VW Golf Variant 2,0 TDI 150ps DSG: 100.000 km test

100.000 km test for VW Golf Variant100.000 km test for VW Golf Variant100.000 km test for VW Golf Variant100.000 km test for VW Golf Variant

Samlet tid det tager at udføre langtidstest med VW Golf Variant: 1,408 timer. Dette tal repræsenterer næsten 59 dage nok tid til at læse "Krig og fred" i den fuldstændige udgave op til 21 gange. Kørsel er på tide, at vores kollega tyske magasin auto motor und sport har beregnet på et gennemsnitshastighed på 71 km / t, følgende oplysninger indbyggede computer. Selvfølgelig, den tid i kørsel VW Golf Variant (fortrolig) eksklusive pauser, efter at udholdenhedsprøve den 19. januar 2015. Det har taget startede 20 måneder, hvilket betyder at det havde en dagligt gennemsnit på 167 km vej løber, ved hjælp af fire gange om dagen.

Vi kunne sige, at golf er den mere typisk tysk bil, modellen fleste eksemplarer er solgt over Opel og Ford sammen med alle C-segment modeller for den langsigtede test, vores enhed havde turbo dieselmotor to-liters og 150 hk, DSG er forbundet med en dobbelt-kobling sekstrins Highline finish. Desuden er denne enhed havde en stor og dyr liste 24 mulige muligheder såsom adaptiv suspension, liften, fremragende forrudeopvarmning, de 18-tommer og sideairbags tilbage, blandt andre elementer, som antager, at prisen for denne enhed går fra 32.000 til mere end 45.000 euro. Meget forskellige muligheder nødt til virkelig at bruge hver dag.

VW Golf Variant: stor indvendige rum

virkelig dette Volkwagen Golf Vi tilbyder os mere, end vi har brug for i form af udstyr. Ved brug frem for alt fremhæver vi det indvendige rum og funktionalitet, der tilbydes af Golf selv. Nogle af førere af langsigtede test fundet i 4,56 m længde VW Golf Variant en fantastisk lettelse at rejse inde. Hvis fire voksne, er virkelig generøs plads til at være kompakt, selv med dette velkendte krop. Krop Variant tilbud en spektakulær støvle, med en belastning volumen på 605 liter mindst at placere bagage. En plads, der kan udvides efter behov ved at folde ned sædet tilbage til 1620 liter, men efterlader ikke en helt flad overflade. en stor evne til at bære store bundter.

VW Golf Variant velkendte testI forskellige skift for at dække udgifter til rejser, generøs plads Det giver dig mulighed for at spare problemfrit dokumentmapper fotografisk materiale, stativer, blinker, kasser mål, hælder på siderne og med forbehold af måtten og ikke bevæger sig med bevægelsen af ​​bilen. Har små ridser på den hårde plast ...? Kun på grund af lidt pleje af de mange bilister, der har brugt til at opbevare din bagage. Fordi ellers alt i VW Golf Variant har samme solide udseende viser princippet om fangst. Komfortable sæder har ikke mistet deres fremragende holdeevne med det lange seje træk, hvor savner større afsigelsen af ​​lændestøtte at gøre det mere effektivt.

VW Golf Variant 2,0 TDI 150 hk: en effektiv motor

For at forklare det talent viser Golf til at rejse skal nævne som kan prale af komfort og pålidelig ydelse tunet cykelto-liters turbodiesel r-ikke er skandaløse og kontroversielle 2,0 TDI EA 189 emissioner bedrageri, men hans efterfølger. Motor, der opfylder Euro 6 emissionskrav katalysator NOx uden urinstof injektion. Under stress tjekke tests med specialister emission analyse er virkelig rent og opfylder annonceret. Emissioner i real trafik, vej, var lavere end i resten af ​​dieselmotorer testet.

Derudover har efterfølgeren til golf overbevisende saga kilometer været at finde i stigende grad formet (også i motorlyd finhed) og opnå bedre resultater og altid tilbyde en stram forbrug. Han har dækket den vej med rimelige 6,9 ​​l / 100 km i gennemsnit. Med en drivende søger maksimal effektivitet har vi flyttet i 5 l / 100 km. Et afsnit i støtten effektiviteten af ​​dobbelt kobling transmission DSG sekstrins mærkbar. I Eco-programmet, kan vi vælge "stearinlys mode", hvor vi skød på vejen drage fordel af den træghed i frigear, og vi behøver ikke nogen maritim viden. Blot løfte foden fra speederen og drager fordel af inerti i gunstige terræn.

VW Golf Variant 2.0 TDI DSG

Ændringen er rart overgange mellem gear og meget effektiv i drift som sædvanlig, men at vores sammenhold præsenterede et problem. Oprindeligt gearskift var meget hurtig. Men i løbet af de kilometer, især at overstige 50.000 km, De bremset og stejle skråninger måtte accelerere mere end logisk at starte. Vedtagelsen af ​​DSG kræver en betydelig udgift, fordi omkostningerne er 1.900 euro og 60.000 km har at skifte gearkasseolie, som repræsenterer en pris på en anden 300 euro, 140 af dem investeret i seks liter olie skal udfylde transmissionen. Derudover olieskift fortsatte med at producere små ryk i de lavere gear, i automatisk drift eller manuel drift.

den navigationssystem/ Infotainment (2.315 euro) ikke opfylder alle de høje forventninger. Det er nogle gange langsom at få retninger og hvis vi går til udlandet føle sig utilpas.

VW Golf Variant: omkostningerne nede vedligeholdelsesomkostninger

I klassementet, Golf udmærker sig ved sin lave vedligeholdelsesomkostninger. Det har kun brug for et nyt sæt forreste bremseklodser, men endte med de bageste bremseklodser og samler originale bremseskive. Mellem vedligeholdelse nedlukninger kun det måtte udskifte to liter olie. Som vi har set 60.000 km inspektionsomkostninger var lave, og på trods af de høje motor performance dæk behandlet forsigtigt med en ensartet slid.

Test VW Golf Variant 2.0 TDI FamilieVW vier mindre opmærksom på din Altid høj restværdi. På grund af de ekstra (€ 13.472), Variant mistet omkring 100.000 km 20.450 € værdi-kun 45% af den nye pris-. men, Hvorfor skal du sælger efter 100.000 km Golf? Meget solid, med de kilometer Variant synes ikke at føle tidens gang.

Forekomsten af ​​VW Golf Variant 100.000 km

7,948 km. Browseren standser arbejdet.

8,009 km. Reparation og fejlfinding. Trådløse stik (76,56 €).

31,330 km. Gennemgå sammen med olieskift (303,96 €).

57,040 km. Tab af ydeevne i fuld motorvejen. En kran ankommer nødsituation. Når computeren er genstartet, alt vender tilbage til normale (0 €).

57,214 km. Ved hjælp af en tester forårsaget fejl læses. sporadiske fejl på grund af det lave brændstoftryk (0 €).

59.201 km. Gennemgå med olieskift. Pollen filterskift (398,32 €). Gear olie og filtre (300,30 €). Udskiftning af forbremsen (269.42 €) piller. Udskiftning viskere for og bag (50,69 €).

92,023 km. Revision olieskift, luftfilter, brændstoffilter (450,02 €).

VW Golf Variant. Så efter vi værdsætter langtidstest

ACCELERATION. Gode ​​tal, der er blevet forbedret i løbet af de kilometer. 100.000 km investerer næsten 3 sekunder hurtigere end i starten at nå 180 km / t.

FORBRUG. Meget gode numre af det faktiske forbrug, kørsel alt det, vi har fremlagt.

VÆGT OG DIMENSIONER. Rummelig kabine i alle dens dimensioner, med generøse benplads passagerer og bagage rum volumen dramatisk. Du mangler noget over toppen åbning af porten.

Du kan også være interesseret

Langsigtet test Peugeot 308

Volvo V40 D3: konklusioner efter test 100.000 km