Kysymykset: mikä on parempi tänään polttoainetta, dieseliä tai bensiiniä?

Epävarma: Peugeot 3008 Diesel vs. bensiiniä, mitä valitaEpävarma: Peugeot 3008 Diesel vs. bensiiniä, mitä valitaEpävarma: Peugeot 3008 Diesel vs. bensiiniä, mitä valitaEpävarma: Peugeot 3008 Diesel vs. bensiiniä, mitä valita

"Siksi ne olisi erittäin kiitollinen, jos voisin antaa joitakin tietoja ja jos päätän moottori diesel BlueHDI, tiedä miten voin lisätä sen kesto. " Tämä on epäilemättä Alfredo Santamaría Coslada (Madrid). Tässä artikkelissa näet linkkiä ja vertaa muutama viikko sitten Peugeot 3008 Diesel vs. bensiiniä. Nyt puolestaan ​​vastaamaan enemmän yleisesti.

Vastauksena meidän tekninen asiantuntija

Valitettavasti tänään pääsyn rajoittaminen kaupunkeihin kuten Madrid aikoina saastunutta ole mitään tekemistä saastuttamispotentiaali tai mahdollisilta haittavaikutuksilta pakokaasujen ulos auton, mutta niin satunnainen arvo kuin opetusta se on. Siten, käytännön syistä, ei olisi mitään eroa tänään välillä BlueHDI Achiever n Euro6 standardi hiukkassuodatin ja SCR-katalyytti ja edeltäjä muinaisena 309 Diesel 25 vuotias että hän ei edes hapetuskatalysaattorilla. Toinen asia olisi, jos viranomaiset muuttamaan kiistanalaista lainsäädäntöä sellaisen valintakriteerien perusteella savua tai säännöt, joiden mukaan se on hyväksytty, sillä Euro 6 alennetaan lähes 0 typpioksidipäästöt. Lisäksi on jo mainoksia myös kielletään Diesel tulevaisuudessa ne voitaisiin saavuttaa muutamassa vuodessa.

peugeot 3008Se sanoi, vaalit PureTech Peugeot 3008 1,2 130 hv tai 120 hv 1,6 BlueHDI on enemmän tekemistä henkilökohtaisen maun päin ajettavuus ja NVH ja ajo tarpeet antanut samankaltaisuus prestacional He -coincidieron niiden kiihtyvyys arvot 0-100 km /h ja simulointi Ohittaminen 4. 80-120 km / h- ja että molemmilla heillä turbo ja, näin ollen, vastauksena enemmän kuin oikea kiihdytin. siten, erot kulutuksessa niiden välillä tarkastuksen yhteydessä vuonna enemmän kuin 1,5 l / 100 km, plus pituudella työvuorojen voi olla suositeltavaa, että valitset yhden tai muun mekaniikka.

dieseli, Se onkin jotain monimutkaisempia niiden kaasunpuhdistusjärjestelmiä ja sinun täytyy varoa, kun hiukkassuodattimen regeneroidaan joilla ei ollut niitä poistamaan on poltettu tuolloin ja ne on tallennettu häneen. Se on prosessi, joka Se kestää noin 20 minuuttia Vain arvostavat lisääntynyt tyhjäkäynnillä järjestelmän ja että ei ole erityistä todistusta. Tuolloin sinun pitäisi Älä irrota moottoria koska se saattaa päätökseen, johdetaan menetys luotettavuus tulevaisuudessa. Lopuksi, jos sinulla on taipumus aiheuttaa alhaisilla kierrosluvuilla ja pesuallas kiihdytin takaisin nopeus, siitä syntyy enemmän nokea. Parempi tällaisissa tapauksissa vähentää ja tuo suurinta moottorin kääntyy ajoittain, noin 3000 riittäisi.

Saatat myös olla kiinnostunut:

Oletko kiinnostunut enemmän bensiiniä vai dieseliä? Analysoimme 5 autoa

En valita, mitä polttoainetta, dieseliä tai bensiiniä

Dieselmarkkinasta nieluja