Toyota afslører for os sin hemmelighed: så forbruges mindre

Instrumentering Toyota Auris Hybrid er ikke kun at gøre godt. Vi siger, at Toyota Driving tricks undervist i deres kurser.

Hvordan til at forbruge mindre med Toyota Auris Hybrid

Hvordan til at forbruge mindre med Toyota Auris Hybrid

Hvordan til at forbruge mindre med Toyota Auris Hybrid

Hvordan til at forbruge mindre med Toyota Auris Hybrid

Han havde allerede lagt mærke til Juan Carlos i den sidste weekend Toyota Auris Hybrid i instrumenteringen er vigtigere end det ser ud. Ligegyldigt, der ikke har cuentarevoluciones, heller ikke har kontrol over, når motoren starter, og hvordan det revolutionerer. (Nå, så at sige, for hvis du lærer at træde meget glat gasspjæld by, ser det ud til at ligge, så du kan sprede magten og hvor meget du kan forsinke idriftsættelsen af ​​benzinmotor).

Brændstof-effektive hybrid med Toyota: lidt slidbane er ikke alt

Det mest oplagte er at bruge lille skridt på speederen langsomt og meget gradvist få fart, når de forlader lyskrydset. Betyder ikke starter den sidste, sommetider skal være den første til at rykke de første meter, men prøv at få alle accelerationen er lavet med den elektriske motor. Det er utroligt, hvad det koster at starte noget, du allerede kender, hvis du nogensinde har haft til at skubbe en bil: hvor svært det er at begynde at bevæge sig, når hjulet kræver langt mindre indsats. I et par dage ved hjælp af en hybrid Toyota get "gætte" hvor meget speederen i forbrændingsmotoren, før de når 30 km / t vil ikke starte.

Toyota Auris Hybrid drev en formel, en som

Hvad hvis vi fortæller dig, at den bedste måde at bruge mindre på Toyota Auris Hybrid er fuld gas? Nej, vi har ikke forkert. Det er den samme teknik, der anvendes i Formel at spare brændstof, men i omvendt. Ja, fordi Også til stede er hybrider formlen. så Toyota hybrider som dem verdensmestre Modstand indtil i år opgav WEC. I F-1 bestod af "lift og planen", Ie, løfte foden fra speederen tidligere end normalt, når du kommer til kurven, ikke bremse med bremserne, men med den elektriske motor. Denne teknik også skal anvendes til Toyota Auris Hybrid, hvis du søger den minimale forbrug.

Vigtigst er det, ved acceleration i en lige linje. F-1 hastighed dybde og gå på og, indtil den rammer stop. Toyota Auris Hybrid efter behag, næsten det samme som i F-1. Generøst vil træde, med nålen i området Strøm til den ønskede hastighed. Det er, hvad der intuited at brugen "kontakt" accelerator, siger vores kollega Oscar om hans erfaringer med Toyota Auris Hybrid.

Generøst træde aftrækkeren fører ikke altid forbrug i en hybrid

Men vi ønsker ikke uendelig accelerere som F-1. Når Auris Hybrid når den ønskede hastighed (sige 100 km / t), løft foden, så nålen Eco-tilstand igen. Og hvordan kan dette forklares? fordi i en hybrid har vi et es i hullet, den elektriske motor. Mens vi er Power zone i den elektriske motor giver maksimal støtte muligt. accelererende tid er således forkortet og desuden gøres med elektricitet fra den mest effektive måde. Ja, i en hybrid stepping konto kan generøst bringe, i modsætning til konventionel forbrænding bil.

Hvis du bestemme over den hastighed, hvormed du vil flytte ca. 70 km / t, så er Toyota Auris Hybrid brodere det. Op til 75 km / t på flad opretholdes i effektiv forbrændingsmotor område mellem 1.200 og 2.100 omdr./min (Tal aldrig se, fordi den har cuentarevoluciones), hvilket er, hvad den første halvdel af Eco markør.

Cirkulær under sit ophold i Eco zone 1 (den første halvdel) er ønskelige til anvendelse i en Toyota Auris

Hertil kommer, at mens der batteri, op til 75 km / t, vil du absolut skyde i elektrisk tilstand, så vil også se, at nålen Eco 1 modus (sammenlignet med den anden halvdel, Eco 2) og forventede EV bil symbol på.

Af den måde, gør det forsigtigt bremsning når det er muligt. Frena så glat, så nålen "Oplad" ikke når at stoppe, fordi så er du nødt til at stoppe med skivebremser biler "strømme". Elektrisk bremse tilstand generator Auris er meget kraftfuld, meget mere end selve batteriet og nogle gange ikke modtage så meget batteriet skal oplades. Så du er nødt til at lære at dosere bremsen forventning at genvinde meget energi til at sætte farten ned.

Eco Auris Hybrid hjælp Toyota

I konsollen, placeret mellem sæderne, Knappen Eco hjælper med at få godt med accelerator moduler. Det er en gimmick, men en reel hjælp. I stedet for at både slidbane, det giver meget magt, i Eco-tilstand, når man træder halvvejs gennem du bare få dig en fjerdedel af strømmen tilgængelig. Hvis du bliver ved med at træde over halvdelen, så ankomsten af ​​magt begynder at være hurtigere: Det er ikke mærkeligt, fordi du står for noget, at føle, at magt kommer, og det bliver en masse. Det er et trick, fordi der kun er strøm der er, uanset hvor du går eller Eco Power, I slutningen af ​​turen drosle Auris Hybrid Toyota giver samme effekt og accelererer det samme.

Adblock
detector