Bensin eller diesel: bränsle förorenar vad?

News på vem förorenar, bensin eller diesel, står på dagordningen. Nu har en ny studie från University of Canada noterar att Diesel förorenar mindre än bensin. Låt oss titta på sina skäl.Bensin eller diesel: bränsle förorenar vad?

ögonblick verkar det som om Diesel förlorade till förmån för bensin när den uppkommer vilken som är mer skadliga bränslen. I själva verket, olika kommuner runt om i världen har redan vidtagit åtgärder i frågan, sätta på bordet olika åtgärder för att avveckla detta bränsle sina städer. Utan att gå vidare, Madrid. Det ursprungliga syftet med regeringens ledning av Manuela Carmena är att förbjuda spridning av dieselfordon genom gatorna i staden i 2020. Paris anslöt också Mexico City, bland andra städer, till initiativet.

nu en nya verk publicerade i vetenskapliga rapporter, som leds av University of Montreal (Kanada) sade att den förorening som orsakas av diesel är mindre skadligt än att producera bensin. Som framgår av denna studie, som har haft samarbete med forskare

Enligt studien, som också hjälpt schweiziska forskare amerikaner, norrmän, franska, italienska och Diesel idag är mycket renare än tidigare och den är mindre toxisk än bensin. För att citera en medlem av forskargruppen, Patrick Hayes, "Diesel har ett dåligt rykte eftersom du kan se föroreningar, men i verkligheten Värre osynliga föroreningar att bilar producera bensin. "

Moderna Diesel, förorena mindre än bensin

Forskare som arbetat med studien om förorening av University of Montreal visar att insatser för regler för att skydda miljön bör riktas mot äldre dieselfordon och bensin. Moderna dieselbilar har antagit en ny standard och är nu mycket ren, så att man måste fokusera på reglering av bensinmotorer.

Både Europa och USA har krävt under de senaste åren som Dieselpartikelfilter equipasen fordon DPF signifikant minska föroreningar som avges. Under studien att jämföra de två bränslen bensinbilar utfärdat i genomsnitt 10 gånger mer kolpartiklar vid en temperatur av 10 ° C, och 62 gånger vid en temperatur av mindre än 7 C. Denna ökning av utsläpps bajad temperaturer associerade med en mer uttalad effekt av kallstart.

Resultaten från studien vid University of Montreal ifrågasätta data tyder på att dieselbilar är i allmänhet förknippas med utsläppsnivåer mycket högre partiklar. Men Rapporten visar också att de gamla bilar utan partikelfilter DPF förorenar mer än bensin, Diesel och i allmänhet släpper ut mer kväveoxid, som ansvarar för föroreningar och surt regn.

Du kan också vara intresserad

Bensin eller diesel, vilket är bättre?

Dieselbilar i hårkorset finans

Dieselbilar förorenar mer än lastbilar och bussar

Adblock
detector