Peugeot 308 GT, sportiga versioner anländer

Peugeot 308 GT, sportiga versioner anländerPeugeot 308 GT, sportiga versioner anländerPeugeot 308 GT, sportiga versioner anländerPeugeot 308 GT, sportiga versioner anländer

De arroparán den Exalt, Peugeot supercar, stå bredvid Paris Motor Show strax efter att säljas. Vi talar om 308 sportig. Det kommer att vara minst ett år, trots att franska hus har hållit rockärmen valörer för att ge en ny impuls till sin kompakta i förekommande fall, för tillfället, GT är den bästa möjliga kompromissen mellan sportighet, stil och "användbarhet", prestacionales sådana bilar är värda samma adrenalin brinner i ett bergspass för att bekvämt gå till jobbet, eller vad är densamma, det vi kallar allmänt GTi sedan urminnes tider.

Dubbla parejeas. GT-versioner kommer att kombinera både som en familj sedan kropp 308. Den lätt kunna identifiera eftersom de har en större visuell påverkan tack vare diamant 18-tums hjul -Alltid Micheliln Pilot däck Sport3-, den bakre diffusorn, kalandrerat, stötfångare, trösklar och bakrutor tonade specifika färger inklusive blå karakteristiska konkurrens varumärke ingår. Även inne i en exklusiv atmosfär som kombinerar stoppade finaste som Alcantara standard för säten, röda sömmar som sträcker sig till instrumentpanelen trim och foder förändring, aluminiumpedaler, bordsur med rutigt mönster eller pekskärm med ett nytt tema uppnås presentation som domineras av den röda färgen.

Men det är bara aptitretare på vad som verkligen bakom dessa nya valörer. En nivå Det arbetar också chassi, olika beroende på om salongen eller SW, men målet är att få en hög verkningsgrad utan avkall på komfort i samma proportion. den kroppslängd reduceras 7 och 10 mm för den bakre framaxeln likaså och dämpningsökningar fasthet mellan 10 och 20 procent, beroende på version. För GT ventilerade skivor fram 330 mm, med en flytande kolv oket standardiserat också, medan de bakre sängarna är 268 mm för salongen och 290 för SW.

Motorer protagonister. redan kända i huset eller i en grupp, GT 205 hudar blocket 1,6 liter med direkt bränsleinsprutning, variabelt insug stigande fas och inlopps- / utlopps, och Twin Scroll turbo Stop&Start, vilket ger 205 hk, 29,08 mkg momentkonstant meddelar märke från 1750-4500 rpm. Endast det i kombination med den manuella växellådan 6-växlad utvecklingen specifikt anpassade. lanserar Acceleration 0-100 km / t på 7,5 sekunder med en genomsnittlig förbrukning av 5,6 l / 100 km för salong och 5,8 l / 100 km för SW. För Diesel, Blå-HDi Det handlar om mer sofistikerade versioner tale prestanda och gas behandling. Och Euro VI mer än 40 mkg vridmoment De är alla ett förebud om vad som ligger bakom denna motor 180 hk är det bara i samband med automatisk växellåda med momentomvandlare 6 hastighet källa Aisin. Detta är blocket 1 997 cm3 och med väggar tunnare höljet och minskande hjälpelement för att minska 7 kg vikt, direktinsprutningsmunstycken och tredje generationen sju hål. referenser, 4,0 och 4,1 l / 100 km genomsnittsförbrukning för salong och SW respektive med en fördel bortom hårt.

Som ett komplement, Driver Sport Pack, att ändra parametrar för att tryck på knappen som styrhjälp, gasreglage kartläggning, automatisk förändringsarbete, samt visa information om tryck turbo eller effekt och vridmoment som används.