Premium merker og biler genera behandle kunder bedre

Forhandlere arbeider hardt når kunder forlater fornøyd med sin behandling. Og denne studien viser at de får.Premium merker og biler genera behandle kunder bedre

Kundebehandling blir stadig viktigere å bilforhandlere. Produsenter har innsett at dette er et aspekt verdt omsorg og de har jobbet hardt for å nå dette målet. Amerikanske konsulentselskapet JD Power, som pleide å gjøre studier på de mest varierte aspekter av motorsport i denne saken har vært interessert i hvordan forhandlere ansikt vist for publikum.

For å gjøre dette, JD Power gjennomførte en undersøkelse til forskjellige kunder etter å ha blitt behandlet med en kommersiell forhandler under kjøpsprosessen. Spørsmålene var knyttet til omsorg gitt under kjøps, tid viet til dem ... og også om det kommersielle som tjente dem gitt i prosessen, om lov til å teste bilen, etc. fasiliteter Studien ble gjennomført bare blant amerikanske kunder, men siden merker er vanligvis ganske homogen i denne forbindelse over hele verden, kan man vurdere at resultatene er ganske nær virkeligheten i vårt land.

Med disse dataene basert på en poengsum som kan være maksimalt 1000 ranking den ble utviklet. Og det ble funnet at kvaliteten på kundeservice hadde forbedret 24 prosent hvis de 'premium' merkene og 16 prosent i tilfelle av generell på siste gang du har utført studien, et par år. Ja, gjør analysen to separate klassifiseringer. Årsaken er at luksusmerker har en tendens til å tilby en mye mer eksklusiv service enn andre bedrifter, og JD Power, med god grunn, anses vurdere separat var bare rettferdig for noen, og andre. Selv om det er ikke gull som glitrer, fordi du ser rangering nedenfor, Det er merker som overgår generelle punkter til noen merker 'premium'.

JD Power studien: behandling av bilen gjør sine kunder (USA)

10 merkevarer 'premium' beste behandler sine kunder

1. Porsche: 824 poeng

2. Infiniti: 815 poeng

3. Mercedes: 809 poeng

4. BMW: 807 poeng

5. Cadillac: 807 poeng

6. Lincoln: 806 poeng

7. Lexus: 802 punkter

8. Land Rover: 798 poeng

9. Jaguar: 797 poeng

10. Audi: 796 poeng

10 genera merkevarer som behandler sine kunder bedre

1. Buick: 809 poeng

2. Mini: 797 poeng

3. Chevrolet: 789 poeng

4. GMC: 786 poeng

5. Subaru: 775 poeng

6. Volkswagen: 775 poeng

7. Ford: 770 punkter

8. Nissan 770 punkter

9. Toyota: 766 poeng

10. Honda: 755 poeng

Du kan også være interessert

Bilmerker mest tilfredsstillende kundene er ...

Produsenter mest og minst pålitelige biler av 2016

De mest vellykkede tyske biler

Adblock
detector