrid (se hur protokollet aktiveras förorenings i Madrid och möjliga scenarier)

En tredje faktor som kan förklara detta situationen är den stor teknisk förbättring de har upplevt bensinmotorer, speciellt i det gäller konsumtion, med spendera mycket mindre bränsle än bensinmotorer för några år sedan.

Till allt detta ska läggas osäkerhet av utseendet av eventuella mekaniska haverier. Under de senaste månaderna har de ökat markant uppdelning av dieselbilar, många av dem på grund av flera och fortsatta problem i partikelfilter.