Yhteyshenkilö: Mercedes C 200 BlueTec, pieni S-luokka

Mercedes C Class 2014Mercedes C Class 2014Mercedes C Class 2014Mercedes C Class 2014

Koska se tapahtuu kaikki uusimmat mercedes päästä C-luokan se Poistettu "vuotta pois"Se on muuttanut vakavuuden sen suunnitteluun, piirteet paljon muuta Lupsakka ja moderni. Sanoo nykyinen iskulause tuotemerkin "jotain tapahtuu Mercedes" ja C-luokka Tämä muutos näyttää, tuntuu ja hengittää. Vaan rentoutua, koska jos makuja mercedes perinteisempää jatkuvat, Exclusive viimeistely kiinnikkeet että erehtymättömän grilli tuotemerkki tähti autoteollisuuden näkymät paranevat huppu. Sivumennen sanoen tässä tapauksessa, perinne tulee hyvin ärtyisä. vain grilli "yksinomainen" Se on aktiivinen, eli avaa ja sulkee putkien muodostaen kolme terää, mukaan tiettyjä parametreja, parantaa aerodynaaminen kerroin, niin että sen CX on 0,24 ennätys segmentti.

Palataan mitä tapahtuu tuotemerkin menettämättä luontainen eleganssia kaikkien mercedes C-luokka on luopunut käyrät ja kulmat sisällä myös luo tunnelmaa paljon edgier ja urheilu mitä nähnyt tähän mennessä. Mutta se ei ole vain kuvaa. Kuten olen jo kertonut, uusi C-luokka Se on uusittava ylhäältä alas. Osa uusi foorumi paljon kehittyneempää, valmiina välittää tällaisia ajomukavuus, kuten dynamiikka. 10 prosenttia mukana alumiini Edellisessä sukupolvi, se on saavutettu lähes 50 prosenttia uuden C-luokka, sovelletaan sekä osat hyvin erityinen alusta, kuten Lähes kaikki kehon. Puhumme paino säästö on noin 100 kiloa, molemmat myötävaikuttamaan dynaamisuus ja tehokkuus. Täällä, jopa 20 prosenttia kuluttaa uuden 200 BlueTec, edellisestä 200 CDi.

Mercedes C Class 2014

positiivinen liitto

uuden 200 BlueTec Hän on lähtenyt "iso" Lohko 2.1 Nykyaikaisen kodin Renault 1.6. Ennen paheksua, aion edistää, että tätä moottoria lisäarvoa asettaa ja rohkenen sanoa, se tuntuu akustisesti tarkempia lohko mercedes 2.1, joka pysyy sellaisena 220 BlueTEC 170 hv. uuden 200 BlueTec ilmoittaa saman 136 hv 200 CDI kuten edellä. päälle 1,6 dCi 130 hv He ratsastavat joitakin Renault ja Nissan, mercedes Hän on toiminut, jotka sopivat heidän etujaan. moottorilohkosta valmistaa Renault Ranskassa, mutta lopullinen kokoonpano päiden Mercedeksen Bremen, Saksa. tukee ovat erityisiä, Renault kuten moottorin kiinnikkeet poikittain pitkittäinen Mercedes. oheislaitteet, stop-start laite, sähköinen hallinnointi ja vaihteistot ne liittyvät mercedes maksut.

Alusta lähtien, The C 200 BlueTec olet läpäissyt erä yleistä laatua ja paljon mukavuutta ja itsevarmuus liikkuvan. Sanoisin kaksi hänen peruspilareita, kun ne eivät tule samalla tavalla niiden suoria ja epäsuoria kilpailijoita. moottori tuntuu sileä ja hiljainen, jotain, joka ei ole aina havaittavissa 4-sylinterinen Diesel tuotemerkki, kuten BMW. Moottori se toimii erittäin hyvin ja olemme alkaneet omaksua Ensimmäinen mekaaninen vaihtoehdot ja ovat brillantísimas (Joillakin markkinoilla tulee olemaan 180 BlueTec 115 hv), ehkä koska ne ovat laajasti soveltuvat jäykkyys tänään. kanssa hyvä alhaisella nopeudella ja erittäin hyvä vaste on hieman yli 200 BlueTEC ulos, nopeuttaa, ja pyörä edistää tyytyväisyyden ja välinpitämättömyys liikkuva kehitys antelias vaihtoa. Ja olen tullut näihin johtopäätöksiin kiertää myös vuoristoinen tiet vuotia Marseillessa, city ​​valitsema mercedes esitettäväksi Luokka C.

Mercedes C Class 2014

käsivalintainen vaihteisto lisää pehmeä kosketus mekaniikan, kuten jousitus. Uusi alusta tuo hienostuneen etuakseli on 4 haaraa erottamalla suspensio liikkeet, suuntaan. Tämä lisää laatua liikkuva ja ajo kuoppa. Ja uusi ohjaustehostimen mukana myös hyvä etuakselin. on valinnainen ilma jousitus, mutta metalli jouset yhdistettynä tyynyt mekaanisesti muuttavat ääliö riippuen siitä, kuinka nopeasti auta, lähettää paljon mukavuutta ja hyvää ohjausta. Sieltä avantgarde viimeistely Se tarjoaa samalla puskurilla, mutta jouset 15 mm pienempi ja Sport-alusta, lisäksi, jotka lyhyempi jouset, kiinteämmät vaimentimet niistä liikaa.

älykäs ajo

korkea ajomukavuus Se annetaan myös, kuinka hyvin he kohtelivat tuntuu sisällä. C-luokka Hän on voittanut asuttavuuden senttimetrin kaikkiin suuntiin. Yksikkö testasimme, täynnä vaihtoehtoja, vie yksinoikeudella Premium maailma korkeimmalla tasolla. Myös hyvin avantgardea maailmaan. Ripaus säädintä tukee Keski instrumentointi ja voit kirjoittaa kirjaimia ja numeroita sormella ohjata stereot, navigointilaite jne Kuten aiemmin sanoin, sen johtajat puhuvat uusi C-luokan kuin luokan S kompakti asteikko ja osittain tuo tekniikan periytyvät suuret sedan. Älykäs Drive pakettiin sisältyvät huippuluokan ratkaisuja aktiivista turvallisuutta. ylös 6 tutkat valvoa kaikkia auton kehä ja eri järjestelmien, parantunut uudelle tasolle segmentissä ja turvallisuutta edistysaskeleet futuristinen autonominen ajo.

ARKKI

Mercedes C 200 BlueTEC

MECHANICS

moottori

pitkittäinen edessä. 4 sylinteriä rivissä

Sylinteritilavuus ja mitat

1,5978 cm3. 80,0 x 79,5 mm

puristus

15.4: 1

maksimiteho

ETY 136 hevosvoimaa 3800 rpm

suurin vääntömomentti

32.6 MKG ETY klo 2,000rpm

ruokinta

Diesel suoraruiskutus, turbo geometria ja välijäähdyttimen

lähetys

RWD. 6-nopeus manuaali

osoite

muuttuva teho

renkaat

205/60 R16

KORI

LargoxAnchoxAlto

469x181x144 cm

taistelu

284 cm

paino

N.D

kääntösäde

11,2 m

runko

480 litraa

PERFORMANCES

ACEL. 0-100 km / h

N.D

keskikulutus

3,8 l / 100 km

CO2-päästöt

99 g / km