Renault julkistaa sen kaksitahtidieselmoottorin

Halpa valmistaa ja käyttää. Renault on julkistanut lehdistötiedotteessa ensimmäisen tulevaisuudenkuvien kaksitahtisten dieselmoottori. Unohtamatta työskentelee myös uuden alustan "edullisia" ja tämä voisi olla ihanteellinen moottori.Renault julkistaa sen kaksitahtidieselmoottorin

Muutama kuukausi sitten uutinen, että Renault oli valmistamassa kaksitahtinen dieselmoottori, jonka validointitestejä oli ollut mukana, Valencian ammattikorkeakoulu, rahoittaa Euroopan komissio saavuimme.

Kaksitahtimoottorit, suuri unohdettu autoissa, on aina ollut ongelmia, jotka liittyvät niiden päästöjen vähentämiseksi. Kuitenkin, jolloin saatiin toimivat kaksi kertaa vaihteessa kampiakselin suorituskykyä kaksitahtimoottoreiden on erittäin korkea. Merisovelluksissa kaksitahtimoottoreiden saannoilla yli 50 prosenttia, verrattuna 35 prosentin saanto paras nelitahtimoottoreiden Automotive. Tämä automaattisesti tarkoittaa pienempää kulutusta ja CO2-päästöjä.

Hanke on nimeltään Renault Tehokas viitaten "Powertrain Tulevaisuuden Kevyt"Mitä tulee osoittamaan, että se levitetään ensin pienten pakettiautojen. Joka tapauksessa, mitä hyötyä on johdettu matkailu voisi hyötyä myös henkilöautoja.

Pieni ja kevyt

Toinen etu kaksitahtimoottoreiden puuttuu monimutkainen jakelujärjestelmä, jolloin paino ja tilavuus tietyn teho on pienempi kuin nelitahtinen moottori. Renaultin moottori on "twin"Kahden sylinteriä, joka painaisi 40 kiloa vähemmän kuin vastaava moottori. Niin pieni, että se voisi mukautua pieniä alustoja, kuten että kehitetään Intian markkinoille ... ja ne, jotka saattavat tarvita sitä tulevaisuudessa.

Mennessä moottori on tutkittavana, mutta sanovat tulokset ovat lupaavia, sekä kustannusten ja kulutuksen. tunnustan, että edelleen "säännös ei riitä".

Tämän tavoitteen saavuttamiseksi tämän turbodiesel (niin he sanovat, vaikka mekaaninen kompressori kuva havaitaan) tarjoaa 730 cm3 perheen valtuuksia, menisi välillä 48 ja 68 hevosta. Suurin vääntömomentti on alhainen, välillä 11,4 ja 14,8 MKG MKG alkaen 1500 rpm, mutta pitää muistaa, että pienet autot myös siirtää. Mitä puhdistusjärjestelmät, Et voi annostella järjestelmiä hiukkassuodatin ja NOx-trap, Dieseliä kaikki nykyiset ja tulevat. Silti vähentää komponenttien odotetaan Dieselpolttoaineen hinta tämä on lähinnä bensiinin. Mukaan Renault, tämän moottorin ääni ansiosta kaksitahtimoottorien, samanlainen nelisylinterinen tavalla. Tällä hetkellä, kun otetaan huomioon niiden kehitysvaiheita, ei ole suunniteltu julkaisupäivä.

Adblock
detector