¿Död åt minivan? Kia, den senaste i en lång lista

Ankomsten av en ny SUV, Kia Stonic, tillträder den femtielfte död en MPV, Venga. Som tidigare det hände med Opel Meriva, 5008, Mazda 5 ...

Farväl till Minivan: minskad försäljning och utbyte av SUV

Farväl till Minivan: minskad försäljning och utbyte av SUV

Farväl till Minivan: minskad försäljning och utbyte av SUV

Farväl till Minivan: minskad försäljning och utbyte av SUV

Om vi ​​inte hade märkt ännu, har vi ett annat exempel: minibuss, just nu, är nästan död. Med undantag för några enstaka fall, såsom Citroen C4 Picasso med minibussar är inte bara att förlora vikt varierar från sina tillverkare, men främst de försvinner... och ersätts ett segment som nu monopoliserar allt: SUV. Det sista fallet träffade vi just i dag. Enligt Michael Cole, chef för Kia i Europa, den lilla människor bäraren Kom det är redan "svårt att rättfärdiga" och så småningom försvinner matning med Vid ankomsten, i stället för SUV Kia Stonic. Och nästa blir Carens.

Men ... varför? Svaret är uppenbart: minibuss stoppas säljs. Och omvänt, fortsätter SUV att växa, och i alla segment och format. Om Spanien är redan den tredje kategorin av marknaden (efter nyttofordon och kompakt och varje dag närmare dem), i Kina SUV ackumuleras upp till 40 procent av omsättningen. Att inte tala om USA. Och om Kia är ännu mer transparent: Kom medan i Europa bara fått 26.000 enheter förra året, den nya Kia Stonic och förväntas 1,1 miljoner. "Försäljningen talar för sig själva", bekräftar Cole.

Opel: Cross X hej, adjö Meriva

I fall som Kia, minivan försvinner och dyker upp en ny SUV försöker ta hans plats. Något t.ex. Det har också hänt i Opel. Den tyska märket har just lanserat den nya SUV, kallad Cross X, som också tillverkas vid Figueruelas fabriken i Zaragoza. Tja, ankomst har lett till tillverkning en minibuss, Meriva.

Opel Cross XDen sista Opel Meriva, låt oss komma ihåg, det presenterades i stil med sin geniala dörröppning i motsatt riktning. Men ingen av dem han erövrade marknaden. och något liknande kommer att hända snart med Zafira, att ankomsten av en ny Grandland X och andra större SUV så småningom kommer att döda. D.E.P.

Peugeot fall: Minibuss SUV

där andra fall där, direkt, den Minivan är inte att försvinna... är att muterar direkt till SUV. Det bästa exemplet, Peugeot. Dess tidigare 3008 utan att exakt en minibuss, men en mer välkänt begrepp, ledde till en ny 3008 idag antas som en av de Kompakta SUV-marknaden stjärna och du bara få utmärkelsen för årets bil 2017.

Och ännu tydligare har varit utvecklingen av 5008. Classic stora minivan, en klassisk stor SUV upp till 7 säten och de bästa familjen funktioner: skjutbara bakre raden är oberoende platser i 2: a sätesraden bort i den tredje raden ... det ger inte ens sitt sortiment av allhjulsdrift alternativ. Det råder ingen tvekan: det är en minibuss kropp kamouflerade SUV.

Föregående 5008Renault fall: ... om minivan minivan

Ett annat antagande kommer från Renault med sina senaste nyheterna: Scénic, Grand Scénic och Espace. Deras silhuetter har givna klassiska former av MPV och även om inte direkt SUV, de erbjuder en crossover bild idag (Blandning av begrepp) att de liknar dem även hela vägen, satsa på högre höjd, stora däck och fälgar ... och mindre utrymme mångsidighet och modularitet. Estetik är det som räknas i dag.

Men Renault var också i ett fall som kan likna den i Opel. Ankomsten av den lilla SUV Captur också han menade död av en annan minibuss, Modus. I slutändan, alla vägar leder till SUV ...

Renault CapturFler fall: det fullständiga försvinnandet

Det sista exemplet som vi kan se död minivan ... är deras begravning. Något som också har många exempel där inte ens ersättas. Ett exempel är Voyager, men också det gäller verksamheten i Europa Lancia egen. Vi skulle kunna gå med en mycket intressant minibuss, som Mazda5, att han kanske begravdes av Mazda CX-5 (återigen, SUV), men gick att leva ett tag. Han ersattes inte.

Ett annat fall av försvinnande spanska: Seat Altea. Den genomsnittliga minivan, som var en stor bil och mycket praktisk, inte längre säljs av nedgången av de mest kända segmentet. Och nu varumärket fortsätter att lansera nya SUV skapa sitt eget sortiment: medianen Ateca, kommer nu under en Arona och snart över två en med 7 platser.

En annan modell som har försvunnit har varit Nissan Note, överge en marknad som inte längre har detta format och har Nissan Juke i sitt svar i nyckel SUV. Och det skulle vara många fler i en nästan oändlig lista: Mercedes R Class, Fiat Ulysse, Citroen C8, Grandis Mitsubishi, Nissan Cube...

Du kanske också är intresserad av:

De mest och minst tillförlitliga minibussar

7-sits minibussar bringar mindre

Kompakt MPV spendera mindre

Adblock
detector