Porsche vinner i 24-timersløpet på Le Mans 2016 med drama av Toyota

Porsche vant 84de utgave av 24-timersløpet på Le Mans, som inntil de siste seks minutter tok for Toyota TS050 Hybrid vinner. Stuttgart nå totalt 18 seire.

24-timersløpet på Le Mans 2016: den rase

24-timersløpet på Le Mans 2016: den rase

24-timersløpet på Le Mans 2016: den rase

24-timersløpet på Le Mans 2016: den rase

denne utgaven 84de 24-timersløpet på Le Mans 2016 Det ble presentert som en av de mest svært omstridt de siste årene, spesielt med dublett Porsche i fjor, og det endte med overveldende dominans av Audi i de siste årene (13 seire totalt og fem av dem på rad).

Dette året ting var litt annerledes, i hvert fall under utviklingen av som er den tredje runden av 2016 Endurance World Championship (WEC). I tester viste det seg at Audi presentert som favoritt, men klassifiseringen sette Porsche fremover, etterlater en Toyota som viste sine tenner aggressivt.

Men hva kunne ingen var at Toyota LMP1 De skulle være den raskeste og konstant for nesten hele dagen. Løpet startet klokken 15:00 pm på lørdag 18 juni kraftig regn som hadde begynt å dukke opp bare noen få minutter tidligere. Dette gjorde 'safety carJeg måtte følge bilen for nesten den første timen av løpet, som forårsaket ubehag blant noen drivere, spesielt blant de lagene som favoriserte dem regn og de ikke forstår hvorfor sikkerheten bilen var på sporet, til tross for regn dekk og rulle trygt tillatt. den Audi R8 med farger safety car forlot Sarthe om minuttet 23:08 og så den virkelige rase begynte.

den Porsche, Audi og Toyota LMP1 De holdt seg på lignende ganger i løpet av de første timene, men tyske biler var de første til å begynne å betale konsekvensene av den legendariske utholdenhet rase. den Audi R18 Hybrid med nummer # 7 satt opp av problemer med turbo, en skikkelig hodepine for hans mekanikere og Porsche 919 Hybrid # 1 verken det hadde lett, med flere innganger til garasjen problemer. De som fløy over asfalten var Toyota TS050 Hybrid, som de merket den raskeste rundetid og det høyeste, toppfart slik at de var å plassere foran sine rivaler, forlenge stint sine drivere og demonstrere at de har mye mer erfaring enn resten i form av å kjøre bare to biler.

Toyota TS050 Hybrid stående på målstreken

Inntil 10 minutter før slutten av 24-timersløpet på Le Mans 2016, alle ville ha inngått en seier for Toyota # 5, selv med en dobbel, om ikke for annet japansk bil led en spin mens Kobayashi jage Porsche # 2. Sistnevnte måtte gå inn gropene for å endre dekk, som hadde ham nesten 1:30 minutter bak lederen, praktisk talt går ut for å kjempe om seieren. Men i den siste 6 minutter alt forandret seg og tatt kontakt Nakajimi det vi var ute atónicos: hans Toyota mistet strømmen. I den japanske teamet kunne ikke tro det når bilen 'vinner' sto på målstreken, da hadde bare tre minutter igjen. Glede i garasjen til Porsche og tårer blant Toyota, som ble praktisk talt allerede feiret sin seier.

Til slutt, Andre år på rad seier for Porsche etter at han kom tilbake til Le Mans og 18. hvis du teller de gangene han har vunnet i sin historie.

i lMP2, seieren var for bil nummer # 36 lag Alpine Signatech og Manor # 44 hvor Roberto Merhi løp fullførte ikke løpet for ulykken av hans lagkamerat Matthew Rao.

av GTE-Pro Det var bemerkelsesverdig teamet Ford, kulminerte i første, tredje og fjerde posisjon, tilbake til Le Mans etter sitt hat-trick for 50 år siden. Denne kategorien drev også vår spanske pilot Antonio García, som han avsluttet syvende med sin Chevrolet Corvette. Straffen som førte dem til den siste kvadratisk rutenett vi hjalp dem også, men minst i stand til å fullføre løpet.

i GTE-Am Ferrari vant # 62 antall opplæring Scuderia Corsa.

Vinnere 24-timersløpet på Le Mans 2016

LMP1

Porsche 1- # 2 (Romain Dumas / Neel Jani / Marc Lieb): 384 laps

2- Toyota # 6 (Stéphane Sarrazin / Michael Conway / Kazuki Kobayashi) - 3 runder

3- Audi # 8 (Lucas di Grassi / Loic Duval / Olivier Jarvis) - 12 runder

Audi 4- # 7 (Marcel Fässler / André Lotterer / Treluyer Benoit) - 17 runder

5- Porsche # 1 (Timo Bernhard / Mark Webber / Brendon Hartley) - 38 runder

lMP2

1 -Signatech Alpine # 36 (Gustavo Menezes / Nicolas Lapierre / Stephane Richelmi) 357 runder

Abandonment - Manor # 44 (Roberto Merhi / Tor Graves / Matthew Rao)

GTE-Pro

Ford # 68 1- (Joey Hand / Dirk Müller / Sébastien Bourdais) 340 runder

7- Corvette # 63 (Antonio García / Jan Magnussen / Ricky Tailor) - 48 runder

GTE-Am

Ferrari Scuderia Corsa 1- # 62 (William Sweedler / Tiwsebd Bell / Jeffrey Segal) 331 runder

Adblock
detector