¿Death to minivan? Kia, den siste i en lang liste

Ankomsten av en ny SUV, Kia Stonic vil anta n'te døden av en MPV, Venga. Som tidligere det skjedde med Opel Meriva, 5008, Mazda 5 ...

Farvel til Minivan: Fallet i salg og utskifting av SUV

Farvel til Minivan: Fallet i salg og utskifting av SUV

Farvel til Minivan: Fallet i salg og utskifting av SUV

Farvel til Minivan: Fallet i salg og utskifting av SUV

Hvis vi ikke hadde lagt merke til ennå, har vi et annet eksempel: minivan, akkurat nå, er nesten død. Med unntak av noen enkelttilfeller, for eksempel Citroen C4 Picasso med minivans er ikke bare miste vekt varierer fra sine produsenter, men det meste de forsvinner... og blir erstattet et segment som nå monopolizes alt: SUV. Den siste saken vi møtte i dag. Ifølge Michael Cole, leder av Kia i Europa, den lille personbil Kommer, er det allerede "vanskelig å rettferdiggjøre" og til slutt forsvinne med tilførsel Ved ankomst, i stedet for SUV Kia Stonic. Og den neste vil være Carens.

Men ... hvorfor? Svaret er opplagt: minivan stoppet solgt. Og omvendt, fortsetter SUV å vokse, og i alle segmenter og formater. Hvis Spania er allerede den tredje kategorien av markedet (etter nyttekjøretøyer og kompakt, og hver dag nærmere dem), i Kina SUV samle opp til 40 prosent av salget. For ikke å nevne USA. Og hvis Kia er enda mer gjennomsiktig: Kom mens i Europa har bare fått 26.000 enheter i fjor, den nye Kia Stonic og forventes å 1.100.000. "Salget taler for seg selv," bekrefter Cole.

Opel saken: Cross X Hallo, adjø Meriva

I tilfeller som Kia, minivan forsvinner og dukker opp en ny SUV prøver å ta hans plass. Noe, for eksempel, Det har også skjedd i Opel. Den tyske merket har nettopp lansert den nye SUV, kalt Cross X, som også er produsert ved Figueruelas anlegget i Zaragoza. vel, ankomst har ført til produksjon en minivan, Meriva.

Opel Cross XDen siste Opel Meriva, la oss huske, det ble presentert i stil med sin geniale døråpning i motsatt retning. Men ingen av dem han erobret markedet. og noe lignende vil skje snart med Zafira, at ankomsten av en ny Grandland X og andre større SUV vil til slutt drepe. D.E.P.

Peugeot saken: Minivan SUV

der andre tilfeller der, direkte, den Minivan er ikke til å forsvinne... er at muterer direkte til SUV. Det beste eksemplet, Peugeot. Den tidligere 3008 uten å være akkurat en minivan, men en mer kjent begrep, ført til en ny 3008 i dag er foreslått som en av de Kompakte SUV-markedet stjerne og du bare får prisen for Årets bil i Europa 2017.

Og enda tydeligere har vært utviklingen av 5008. Classic stor minivan, en klassisk stor SUV opp til 7 seter og de beste familie funksjoner: skyve tilbake rad, er uavhengige seter i 2. seterad fjernes i tredje rad ... det har ikke engang sitt utvalg av all-wheel drive alternativ. Det er ingen tvil: det er en varebil legeme kamuflert SUV.

Forrige 5008Renault saken: ... med mindre minivan minivan

En annen forutsetning kommer fra Renault med sine nyeste utgivelser: Scénic Grand Scénic og Espace. Deres silhuetter har forlatte klassiske former for MPVs og selv om ikke direkte SUV, de tilbyr et bilde i dag crossover (Blanding av begreper) at de ligner dem selv hele veien, satser på høyere høyde, store dekk og felger ... og mindre plass allsidighet og modularitet. Estetikk er det som teller i dag.

Men Renault var også i en sak som kunne ligne Opel. Ankomsten av den lille SUV Captur også han mente død av en annen minivan, Modus. Til slutt, alle veier fører til SUV ...

Renault CapturFlere tilfeller: fullstendig forsvinning

Det siste eksempelet på at vi kan se døden av minivan ... er deres begravelse. Noe som også har mange eksempler på at selv ikke erstattet. Et eksempel er Voyager, men også det kommer til operasjoner i Europa Lancia egen. Vi kunne gå med en meget interessant minivan, som Mazda5, at det kanskje ble han begravd av Mazda CX-5 (igjen, SUV), men selv gikk for å leve en stund. Han ble ikke erstattet.

Et annet tilfelle av forsvinningen spansk: Seat Altea. Den gjennomsnittlige minivan, som var en stor bil og veldig praktisk, ikke lenger selges av fallet av de mest kjente segmentet. Og nå merket fortsetter å lansere nye SUV skape sin egen serie: medianen Ateca, nå kommer under en Arona og snart over to en med 7 seter.

En annen modell som har forsvunnet har vært Nissan Note, forlate et marked som ikke lenger har dette formatet og har Nissan Juke i sin respons på nøkkel SUV. Og det ville være mange flere i en nesten endeløs liste: Mercedes R-klasse, Fiat Ulysse, Citroen C8, Grandis Mitsubishi, Nissan Cube...

Du kan også være interessert i:

De fleste og minst pålitelige minivans

7-seters minibusser bruke mindre

Kompakt MPV bruke mindre

Adblock
detector