Hvor meget koster holde bilen et år?

Prisen på forsikring, de tekniske og mekaniske ændringer, brændstof og vejskat er faste omkostninger per år af en bil. Disse omkostninger kan vi tilføje andre variabler såsom potentielle trafik bøder, vasker og parkeringsafgifter. Her viser vi en række beregninger, der kan hjælpe dig afstemme dine konti.Hvor meget koster holde bilen et år?

¿Hvor meget det koster om året for at holde køretøjet? Dette er en af ​​de mest almindelige spørgsmål, vi normalt gør hver chauffør. Oversættelse af en undersøgelse for et par måneder siden af ​​den IDAE (Institut for energibesparelser og diversificering) -belonging til Ministeriet for Industri-, holde en bil i vores land koster omkring 2.000 om året. siden MOTORVEJ Men jeg tror, ​​at dette tal er for optimistisk.

Vi vender os til en anden informationskilde, FleetData, specialiseret sig i selskab forskning markedet. Dette selskab tyder på, at omkostningerne ved at anvende en bil er 23.70 euro per 100 kilometer euro-ca 0,23 per kilometer. Dette tal blokere os mere med virkeligheden, da en hastighed på omkring 15.000 km om året giver en samlet årlig figur holde en 3.500 euro om året.

bilplejeden De samlede omkostninger ved en bil afhænge af flere faktorer og, selvfølgelig, er der altid et trick, der kan spare en lejlighedsvis besøg til porteføljen. variable omkostninger overliggende, Dette er udgangspunktet for at huske på, når du ved hvor meget det koster om året for at holde dit køretøj. Vi startede det første af faste udgifter, den finansielle udlæg, som er umuligt at undslippe.

faste udgifter

bilforsikring

Afhængigt af hvilken type af forsikring (enhver risiko, med overskud, tredjeparter ...), der tilbyder et forsikringsselskab, kan præmierne variere afhængig af den valgte køretøj (power og udstyr, dybest set), førerens køn, alder , mange års erfaring kort, ulykke historie, hvor du bor, hvis køretøjet 'sovende' eller garage ... det endelige beløb beregnes efter disse variabler. Tag et beløb på start, 800 euro.

Road skat

den skat vej Det er en direkte skat, der modtager andre navne -'Shtick' bil sæl...-, selvom det officielle navn er IVTM skat (afgift på motorkøretøjer). Størrelsen af ​​denne afgift varierer efter kommune og det er her vi finder store forskelle. Ifølge en undersøgelse foretaget af AEA (European Automobile Associates), den variation i vægtafgift i Spanien kan være op til 600 procent mellem den billigste og den dyreste by. Her er et eksempel baseret på et køretøj skat på mere end 20 heste, i henhold til AEA er hovedstaden Melilla billigste provins med 56,00 euro, mens den dyreste er San Sebastián med 346.32 euro. Vi skal basere 100-120 euro fast pris for vejskat.

bilplejebrændstof

Det er en fast udgift, men det afhænger af forbrug af køretøjet, at antallet af kilometer og brændstofpriser. For at få en idé, vi starter fra en årlig kilometertal 15.000 km for en dieselbil, der bruger omkring 5,0 l / 100 km for benzin og forbruger 7,0 l / 100 km, med en gennemsnitlig pris på diesel til 1,30 euro og 1,38 euro for blyfri benzin 95. med disse antagelser, de årlige omkostninger til brændstof i en bil diesel Det er 975 euro og en gas er 1.450 euro.

Anmeldelser og vedligeholdelse

Mekanisk revision af et køretøj varierer fra fabrikanten, men det vil normalt være mellem 15.000 og 30.000 km. Ifølge vores vedligeholdelse lommeregner leveret af Audatex, vi kan fra to typer af anmeldelser 20.000 og 40.000 km. I tilfælde, for eksempel, en Ford Fiesta 1.6 TDCi 95 hk med et antikt juli 2008 til januar 2013 prisen for mekanisk revision på 20.000 km er til 129,37 euro med en vejledende pris på 50 euro / time arbejdskraft.

Der er andre anmeldelser og mekaniske ændringer, der skal foretages obligatorisk ved bestemte kilometertal (mellem 90.000 og 130.000 km) og visse år (6-8 år). En af disse er den vedligeholdelse udskiftning af tandremmen, omkostningerne ifølge modellen kan variere mellem 400 og 700 euro. Vedligeholdelse Dette afsnit skal også omfatte en anden serie af stykker, der normalt forværres over tid, såsom batteri, lys pærer, dækskift (sidstnævnte afhænger af kilometer og typen af ​​kørsel praktiseres). Som en vejledning figur, kan vi inkludere mellem 250-300 euro år vedligeholdelse (hvis du er nødt til at skifte dæk, ville dette tal være højere).

bilplejevariable udgifter

Mulige udgifter parkering (Hvis du ikke har ejet garage), mulige overtrædelser eller trafik bøder og vaske- og rengøringsmidler operationer af dit køretøj De kaldes variable udgifter i den årlige vedligeholdelse af en bil. I tilfælde af at du skal betale en leje en garage, vi kan fra et gebyr-guide 70 euro om måneden (840 euro om året). Som for rengøring og vask, siger 'rælingen' vaske din bil om måneden (15-20 euro uden for og inden), så det ville tilføje yderligere 180-240 euro. En bruge al denne regn, må vi tilføje muligheden for, at kometer en trafikforseelse.

Endelig er en anden variabel udgift, der bliver obligatorisk eller fastsættes hvert år fra det tiende år af anciennitet er den tilsvarende betaling ITV, Et andet kontroversielt spørgsmål, der bringer hoved, fordi chaufførerne som det er tilfældet med betaling af skat, den ændring i priserne Det er meget stort, afhængigt af hvor ITV pass (op til 113 procent forskel ifølge data indsamlet af FACUA-Forbrugerne i aktion).

Som du kan se, at summen af ​​her og der og mere end 3.000 euro om året på bilpleje De er stort set sikret.

Adblock
detector