Skader på turbo: Hvordan at undgå dem

Skader på turbo: Hvordan at undgå dem

Turbo er en af ​​den perifere motor på hvilken sædvanligvis flere opdelinger falde. Og hvis det er det dårlige nyheder, sammen med sin udskiftning kan være om den nærmeste minimum koster 1.000 euro; Den gode nyhed er, at når det holder op med at fungere korrekt, må ikke bruges risiko for andre mekaniske elementer, meget som det er ikke altid tilfældet.

Ofte hvis turbo bryder bare bilen vil stoppe reagere på gashåndtaget med den kraft, hvormed det gjorde før. I andre, måske mindre ofte, fejlen kan også involvere EGR ventil, eller endda nogle elementer katalysator udstødning. I ekstreme tilfælde, hvis turbo pauser og en metal del heraf er frigivet, kan det ende inde i motoren og originarle til denne skade.

Turbomellem årsagerne, der opstår oftere disse fejl turbo, disse er de mest almindelige:

- Hvis nok olie ikke når turbo akslen, et element roterer med meget høj hastighed (op til 200.000 rpm), materialet slid ende i brud. Oliemangel kan skyldes simpelthen til obstruktion af slangen, som sender det til det punkt af friktion eller for eksempel en fejlfunktion af pumpen, der bevæger smøremidlet. Også olie kontaminering med vand eller brændstof. Denne fejl opstår, vil motoren miste magt, larmer og masser af røg er produceret.

- Når olien når meget høje temperaturer, der smøremiddelblandere forkulning kan forekomme i aksen af ​​turbo, Derfor er det vigtigt at vælge en viskositet meget gerne en form for olie. Det er også muligt at bortset fra olie, der er kølingen svigter turbo. Det kan gøres med vand, takket være elektriske pumper, der holder væsken i bevægelse, når motoren og derefter risikoen for forkulning olien fjernes i akslen.

- Når olien tager alt for lang tid uden at erstatte eller dårlig kvalitet kan være faste urenheder det deponerede i akslen og ende ved at beskadige det. Så det er ikke kun vigtigt at maksimere kvaliteten af ​​olien. Det samme gælder for pleje substitutioner tilsvarende filter med den nødvendige frekvens. Den løsning? Egnede olier vælge og ændre dem, når han spiller.

- Det kan være, at fastsætte en opdeling en lille metal rest glemme -virutas, for eksempel i krumtaphuset for at afslutte olie tilstopning slangen. De kan også være et problem med et tætningsmiddel eller en væske pakning fritstående. Disse urenheder kan tilstoppe foderet eller returnere slanger turbo. Der er derfor tage ekstra pleje efter reparationer og altid erstatte olie. Det kan også ske, at den del, hvor turbo vil være opbrugt turbine træder et fremmedlegeme, såsom kan skyldes en fejl eller brud i distributionen eller inde i motoren, turbo bliver ubrugelig.

- Hvis optagelse kommer arena fordi filteret er brudt, har løst klemme eller manchet revnet Tænk for eksempel på en bil område, hvor dette kan forekomme lettere end en, der bevæger sig udelukkende ved vej-, vil turbo ender med at betale piper. Det kan også udløses denne fejl i støvede omgivelser, eller hvis der er en masse salt på vejen. Bør med jævne mellemrum kontrollere tilstanden af ​​luftfiltre og slanger og klemmer tilstand.

- Overskydende udstødningstemperatur kan antage en deformation eller revner i turbo boliger. Denne omstændighed kan resultere for eksempel problemer med injektion, filtre, udstødning, ladeluftkøler, etc.

- I VNT (TGV) kan de bryde eller averie mekanisme vejledende udstødningsstrømmen mod turbinen. Disse elementer er udbredt blandt Dieselmotorer og ekstraordinære mellem benzin-kun 911 Turbo har en, som kan modstå de højere temperaturer udstødningsgasserne fra benzinmotorer, mellem 700 og 800 ° C, kræves en bekostelig raffinement ,. Ikke fungere ordentligt effektivitet går tabt i komprimeringen løbehjul rotation, selv om gassen vil fortsætte med at ankomme til at flytte det.

Hvordan kan jeg forlænge levetiden af ​​min turbo?

TurboBortset fra være opmærksom på, hvilken type olie, og statsligt plan i nogle formler der er at forlænge levetiden af ​​denne afgørende for vores motor til rådighed for enhver ledende element.

Den ene er være opmærksomme på eventuelle brud på små objekter eller dele til at afslutte det; en anden, endnu enklere men ofte overset, er det betjene motoren i tomgang, tomgang mindst to eller tre minutter efter påføring høje til en motor kontinuerligt. Denne situation er fælles, for eksempel rejser hurtigt højhastigheds-veje, og hvis vores turbo ikke har nogen kølesystem kan, i det lange løb, "livreddende" at gøre det, så undgå forkulning af olie på akse.