Ford Focus TDCI Ghia 100 hv 4p

Focus on yksi niistä autoista, jotka on enemmän ajan mittaan. On olemassa muutamia hyvin markkinoilla: yleensä taipumus mennä vähemmän. Mutta painopiste parantunut, koska lähtökohdan on erittäin vaikea voittaa. Saapuminen TDCI 100 CV moottori asettaa uuden mittapuun dieselmoottoreita luokan ja ennen kaikkea elvyttää laakereillaan yksi kompakti ja myydyin. Yhdessä neliovinen runko tarjoaa yhdistelmän houkuttelevin. Katsotaanpa miksi.

Ford Focus TDCI 100 4p

Ford Focus TDCI 100 4p

Ford Focus TDCI 100 4p

Ford Focus TDCI 100 4p

1.8 TDCi 100 hv on todellinen mekaaninen helmi. Verrattuna edelliseen TDDI joka ratsasti Focus on suorastaan ​​pyhäinhäväistys. Saapuessa alue voi pyyhkiä viimeksi vastusta laittaa tähän malliin, "sen dieselmoottorit ovat huonoja", sanoi kriitikot. Nyt he eivät voi sanoa mitenkään. Ja he eivät voi, koska TDCI on todella hyvä. Se on kone, jotka osuma silkkihansikkain: makea, pehmeä ja kun haluat, purkamiseen. Alkaa työntämällä huomattavasti alle cuentavueltas ja saavuttaa optimaalinen piste vain 2000 kierrosta minuutissa, kun se saavuttaa 30,5 MKG vääntöä, erittäin kunnioitettava luku ja katsottuna kirja turbodiesel käyttäytymistä. Sieltä se ulottuu jopa 3500 kierrosta ennen putoamista kuolemaan 1000 pyörii edellä. Maksimiteho että mittasimme lähes 104 hv 4000 rpm.


Kuten voidaan nähdä edellä, reagointikykyä TDCI on yllättävää. Vähääkään kaasupolkimen tarjoaa vakaan ja johdonmukaisen vetää arreón väitti, jonka avulla voimme tehdä mitään liikkumavaraa täysin luottokelpoisuuden. Muuttuvien melko lyhyt ja nopea ja tarkka käsittely tekee meistä työskentelevät mahdollisuuksien hyödyntämiseksi tämän tehokkaan koneen.

Focus ja saavuttaa valoisa kiihtyvyys 11,9 sekuntia saavuttaa 100 km / h. Takaisinperinnästä korosti myös, samoin kuin ohittaminen, jotka on valmistettu ilman täytyy vain leikata. Auto on todella nopea.
Totuus on, että Fordin insinöörit ovat tehneet hyvää työtä tuning moottoriin. Hiljainen ei värise, se on elegantti, ystävällinen ... ja kuluttaa hyvin vähän: 6,8 litraa 100 kilometrillä mitattuna meidän tekninen keskus. Ei yllättävä seikka, mutta erittäin hyvä.
Syyttää tästä kuuluu toisen sukupolven common rail, mikä on sielu tämän TDCI. Mekaanista liittämistä Ford on tehnyt todellisen läpimurron verrattuna TDI VAG ryhmän ja kiireetön hankaa hartioita JTD Fiat ja Alfa Romeo.

Jotkut saattavat ajatella, että tämä 100 hv on vähän puuttuu, erityisesti jolla on 115 hv alue antaa parhaan suorituskyvyn. Oikeastaan ​​se on sama moottori, vain tehokkaampi välijäähdyttimen on lisätty, ja on retusoitu elektroniikka "puristaa" mahdollisuuksia ja purkaa ne 15 hv enemmän. He ovat oletettu viettänyt 1200 euroa enemmän, riippuen hinta hinnoista (100 hv maksaa 17740 euroa).
Kesti aika Fordin esitellä laadukkaita dieselmoottoreita, mutta lopulta esitteli TDCI, jotka pystyvät torjumaan takeet yhä täynnä dieselvetojärjestelmien markkinoilla.

Ford common rail kutsutaan toisen sukupolven ja on valmistettu Delphi. Ydin toiminta on yhteinen rail, joka ei ole lineaarinen, kuten muissa järjestelmissä, mutta vie pyöreä muoto. Tässä kokoonpanossa heilahtelut kärsimä injektiona hallitsevat paljon paremmin. Lisäksi, koko järjestelmä toimii korkeammalla kuin ensimmäisen sukupolven paineita 1,2 bar, jolloin polttoaine ruiskutetaan lisää spray ja paremmin mitatun kulutuksen ja sen tuloa sylintereihin. Siten, voimme tehdä useita injektioita, osittain ja ohjattu räjähdyksiä, kostea melu ja tärinä, alentaa öljyn ja ohjaamaan tehon syöttöä tarpeen mukaan.

Delphi common rail on niin kehittynyttä, että kukin suutin on tietyin suorituskykytestit valmistuksen aikana, jotta se voi vuorovaikutuksessa yksilöllisesti tietokoneella, joka hallinnoi moottorin tehoa ja työn entistä ohut.

Toinen piirre tämä moottori on läsnä turboahtimen jakoputken. Molemmat kappaleet fuusioidaan yhdeksi parantaa kestävyyttä. Jäähdytin on suurempi öljyn ja mekanismin, joka jäähdyttää pakokaasu vedellä.

Adblock
detector