Skoda 4×4: den nya Kodiaq Scout och Yeti

Efter premiummärken och VW har Skoda etablerat sig i dag som tillverkarens bilar erbjuder fyrhjulsdrift, med inte mindre än sju modeller. Och de som kommer ...

Skoda bilar 4x4: Scout, Octavia, Kodiaq framtiden ...

Skoda bilar 4x4: Scout, Octavia, Kodiaq framtiden ...

Skoda bilar 4x4: Scout, Octavia, Kodiaq framtiden ...

Skoda bilar 4x4: Scout, Octavia, Kodiaq framtiden ...

Under de 25 åren har Skoda tillhört Volkswagen grupp, den tjeckiska märket har införlivat olika tekniker som utvecklats av moderbolaget. Bara en av dem, som har etablerat sig som ett riktmärke i Skoda, Det har varit genomförandet av drivsystem totalt att även om i 40s fanns en Skoda modell som hade premiär -den KFZ 15-, inte förlänga varumärket fram till slutet av 90-talet med ankomsten av Octavia. För närvarande begåvade fyrhjulsdrivna versioner utgör 15 procent av omsättningen i vårt land, procentsats kunde växa med ankomsten av nästa produkt som utvecklas av Skoda i SUV fältet.

Skoda 4x4: SUV kommer

modeller som skoda Yeti, Octavia Combi Scout, RS eller Superb i två karossvarianter har ett effektivt system AWD fördelning variabelt vridmoment mellan de två axlarna, kunna skicka upp till 85 procent av vridmoment till axeln med reducerad vidhäftning till främja motor. Driv styrs av en lamellkoppling mellan axlarna som ingriper eller frikopplar automatiskt vridmoment till bakaxeln via en elektroniskt styrd elektrohydrauliska anordningen, som utvärderar villkoren för drivning framaxel genom uskaps motorstyrning, styrenheten ABS / ESC och rattvinkelsensorn att bestämma mängden vridmoment som måste distribueras vid alla tillfällen.

Betyg din bil gratisErfarenheterna samlats under mer än femton år som producerar fordon med fyrhjulsdrift kommer att utgöra grunden för den nya Skoda Kodiaq specialist som kommer att drabba marknaden under första kvartalet nästa år. Det är en SUV 4,7 meter lång, utvecklats på MQB plattformsgrupp, som också ligger till grund för den nya Tiguan Volkswagen och Seat Ateca. Lite senare, i september månad, Skoda kommer att lansera en ny utgåva av Yeti, Också byggt på MQB-plattformen, 4,05 meter lång, med en mer fokuserad kall segment SUV. Varumärket utesluter inte att lansera fler modeller som är registrerade i territorium framgång. I själva verket är det under utredning säljbarhet i Europa, en kinesisk coupe variant, ursprungligen utvecklats för marknaden, Jag kunde vara framgångsrika på den europeiska marknaden.

skoda KodiaqSkoda Scout 1,6 TDI, den mest prisvärda Scout

Skoda Scout, uteslutande finns i varianten av Octavia familjen, Den lanserades 2014 i sin nuvarande generation. Markfrigången hos Scout är 31 högre än Octavia millimeter och levereras som standard "paketet dåliga vägar" ytterligare skydd av underredet, metallfälgar 17 inches däck 225/50 R17, och nedre skydden belagda i svart. En av dess viktigaste egenskaper är att Det kan dra upp till två ton.

En viktig utveckling inom området skoda Scout Det är införlivandet av 1,6 TDI motor 110 hk, tillåta sänka priset på tillgången version upp till 23,100 euro (Support och marknadsföring ingår), och kommer att börja säljas från och med nästa September enbart med sexväxlad manuell växellåda. sålunda, Spana intervall skulle utgöras av versioner 1,6 TDI 110 hk, 2,0 TDI 150 och 184 hk och bensin 1,8 TSI 180 hk. Även om det inte är en modell av varumärket med bättre kunskaper Offroad (Yeti har mer gynnsamma nivåer TT) erbjuder en markfrigång på 171 mm och en vinkel av 17 grader, drar nytta av en trunk kapacitet av 610 liter och en certifierad konsumtion i blandade cykel 4,7litros.

Den mest kraftfulla diesel Skoda Scout, den 2,0 TDI 184 hk, Det ger automatisk växellåda DSG sexväxlad, med en förbrukning av 5,0 l / 100 km och 129 g / km CO2. den 2,0 TDI 150 hk är bara tillgänglig med manuell sexväxlad växellåda, förbrukar 4,8 l / 100 km och avger 125 g CO2 per km, medan Scout 1,8 TSI 180 hk Den är försedd med sex-växlad DSG och uppnår en förbrukning av 6,6 l / 100 km och 154 g / km CO2.

Du kanske också är intresserad av:

Skoda framtid förrän 2019

Alliance Skoda och VW, i bilder

Skoda Octavia firar 20 år

Adblock
detector