Test: Lexus IS 300h, ¿Diesel? nej tak

Hvis du er en specialist i noget, hvorfor skulle du ændre? Lexus har indtastet grund og vendte tilbage til sine rødder med det nye IS. Væk er den diesel-versionen, som nu erstattes af denne hybrid til stor nytte og fornøjelse; Afhjælp er klogt.

Lexus IS 300h

Lexus IS 300h

Lexus IS 300h

Lexus IS 300h

Ingen tvivl om at i Lexus hvad de gør bedst er hybrider. Det er rigtigt, at fremstille flere biler og er ikke dårlig, men hans speciale, hvilket er hvad, der er givet dem berømmelse, er kombineret el-benzin hybrid teknologi med luksus og sportslighed. DNA findes inden for sit raffinement, komfort, luksus, rolig tur, en masse teknologi og, i nogle tilfælde, sportsånd. Men i den forrige generation IS, alt dette blev tabt med diesel-versionen. Modellen skulle kæmpe andet som serie BMW 3, den klasse C Mercedes eller Audi A4 og i Europa er det nødvendigt med en dieselmotor. Jeg havde, men den almindelige mærke ikke vidste forstå; mere end en Lexus forekom en dyr Toyota, som ikke er dårlige-men nedenunder var en bil, men tilbød ikke noget anderledes, og vi havde endda lidt plads bag. Konklusion: intet at beskæftige sig med mere end tilstrækkelige præmie tysk sedan og implementering af gearkasser.

Rivaler Mercedes, Audi og BMW

ankommer den nye generation af IS, den tredje, og den tilgang er helt anderledes, mere i overensstemmelse med sin filosofi om altid. Igen peger på Mercedes, Audi eller BMW, men denne gang han gør det med sin egen personlighed, tilbyder en teknologi, som Audi og Mercedes har i dette segment. BMW har en hybrid 3-serie, men er i en anden effekt og pris, der gør den unik. Så er uovertruffen på markedet, detalje, at jeg anser en succes, fordi Det er placeret som en anden og nødvendigt alternativ. Lad os se, om er op.

Test: Lexus IS 300h, ¿Diesel? nej tak

IS har ændret sig og nu generation basen er helt nyt. Vokser til 7 cm lange, hver kamp, ​​og derfor har forbedret en af ​​dens svagheder: bagsæderne. Forbedring i forhold til den forrige plads bag både bredde og længde, der tilbyder en livability nu leve op til sine rivaler. Stadig tilbyder mindre bredde dimension end dem, 3 cm mindre end A4 og 5, medmindre den 3-serie, men det vokser 3 cm resulterer nok til at give en anstændig plads til en bil af denne størrelse og former. Denne addition og subtraktion af centimeter resulterer i to komfortable bagsæder. En tredjepart kan gå sidde i midten mellem sæderne, men har en masse ergonomi for to og den centrale tunnel har sin rolle, jo bedre for begge.

På trods af den øgede størrelse og forbedret beboelighed, stammen mister 60 liter; i teorien er det større, og det konventionelle benzin-versionen sikker på det er, men vi skal huske, at denne test er om hybrid, batterisystem opstaldet under stammen gulvet. Under alle omstændigheder Det tilbyder kun 10 liter mindre end Audi A4, 15 mindre end den BMW 3-serie og 30 mindre end den Mercedes C klasse. Ikke dårligt.

Hybrid familie ...

den IS 300h har den samme teknologiske basis, vi kender i resten af ​​familien Lexus hybrid og Toyota. Denne gang kombinere en benzinmotor, også i Atkinson cyklus, men fire cylinder 2.5 liter. Ligesom resten, variabel ventilstyring og fører direkte og indirekte, med optagelse to injektorer per cylinder, et forbrændingskammer og en anden manifold admisión-. Den suppleres af en 105 kW elektromotor, går "integreret" ændre i selve drevet og opnår en samlet systemeffekt på 223 hk. Denne hybrid sæt stammer fra medarbejderen i HS, en model baseret former Prius og markedsført på det amerikanske marked, som de har øget kun for IS på motorens forbrænding 2,3 til 2,5 liter. Resultatet er godt og er velegnet til de særlige kendetegn for størrelse IS.

Sejr over Diesel

Med objektive data, såsom ydelse og det faktiske forbrug, beats udskiftning af diesel-versionenEr lidt hurtigere og i afslappet kørsel, forbruger mindre. Gennemsnitlige besparelser primært i byerne forbrug, Det skete på vores sædvanlige rute på 7,2 liter diesel til 4 l / 100 km denne 300h; Der er ingen tvivl om, at byen er hybrid territorium. Veje og motorveje forbruger en smule mindre, men her og stærk indflydelse på typen af ​​kørsel, der finder sted; Hvis du misbruger Sport mode og gashåndtaget, vil du sænke IS med gennemsnitlige forbruger nå op på omkring 8 liter højt tal hvis man sammenligner med den 4-liters optaget i gennemsnit i vores tekniske center, men lav, hvis du sammenligner det med biler som kraft og ydeevne.

Test: Lexus IS 300h, ¿Diesel? nej tak

Jeg synes, det er ikke dårligt; gåture som en god V6 og hvis du lægger dit sind, bruge mindre end en moderne dieselmotor med lethed. Ja, men det er raffineret og meget behagelig selv i sin funktion af bilens højttalere simulerer lyden af ​​V6 eller endda V8-, V6 har ingen berøring, blandt andet fordi det ikke er. Du vil gerne det en hel masse, og jeg kan forsikre dig Det har sin egen personlighed, med en perfekt meget langvarig drift-og vedligeholdelsesfri meget lave omkostninger fans af hybrider vil sætte pris på, men ser ikke på det som høje mekaniske fornemmelser ved berøring ligner en Prius, med en langt mere attraktiv samlet pakke og højere ydelse til at nyde mere din flyer.

Jeg kunne godt lide adfærd denne bil. Yokohama BluEarth dæk hviner også, og er nem at overskride sin grænse for vedhæftning. Faktisk har bremselængder til fuld tilbageholdelse ikke været meget lyse. Jeg personligt ville sætte en mere dynamisk dæk. Men bunden af ​​bilen er god. den tidligere Han har vundet poise og samlet respons på ujævn overflade. Jeg fandt det meget mere behageligt og, på samme tid, mere præcis. Det har ingen dæmpning indstilling alt for omstændelige for god poise han har. Det har den typiske hybrid bremse føler, betyder det valg ikke passer dig vænne; Det koster lidt, men et par af udgange, du er blevet vant til. tung at være et gennemsnit sedan notat, men let at være en hybrid. Samlet balancen er positiv, til det punkt, er jeg villig til at prøve det IS250, fordi jeg har tænkt mig at være en god sport sedan, men selvfølgelig, vil ikke have den balance mellem ydelse og forbrug af 300h.

Test: Lexus IS 300h, ¿Diesel? nej tak

Livet ombord er rart. Det er smukt færdig og der er god ergonomi. Så meget teknologi i kontrast til detaljer som joysticket af systemet eller håndbremsen stående, men Samlet giver jeg dit interiør en bemærkelsesværdig. Gode ​​sæder, lydløs drift og en masse teknologiske føler. Det er en af ​​de biler, der ikke får ophidset første gang, men du begynder at nyde over kilometer, muligvis til det punkt, at efter denne ikke ønsker noget andet end hybrid.

Adblock
detector