Vi testede den pansrede militære køretøjer

Bedre kendt som Lynx, den LMV er et militært køretøj
pansrede anti-minen til beskyttelse af tropper i
Afghanistan operationsområde. Vi er gået op på det
at teste deres adfærd og alle muligheder
Det tilbyder: hovedstolen, beskytte liv.

Iveco LMV

Iveco LMV

Iveco LMV

Iveco LMV

den Iveco LMV (Light Multipurpose Vehicle), som erstatter Vamtac URO, er en autentisk beskyttelse kapsel monteret på et køretøj, der kan fem personer og en bageste stiv kasse med tre døre til transport udstyr. Det er ikke en tank, men man får ham til at gå krig. Faktisk er disse køretøjer bestemt til konfliktområder.


Vi taler om et køretøj vejer 7.000 kilo i udgaven af ​​kamp og fuld belastning (kun afskærmning, der bærer 3.000 kg.). Dens beskyttelse kapacitet fordeles i bunden mod eksploderende miner op til 6 kilo sprængstoffer; beskyttelse mod direkte brand 7.62mm på siderne (Al rifler) og kaliber 14,5 mm på den forreste bue (tung maskingevær); og beskyttelse mod håndgranater på taget af kabinen. En rigtig bunker.
For at flytte LMV, vil den italienske Iveco har monteret en Motor tre liter, fire cylinder, 190 hk ved 3200 rpm og 46 Nm, foran langsgående position, og som ikke er andet end en videreudvikling af Turbo Daily ridning. Imidlertid gearkassen, en automatisk ZF sekstrins gearkasse, som anvendes af BMW X5, går bag, som begunstiger en bedre vægtfordeling, der forbedrer dens dynamiske egenskaber. Dit system Trækkraft er integreret permanent kilde Steyr-Puch center differentiale, og bag Låsbar.

Når der anvendes reduktionsgear og bruges til at låse differentialet, det LMV op, hvor du sender op til 60 procent skråninger.

Og lige så vigtigt det er at have strøm nok til at klatre, som har nogle gode bremser til at gå ned eller stoppe maskinen. For at det har en ejendommelig bremsesystem med skiver koblet transmission semiaxes. Også det har en nemo-hydraulisk system, hvor væsken fungerer som helst turisme, pincetter og luft tjener til at tilvejebringe strøm nødvendige bistand til at stoppe 7 tons uden ben Alberto tæller til fodbrættet .

Det er slående i denne henseende, at bilen under normale kørselsforhold omfatter ABS, der som i den anden konventionel TT den er koblet ved at låse differential som ikke kan virke uafhængigt for hvert hjul.

for en taktisk køretøj da dette understreger, at de kan op og ned hjulet pres indefra, uden at komme ud af bilen, noget, som veteranen Hummer banebrydende, og at sikkert reddet mange liv. Hjulene er impinchables og har også run-flat system til ekstreme tilfælde.

Højden over jorden, indfaldsvinklen og afrejse, og snorkel at Det giver dig mulighed for at dykke ned i vandløb op til en meter og en halv dyb, Lynx gør det misundelse af enhver off-road-entusiast. Derudover automatgear forenkler arbejdet for føreren at være begrænset til at pege rattet og give gas. Resten, bilen håndtag. Bare husk på, når vægten af ​​7 tons har sine begrænsninger, og det er usundt at gå fra bank vinkler på 30º ved alvorlig fare for at vælte.


- Hvordan det er inde

Adblock
detector