Renault Talisman Bättre än Volkswagen Passat?

Den nya Renault Talisman, som vid årets slut ersätter Renault Laguna, siktar högt: Volkswagen Passat Kan han ledare för kategorin salonger?

Renault Talisman mot Volkswagen Passat

Renault Talisman mot Volkswagen Passat

Renault Talisman mot Volkswagen Passat

Renault Talisman mot Volkswagen Passat

Kategorin familjebilar Det är mycket livlig: gör ingenting men få nyheter. Den sist visas är Renault Talisman, som kommer att börja säljas i Spanien före utgången av 2015. Det finns bilar i den här typen av fordon med anmärkningsvärd framgång, Opel Insignia, Audi A4 eller Mercedes Class C. Men listan försäljning den första är Volkswagen Passat . För honom pekar från den franska varumärket. Vi tittar på styrkan i varje. Duellen lovar hårt och utjämnade.


Volkswagen Passat och Renault Talisman: tillgängliga motorer

Renault Talisman mot Volkswagen PassatVolkswagen Passat erbjuder fem motorer, två diesel och tre bensin med nio effektnivåer. Bland de förstnämnda, 1,6 TDi 120 hk för de mest grundläggande versioner och 2.0TDi, med rätt att 150, 190 och 240 hk för mest utrustade. När det gäller de bensin, den 1,4 TSi Det finns med 125 eller 150 hk. Nästa steg är 1,8 TSi 180 hk och bibehåller toppen, 2,0 TSi 220 eller 280 hk.

För sin del ger Renault Talisman också ett utbud av tre motorer och fem krafter, alla fyra cylindrar. Två kommer att vara bensin 1,6 TcE, med 150 till 200 hk. den diesel 1,6 dCi övre änden 160 hp; Nedan finner vi en 1,6 dCi 130 hk och 1,5 dCi 110 hk i vilken förändring kan vara manuell eller automatisk sexväxlad.


Fyrhjulsstyrning eller fyrhjulsdrift?

Volkswagen PassatSom differentiator Renault Talisman innehåller i vissa versioner av systemet Fyrhjulsstyrsystem 4Control. Detta, som redan var närvarande i vissa versioner av Renault Laguna och Renault Laguna Coupé och nu når också associerad med ett system lotsas dämpning. Renault säger att kombinationen av dessa två system endast finns i denna modell.

Under tiden i Alltrack variant Volkswagen Passat Vi finner möjligheten att montera fyrhjulsdrift 4MOTION. Denna variant har också en annorlunda utseende från resten av intervallet, med stötfångaren och grill specifika, sladd och utsvängd hjulet.

Nu måste vi få bakom ratten i Renault Talisman och kolla alla dynamik som lovar detta system styrning / fjädring, ger det som utlovas på papper. I vilket fall som helst, AWD Passat är mer avsedd för förare som går till jord eller ofta eller bor i meteorologi begått zoner snarare än mot ren dynamik.


Finish och versioner av Volkswagen Passat och Renault Talisman

Renault Talisman du har fem utföranden. De kallade livet, Zen, Business, intensiv och Initiale Paris. den Life, som är den mest grundläggande, är det den svarta instrumentpanelen och säten; ratten är läder. zen, nästa nivå av finish, inga olika kvaliteter ovan men använder mer tydlig och varma färger. fullbordan Affärs Det har ytterligare element som avslöjar varumärket i den internationella presentationen av modellen. Vid efterbehandling intens, läder och tyg för säten och dörrpaneler kombineras; även om du kan begära ett val "läder Riviera" mörkbrun också för instrumentbrädan. Samtals avslutad Initiale Paris, bara de mest kraftfulla motorer, har ratten och stolar med elektrisk justering och massage, värme och wraparound läder nackstöd "Nappa full blom". Sidofönstren är laminerade till som Renault, lägre ljudnivå inuti.

Renault TalismanFör hans del, Volkswagen Passat Den finns i fyra ändelser: Upplagan, Bluemotion, Advance och Sport. Edition, den mest grundläggande och inkluderar multifunktionsratt med läder och farthållare hastighet. För sin del Bluemotion Den har särskild utrustning för bränsleekonomi: Aerodynamiska tillbehör och start / stopp-funktion. Vid efterbehandling Advance i tillägg till ovanstående tre zoner Climatronic klimatkontroll, regnsensor och automatisk belysning. I den övre änden idrott, och uppvärmda säten visas och klädd i läder och alcantara.

Vem vinner i boot: Volkswagen Passat eller Renault Talisman?

Här vinnaren är klart Renault Talisman. Franska modellen för varumärket meddelar kapaciteten 608 liter. I fallet med Volkswagen Passat, i stammen har saloon 586 liter.

I versioner av bekant kropp Volkswagen Passat ökar kapaciteten upp till 650 liter. Renault Talisman inte överstiga denna tid och 608 liter av sedan stannar i samma

Renault Talisman mot Volkswagen Passat: dess exteriör design

Detta avsnitt är den mest engagerade i allt för här det tilltalar mer till smaken av varje drivrutin som mätbara parametrar. Renault har försökt att distansera sig från sin Laguna modellen har varit rupturista. Det har skapat en kraftfull bil exteriör design och förmedlar kvalitet. Ändå har lyckats ge en unik personlighet, speciellt i den bakre där dina strålkastare bidrar till att ge en bild av styrka och teknik.

I fallet med Volkswagen Passat varumärke du har valt i den sista generationen, vilket har hänt med tidigare, att vara liten rupturista med den tidigare versionen när det gäller design. En formel som har fungerat, men som i detta fall, lämnar modellen lite föråldrad. Jämföra baksidan av båda bilarna är där de flesta av denna skillnad är märkbar.

min åsikt

Efter att ha missat år i denna kategori Renault Talisman blir svårt att försöka få fotfäste vid toppmötet. Jämfört på papper, är den franska modellen kommer att få mycket svårt för Volkswagen Passat, inte att förglömma nummer två i försäljning, Opel Insignia. den Tyska vinner klart i området av motorer tillgängliga, inklusive hybrid inclusoun (GTE). Men i de andra sektionerna, enligt min mening, Renault Talisman behandlar till er. Nu behöver vi bara veta det viktigaste: hur mycket Renault Talisman och hur reklamkampanj kommer att reagera Volkswagen Passat par inte förlorar din försäljning.

Du kan också vara intresserad

Renault Talisman: fem saker som du kommer att gilla

2016 Renault: bilar anländer

Renault Talisman Sport Tourer, detta är den välbekanta versionen

Jämförelse: Ford Mondeo 2,0 TDCi mot Volkswagen Passat 2.0 TDI DSG

Skoda Superb och Volkswagen Passat, väljer du?

Volkswagen Passat Variant, en familjebil

Adblock
detector