Spørgsmål: Er det obligatorisk at reparere berørt af Dieselgate motorer?

"Min bil er en af ​​dem, der berøres af den Dieselgate sagen. VW har meddelt mig, at jeg skal passere gennemgang. Er jeg juridisk forpligtet? Er der nogen ansvar, hvis jeg ikke gør? "Vi reagerer.Spørgsmål: Er det obligatorisk at reparere berørt af Dieselgate motorer?

For et par dage siden, en læser har sendt os følgende brev"Jeg tager min VW Passat værksted 2.0 TDI til gennemsyn, overbevist nægter at lade mig også gøre modifikationer relevante Dieselgate. Bilen bruger lidt går glat og er et fly. Han ønskede ikke nogen at røre ved noget, fordi jeg ønskede alt, som det er. Når jeg kaldet til at spørge, når de spurgte mig, om jeg havde modtaget brevet af brand (ja, jeg har modtaget, men snarere en fotokopi af en fotokopi), og fortalte mig, at jeg er nødt til, for hvis ikke, jeg kan ikke bruge det næste ITV. Jeg får at vide, jeg vil sætte en mærkat på opkøber eller noget, kan du læse om ITV og bør ledsage lovforslag, der gjorde interventionen. Selvfølgelig, jeg tvivler på, at hvis dette ikke var så nu kunne passere, jeg rørte ved transformation til mig på min egen og på min bekostning opstår under mig. Mit spørgsmål er, er jeg virkelig tvunget til at gøre det som de siger, mener jeg lovligt? Er der, ellers Jeg gør det, ansvar eller straf?

Reaktion fra vores tekniske ekspert og Legalitas

Som vi har talt med Volkswagen, Der er i øjeblikket ingen retlig forpligtelse at gøre det, og ingen på netværket skulle sige noget. Ja anbefaler, at du gør, hvis senere kunne løses ministeriet for industri på en eller anden måde. Personligt er vi af dem, der mener, at hvis noget fungerer godt, bedre ikke røre det. Det er rigtigt, at hvis bilen forurener også, ikke fungerer godt, men at være egoistiske (bly dæmoner, når vi ser nogle offentlige busser eller lastbiler fremskynde og efterlade sorte luft ustraffet) vil der være tid til bilen til at gå fjernelse af base og der kunne være et godt tidspunkt at "opdatering" motoren.

Vi har stadig, eksperter hørt advokater Legálitas, vi har reageret på "ingen forpligtelse til at gennemgå reparation stillet VW, når løsningen tilbydes der ingen sikkerhed for, at eksperten er optimal. For nu, neller der er ingen juridisk forpligtelse at reparere køretøjer såsom VW hæver, ej heller er der sanktioner af staten eller passerer nye godkendelser forpligtelser i denne henseende. At være åben og verserende straffesag ekspertrapport bekræfter status for de køretøjer, før og efter at årsagen softwareopdatering, der er ingen domstolsafgørelse godkendelses- og attesterer, at forslaget til VW er den rigtige løsning".

Vi ser ingen præcedens at støtte sig til, for når der første generation Audi TT måttet gå igennem workshoppen at ændre baghjulsophæng og sætte spoiler, nogle brugere nægtede at røre det produkt, de har købt, hævder, at de besluttede om sikkerhed i en bil, der havde bestået alle godkendelser. I tilfælde af motorer den samme situation gentages, bilen er lovlig, er godkendt af de europæiske myndigheder, og efter at have bestået alle de test, der er blevet forelagt.

Du kan også være interesseret i:

ITV mobil: hvad de er, og hvordan de arbejder

Spørgsmål: Hvor meget generobre bilen, hvis det bærer kranen?

Spørgsmål: Hvad hvis jeg stjæler din bil registreringsnummer?

Adblock
detector