Toyota viser oss sin hemmelighet: så forbrukes mindre

Instrumentering Toyota Auris Hybrid er ikke bare å lage fine. Vi sier at Toyota Driving triks undervist i sine kurs.

Hvordan bruker mindre med Toyota Auris Hybrid

Hvordan bruker mindre med Toyota Auris Hybrid

Hvordan bruker mindre med Toyota Auris Hybrid

Hvordan bruker mindre med Toyota Auris Hybrid

Han hadde allerede lagt merke til Juan Carlos under den siste helgen Toyota Auris Hybrid i instrumenteringen er viktigere enn det ser ut. Uansett som ikke har cuentarevoluciones, heller ikke har kontroll over når motoren starter og hvordan det revolusjonerer. (Vel, så å si, fordi hvis du lære å trå svært glatt throttle byen det synes å ligge slik at du kan spre makt og hvor mye du kan forsinke inntreden i driften av bensinmotor).

Drivstoffeffektive hybrid med Toyota: liten mønster er ikke alt

Den mest åpenbare er å bruke lite skritt på gasspedalen sakte og veldig gradvis få fart når du forlater trafikklysene. Betyr ikke starter den siste, noen ganger bør være den første til å avansere de første meter, men prøv å få alle akselerasjonen er laget med den elektriske motoren. Det er utrolig hva det koster å starte opp noe du allerede vet om du noen gang har hatt til å skyve en bil: hvor vanskelig det er å begynne å flytte, når hjulet krever mye mindre innsats. I et par dager ved hjelp av en hybrid Toyota get "gjette" hvor mye pedal til forbrenningsmotoren før de når 30 km / t vil ikke starte.

Auris Hybrid driv en formel som

Hva om vi fortelle deg at den beste måten å bruke mindre på Toyota Auris Hybrid er full gass? Nei, vi har ikke galt. Det er den samme teknikken som brukes i en formel for å spare drivstoff, men i omvendt rekkefølge. Ja, fordi Også til stede er hybrider Formel. så Toyota hybrider som de verdensmestere Resistance før i år forlatt WEC. I F-1 besto av "lift og plan", Dvs. Løft foten fra gasspedalen tidligere enn normalt når du kommer til kurven, ikke tregere med bremsene, men med den elektriske motoren. Denne teknikken også må brukes til Toyota Auris Hybrid hvis du søker på minimum forbruk.

Viktigst, ved akselerasjon i en rett linje. F-1 hastighet dybde og gå videre og videre, inntil det treffer stopp. Toyota Auris Hybrid på vilje, nesten det samme som i F-1. Generously skal tråkke, med nålen i området Strømmen til den ønskede hastighet. Det er det som er intuitivt at bruk "bryter" akselerator, sier vår kollega Oscar om sin erfaring med Toyota Auris Hybrid.

Generøst passavtrekkeren fører ikke bestandig forbruket i et hybrid

Men vi ønsker ikke uendelig akselerere som F-1. Når Auris Hybrid når ønsket hastighet (si 100 km / t), løfter foten slik at nålen Eco-modus igjen. Og hvordan kan dette forklares? fordi i et hybrid har vi et ess i hullet, den elektriske motoren. Mens vi er Strøm sone i den elektriske motoren gir maksimal assistanse mulig. Således akselerer tid forkortes og, i tillegg, vil bli gjort med strøm fra den mest mulig effektiv måte. Ja, i en hybrid stepping konto kan sjenerøst bringe, i motsetning til vanlig forbrenning bil.

Hvis du bestemmer deg over hastigheten som du ønsker å flytte rundt 70 km / t, da Toyota Auris Hybrid brodere det. Opptil 75 km / t på flat holdes i effektiv forbrenningsmotor området mellom 1200 og 2100 omdr./min (Tall aldri se, fordi den har cuentarevoluciones), som er det første halvdel av Eco markør.

Sirkulær under oppholdet i Eco sone 1 (den første omgang) er ønskelige for bruk i en Toyota Auris

I tillegg, mens der batteri, opp til 75 km / t vil du absolutt skyte i elektrisk modus, så vil også se at nålen Eco 1-modus (i forhold til den andre halvdel, Eco 2) og den forventede EV bil symbol på.

Forresten, gjør det forsiktig bremsing når det er mulig. Frena så glatt slik at nålen "lade" når ikke stoppe, fordi da må du slutte med skivebremser biler "strømninger". Elektrisk brems modus generator Auris er veldig kraftig, mye mer enn selve batteriet og noen ganger ikke får så mye batteriet må lades. Så du må lære å dosere bremse forventning å gjenvinne mye energi for å bremse ned.

Eco Auris Hybrid hjelp Toyota

I konsollen, som ligger mellom setene, Eco-knapp bidrar til å få bra med gasspedalen moduler. Det er en gimmick, men en reell hjelp. I stedet for å lage både slitebane, gir det mye strøm, i Eco-modus når du går halvveis gjennom deg bare du får en fjerdedel av makt tilgjengelig. Hvis du fortsetter å trå utover halve, da ankomsten av makt begynner å bli raskere: det er ikke rart fordi du står for noe, å føle at strømmen kommer og det blir mye. Det er et triks, fordi det er bare strøm det er, uansett hvor du går eller Eco Power, På slutten av turen strupe Auris Hybrid Toyota gir samme effekt og akselererer den samme.

Adblock
detector