Test: Honda Civic 1.6 i-DTEC Sport, sport beats

Levendegør pulsen, fordi venter på radikal Type R, Honda Civic fornyer hele sit sortiment med sportier også farvestoffer, især i denne nye sport version.

Test: Honda Civic 1.6 i-DTEC Sport, sport beats

Test: Honda Civic 1.6 i-DTEC Sport, sport beats

Test: Honda Civic 1.6 i-DTEC Sport, sport beats

Test: Honda Civic 1.6 i-DTEC Sport, sport beats

Der var en tid, ikke så længe siden, den japanske bil Taraban hans markør juridisk forpligtet til sin 180 kilometer i timen topfart altid begrænset. I dag, med kreationer som en overhængende Honda Civic Type R allerede annonceret 270 km / t top til slå rekorder i sit segment, har dette tal helt sikkert gået ind i historien. Men Honda selv kunne nu ekstrapoleres til de slag i minuttet til pludselig slår ligesom producent: tilbage til maksimal hastighed. Nålen, selvfølgelig, vil ikke falde tid, og mindre en 2015, der allerede er begyndt at gennemtrænge hele sit sortiment af sportsånd.

Langt fra at være afslappet, Honda Civic Type R falder sammen næsten tid med sin tilbage til F1 med Mclaren og tilbagelevering af deres legendariske superbil, en Honda NSX Senna gjorde det store og bør nu skubbe tallet Fernando Alonso. Billede sikkert meget mere passioneret brand, der nedenfor også medunderskrive en ny Honda Jazz mere nerve, en CR-V, som netop har udgivet en 1.6 biturbo kraftfulde dieselmotor 160 hk og frem for alt den nye Honda Civic der er nu opdateret appellerer til den mest følsomme ledende fiber. Mens vi venter på Type R, de mest populære versioner vi allerede forudse, hvor langt denne kompakte. Og basen, jeg må sige, er ligefrem god.

tætning Sport

mildt Honda Civic opdateret dette i optik, chauffører og kofangere, Det er dog dette Ny Sport-version som næsten oversvømmet i dag på et japansk kompakt `tuning 'diskret officer. Dens nye lavere kølergitter honeycomb og fremkalder sin næste radikal variant Type R, også tilføjer 17-tommer hjul i sort, og en større bageste diffusor spoiler kropsfarve at lægge loft over et mere aggressivt udseende altid. De kan se, men også føle.

Honda Civic 1.6 i-DTEC Sport

chunkier rat, nye metal pedaler, og faste cortitos ændre stier ... dette nye Honda Civic er nu næsten BMW generel kompakt. Præcis så længe støttet af meget god platform, nu tjener en ekstra prik af krydret, ikke kun i denne sport version, men i hele 2015. Bare Civic range begynde at opfatte en fastere suspension der kombinerer godt med den konsekvente overordnede føler.

Ikke at Honda Civic ud før langt mindre blødt, men nu føles stivere, mere rebotón, kopiering over alle sin vej gennem asfalten. Det entusiast lignende profil, ingen tvivl om, men ikke resten vil være dramatisk, som stadig under adsorberer brønden hastighedsbumpet eller skure højfrekvens: Forestille aldrig en tør bord. Denne nye dæmpning justering slutter nye funktioner i en stabilitetskontrol selektivt finder anvendelse bremser nu i de forskellige hjul til at forbedre sving Honda Civic, og en rekalibreret styring til at blive en af ​​de bedste på markedet, både for nøjagtighed samt rapportering.

Honda Civic 1.6 i-DTEC Sport

Jeg vil ikke fortælle dig er den hurtigste af sin slags, fordi den nye Honda Civic mangler stadig lidt mere udmattelsesstyrke under bremsning og overtræk nogle kropsbevægelser, når du nærmer sig grænsen, men det nu kan prale som værende af de mest adræt, sikker kompakt med en mere stringent frontend og generelt mere følelse af sportsånd transmitteret. Ikke at forglemme den merværdi, som altid er på Honda Civic vælge diesel mekanik, selvom Honda tilbyde her i øjeblikket kun en mulighed, at ja, rammer midten af ​​målet igen.

Er den bedste dieselmotor?

Og er, at, ja, dette jeg-DTEC motor aluminium, minimal friktion og 120 hk vi stadig finde I dag den bedste drev markedet 1.6. Kraftigt selv før 1500 rpm (mere end nogen 1,6 TDI Volkswagen gruppe eller det 1,6 dCi Renault) er derefter i sin strakte lækker, med en Forkert god akustik i en Diesel og udveksle udviklingen meget stram altid at gøre det bedste ud af sig selv; Så det ophøje podiet af de hurtigste i ydeevne segment (nu lidt op forbedrer dets evne til at få nogle trækkraft), samtidig med at meget lavt forbrug, der vil se vejen ned fra 5,0 l / 100 km i gennemsnit at krone en meget flot sæt i din kørsel, selvom ikke give den bedste isolering mellem rivaler: en Peugeot 308 eller en VW Golf den mere raffineret fornemmelse og mindre aerodynamisk støj.

Honda Civic 1.6 i-DTEC Sport

Sportslighed og følelser, du ser altid til stede i en nye Honda Civic, at selv om det kan synes modstridende, stadig omsorgsfuld, og meget, dens praktiske side. Bortset fra en nyligt noget begrænset bageste headroom, og fremskrivninger konturer på instrumentbrættet og dørpanelerne der lidt begrænset adgang ergonomi og komfort i sportslig kørsel, de Honda Civic tilbud en af ​​de mest rummelige cockpit sammen med VW Golf og Seat Leon, yderligere gennemføres som praktiske løsninger som et fladt gulv, til en `Magic bagsædet 'at folde tilbage transportere store genstande (udlånt til montering af brændstoftanken under det forreste sæde) og den mere støvle segment med 500 liter belastning (Og meget mindre skjult skuffe), der ikke når mange saloner, endda mange minibusser.

Alt i tillæg til Honda Civic ene bedre udstyr, nu standard med mere avancerede Honda Connect multimediesystem med stor 7 inch taget fra den nye CR-V, og endnu længere system autobrake stand til at undgå kollisionen op til 32 km / t til, derfra, altid minimere skader, og du vil helt sikkert have en af ​​de mest interessante kompakte marked. Måske den mest.

Honda Civic 1.6 i-DTEC Sport

Adblock
detector