2016 World Endurance: Audi R18 2016 nye rival til Porsche

Audi R18 e-tron quattro 2016 er den nye engagement med holdet World Endurance Porsche har til formål at slå forsvarende mestre WEC.

Audi R18 e-tron quattro 2016

Audi R18 e-tron quattro 2016

Audi R18 e-tron quattro 2016

Audi R18 e-tron quattro 2016

den Audi R18 Det vender fornys 2016 Endurance World, en prototype LMP1 med mange forandringer og de håber at være på forkant med Porsche, regerende WEC 2015 titel både mærker og piloter, samt i Le Mans, hvor han også fortjent Porsche.

Audi vil kæmpe tilbage for at genvinde sin hegemoni i den seneste tid både WEC og 24 timers Le Mans med en Hybrid prototype fornyet som nu har mere end 1.000 hk kombinerede effekt, med en helt nyt organ, en monocoque ny faktura og det nye ved at have kun to biler for hele sæsonen.

Audi R18 2016

Audi R18: revolutionerende aerodynamik

Med hensyn til design, Audi R18 e-tron quattro 2016 tager elementer af andre kategorier som formel 1, da den høje næse, som dirigerer luften under bilen. den nye proportioner i den tyske prototype er de også gengivet i luftindtag, som er næsten dobbelt volumen større køling hybrid fremdriftssystem.

den hækspoiler, Det reviderede dybt, slutter sig til bagsiden af ​​bilen (på afslutningen af ​​hjulkasser) og flap centrale haj, sidstnævnte allerede set i Audi R18 i år 2015, og at begge minder om transporterer bilerne formel 1 for et par sæsoner siden. I ryggen kan vi se en mere firkantede former end den tidligere prototype.

Audi R18 2016

Audi R18: Også med lithium-ion-batterier

Drivmidlet rester 4,0 turbodiesel V6 558 CV, men med en optimering af dens elementer i jagten på større effektivitet og lavere vægt. Den hybride systemet modtager nogle ændringer, der gjorde snige sig ind i hybrid underkategori 6 Mj / rev, hvilket betyder, at du kan gendanne 2 megajoule mere skødet end i version 2015. Forordningen kræver i år at komme ind i motoren, en mindre mængde brændstof, så en eller anden måde opvejes af den nye hybrid klasse. Denne forbedring blev opnået takket være erstatte svinghjulet ved et lithium-ion batterier De er lagring af energi.

Motoren vil også kobling af en ny transmission sekvens, nu med seks hastigheder (mindre end myrer), der sender strøm til alle fire hjul, takket være System e-tron quattro. Den forreste aksel vil gå elektrisk energi inddrives af to kraftværker motorer: The front, som bruger energi, der genereres under bremsning, og den bageste, forbundet til udstødning af den termiske motor; sidstnævnte sender sin magt til baghjulene, for en kombineret på mere end 1.000 hk.

Audi R18 2016

Audi R18: blot to biler til 2016

En af ændringerne i de to brands, der tilhører Volkswagen Group, Audi og Porsche, er at holde To prototyper efter mærke for hver af de racer af World Endurance, uden at tilføje den tredje enhed som det er blevet indarbejdet i de senere år for at køre test mere vigtige, såsom Le Mans.

Audi enheder har som piloter André Lotterer, Benoit Tréluyer og Marcel Fässler for en af ​​bilerne og Lucas di Grassi, Loïc Duval og Oliver Jarvis andet.

Du kan også være interesseret

Toyota TS050 Hybrid, japansk revolution

Porsche 919 Hybrid, at gentage sejr

De 24 timers Le Mans 2015: den løb

Adblock
detector