Sammenligning: Ford Kuga 1.6 4×2 EcoBoost vs Mazda CX-5 2.0 165 2WD

Sammenligning: Ford Kuga 1.6 4x2 EcoBoost vs Mazda CX-5 2.0 165 2WDSammenligning: Ford Kuga 1.6 4x2 EcoBoost vs Mazda CX-5 2.0 165 2WDSammenligning: Ford Kuga 1.6 4x2 EcoBoost vs Mazda CX-5 2.0 165 2WDSammenligning: Ford Kuga 1.6 4x2 EcoBoost vs Mazda CX-5 2.0 165 2WD

Glem turbodiesel i det mindste for en dag. Ja, jeg ved det kan synes ulogisk, især når man taler her SUV to medier, mere end 4,5 meter lang og op til 1.630 kg. Selvfølgelig er både udviklende benzinmotorer, som kan overraske dig og kan endda være umagen værd. I øjeblikket Husk kun én ting: 250.000 km. Har du planer om at gøre? Ellers tror jeg obligatorisk, i det mindste, at overveje dette alternativ og stoppe læsningen, især med to sådanne komplette produkter som Mazda CX-5 og Ford Kuga, hvor kilden også starte med en fordel.

Den ene er, at i modsætning til sine rivaler i størrelse, begge forbinder disse benzinmotorer også deres 4x2 versioner, der monopoliserer mere end 70% i segmentet og tillade fri adgang priser: Ford Kuga er i dag og Mazda CX-5 billigere.

En anden er, at vi ikke taler her enten to "benzin" mere. Mazda og Ford tilbyder i dag måske de mest avancerede motorer i øjeblikket, selvom teknologisk næsten modsætninger. I sin tid, og også sammenligne deres Ford Focus og Mazda 3, hvor deres benzinmotorer i dag er kommet til at nå 50 procent af sit salg. Utrolig. For nu, Ford Kuga og Mazda CX-5 er kun 20%, men hvis i kompakte er så interessant, hvorfor ikke disse SUV med nye mekanik tilpasset? Du ikke længere finde eller den lille 3-cylindret 1.0 Ecoboost Ford, eller 120 hk 2.0 derefter testet på Mazda. Vi klatrede lige så meget denne gang skridt, i køretøjer og motorer ....

http://www.autopista.es/media/cache/original/upload/images/imagegallery/imagegallery-43303-53a40aea7d072.jpg

¿Turbo eller atmosfærisk?

Spørgsmålet er evig, og gentaget i Kuga Ford og Mazda CX-5; to biler med mekanisk moderne, teknisk set, kun andel 4 cylindre og altid mere effektivt direkte injektion. Resten, mærke taktik. På den ene side, "Downsizing" Dvs. lille forskydning og turbo, for en meget moderne Ford 1.6 Ecoboost 150 hk... embedsmand, selvfølgelig. Andre, traditionel optimering for Mazda med SKYACTIV teknologi, i stand til at foreslå en klassisk atmosfæriske 2,0, ja, med højere kompressionsforhold i verden i en drivgas, dobbelt variabel ventilstyring, reducerede friktion med 30% og 165 hk ... igen betjente. Og i praksis ingen er. Gemt i banken, Ford Kuga er op til næsten 180 ægte hk, mens Mazda CX-5 er lav ved 155: hvad, for bedre eller værre, er en afspejling af deres karakterer.

En masse teknik, ja, men resultatet? Nå, a priori, det afhænger af hvad du søger. Du skal blot starte to til at modtage og væld af oplysninger. Glattere og mere støjsvage 2.0 af Mazda CX-5, noget nerve højere og 1,6 Ecoboost den Kuga. Det føles, føles og også observere vej. Med finesse og progression altid iboende benzinmotorer, begge bevæger sig med stor glæde i den daglige rytme, selv om Ford Kuga er betydeligt hurtigere.

For det meste lave omdrejningstal, Ford Kuga 1.6 EcoBoost næsten drev som en turbodiesel, uden mangler overstige 2.500 omdr./min for at fremme strømmen, i modsætning en Mazda CX-5 2.0 opløsningsmiddel men kræver strakt. Strakt, ja, det falder kort i nogle (ikke mange) efterspørgsel scenarier. Et bjerg, overhale den ene ende eller fuldlast repechos traslucen mangel på magt. Med identiske udvikling valutakurser, Ford Kuga overvinder fantastisk fart i 6. situationer, hvor Mazda CX-5 5. tvunget til at passere, og selv da til 4. gear ikke ned 4.000 rpm og holde trit knap.

http://www.autopista.es/media/cache/original/upload/images/imagegallery/imagegallery-43303-53a40ae68ccc8.jpg

a priori klar fordel for en "tilovers" Ford Kuga 1,6 Ecoboost sprudlende ... indtil du ser forbrug, naturligvis. Fordi selv på dette tidspunkt af problemer Mazda CX-5 2.0 løses ved at trække på den anden side, tilbringer op til mere end den japanske SUV liter, som ellers sædvanligvis vil være mere end to. Og ja der er ingen løsning i Ford. Sox 7 l / 100 km i Mazda CX-5 til en sprinter Ford Kuga vil gå ned hvor nogensinde 9. Og som regel ser du 10. Det er en masse, endnu mere end en Mercedes klasse A 45 AMG firehjulstræk og 360 hk. Derfor vanskeligt at tage en dag, men for € 2.000 mindre, hvilket resulterer i mere rentable ende denne Kuga Kuga Diesel benzin til 100.000 km. Tid til at kaste hukommelse: Mazda CX-5 er 250.000 km. Og det er en masse.

Den mest dynamiske SUV

inden for denne effektiviteten af ​​Mazda CX-5 2,0 masse har at gøre vægten. Udviklet på en ny modulær arkitektur, knap 1.450 kg, mindre end selv Opel Astra kompakt ud. Mindre forbrug, men også mere adræt, før en Kuga næsten 200 kg tungere, og at denne anden generation er blødgjort mærkbart. Meget godt isoleret, bedre end Mazda CX-5 strækker sig også sin rute i forlængelse af suspensionen til at rulle med høj komfort. Under alle omstændigheder, ja, står vi over for de to mest effektive segment biler, også bevæger sig i disse tunet 4x2 næsten lige så godt på tør asfalt som 4x4.

http://www.autopista.es/media/cache/original/upload/images/imagegallery/imagegallery-43303-53a40ae6e54aa.jpg

Og det er altid med glorie af sportsånd, Ford Kuga er stadig forpligtet sig til en meget direkte kontakt, endnu mere end Mazda CX-5, hvilket gør det meget reaktiv vejledning, men så ikke følge ham meget større organ roll. Er i praksis mere SUV, mere demonstrative i deres reaktioner end en Mazda med meget lidt at misundelse af enhver kompakt bil. Fordi afinadísimo komponenter (suspension, styretøj, skiftende ...), CX-5 er altid meget præcise og progressive bevægelser.

Firm, men ikke ubehageligt, Mazda CX-5 roterer næsten flad, selv i stærk støtte, med en bageste afrundede kurver bedste, altid, omend med en høj sikkerhedsmargin, sikret ved en ESP godt kalibreret. Ingen tvivl om en henvisning i dag i sin kategori, med andre betydelig merværdi i forhold til Ford Kuga: mere generel plads i hele højden og krop, og en pris, rabat, er nu endnu mere konkurrencedygtig end nogensinde justeret dag Ford Kuga komplet. Har du lukket både SUV fordi cirklen? Måske endnu ikke balancere imod Diesel, men uden megen strømkrav, Mazda CX-5 2.0 benzin ja der er sikkert afkast: Jeg vil vædde på du ikke vil gøre disse nævnte margen 250.000 km.