Hyundai Kona: testata uutta kaupunkien SUV. Tulet rakastamaan sitä!

Hyundai asemaan ja KonaHyundai asemaan ja KonaHyundai asemaan ja KonaHyundai asemaan ja Kona

Tässä vaiheessa olen varma tiedät jo olemassa Kona Hyundai, yksi kaupunkien SUV Useimmissa odotus on noussut viime aikoina, yhdessä serkkunsa-veljensä Kia Stonic. Odotus oli sen arvoista päätellen mitä näimme ja mitä tunsimme ratissa Kona. Ensimmäinen on helppous: Jotain he ovat kehittäneet uusi foorumi Kona, joilla on korkea ajoasento. Kuljettaja on hyvää tilaa, on helppo löytää paikka-ainakin jonkin palvelin- keskikokoinen ja näkyvyyttä laatikon täydellinen välineitä. Emme voineet tarkistaa HUD (Head-Up Display) -näyttö, jolle työntyvät tietoa silmien tasolle kuljettaja, kelluva 2 metriä eteenpäin. Se on ensimmäinen kerta, Hyundain käyttää Head Up Display ja olettaa se on markkinoiden paras, ei pelkästään sen segmentin lisäksi etsitään ohittaa autojen ylempään segmenttiin, kuten näytön Volkswagen Passat. Meidän täytyy tarkistaa, välin ylpeillä enemmän valoa loput (10000 cd / m2) ja ylivoimainen koko (8 tuumaa verrattuna 7,7 sen välittömän seuraaja, Mini). Lisäksi nopeutta ja navigointi kuvakkeet HUD esitetään IIEDOTUS velho rautatie, katve varoitus, vakionopeussäädin, äänilaitteita ja ilmoitukset, kuten alhainen polttoaineen hälytyksiä. Läsnäolo edellä mainittujen osanottajien riippuu eri lähtötasot; painikkeet on-off tällaisen tuen ovat vasemmalla puolella kojelautaan.

Hyundai Kona: niin sisältä

Jatkamme analysoida Kona sisätilojen Hyundai ja voimme sanoa aluksi, että esittely on hyvin mukava Mitä saat aidat värit, meidän tapauksessamme matching väri turvavyöt ja tikkaukset Istuin nahka- ja hävittäminen siisti valvonta ryhmitellä myös toiminnon. Peilit ovat suuria ja parantaa näkyvyyttä kolme neljännestä takaa lasi on pilari C. voi luottaa apua kaksi elektronista takasäätimien tutka kuolleita kulmia, aktiivinen 30 km / h, ja peruutettaessa, myös varoitus poikittain lähestyy liikennettä, joka antaa äänimerkin, jos toinen auto lähestymistapoja (3,5 sekunnin kuluessa mahdollisista törmäys meille ) ja siirrymme alle 10 km / h. Nämä tiedot ovat täydentävät peruutuskamera.

Kona Hyundai SUVEtuistuinten voi luottaa paitsi sähköinen, mutta ilmanvaihto ja lämmitys sääntelyä. Lämmitys voidaan ulottaa myös pyörän. Lehtinen on täynnä napit, koska sieltä käsitellä informaatiokeskuksen näyttövalikoissa joukossa kaksi hyvin puhdas kellot, metalli cerquillo antaa "luokka" - äänen ja puhelin, sekä vakionopeussäädin. Vaikka käytettävissä edestä tutka täydentää kameran yläosassa tuulilasista, sinun ei tarvitse aktiivista vakionopeussäädin: Anturit käytetään ainoastaan ​​turvallisuus- ja Lue rivien tien, käännä aiheuttaa kuljettajan jätä kaistaa ja hätäjarrutuksen. Automaattisen hätäjarrutus toimii kolmessa vaiheessa: ensimmäinen varoitus törmäysvaaran tai törmäyksen jälkeen valmistelee jarruja mahdollisimman jarrutus- ja, jos kuljettaja ei puutu, jarruttaa automaattisesti etsii hidastuminen 0,8 g. Ilmaisinjärjestelmä on tehokas Kona ajoneuvot 8 ja 160 km / h, kun se on pystyy havaitsemaan jalankulkijat välillä 8 ja 70 km / h hyvässä valaistuksessa, joten yöllä tai sateessa tunnustavat, että se voisi olla tehokas vain pienemmillä nopeuksilla.

Muita mielenkiintoisia ratkaisuja löytyy vuonna Kona sisätilojen Hyundai on induktiivinen laturi järjestelmä (langaton) Puhelimen, mutta myös kaksi 12-voltin pistorasioita ja 180 wattia alareunassa konsolin USB-liittimeen ja toinen on tarkoitettu "Jack". Yllättäen on poistettava käsijarru koska Sillä ei ole sähköistä aktivoinnin seisontajarrun.

Pääsy takaistuimilla on erittäin hyvä, tilaa siirtää jalka ei vaadi contorsionismos välilevyt 42, tämän tuloksena suuri akseliväli (260 cm), mutta myös pilarin kapea B, ainoastaan ​​saavutettavissa sillä yli puoli rakenteen Hyundai Kona on valmistettu lujat terästä. Ei pidä unohtaa, että kaikki on kotona, koska Hyundai on yksi suurimmista teräksen tuottajista maailmassa. Asentoa takamatkustajien on erittäin hyvä, on uponnut, ja syvennykset katossa Ne mahdollistavat huolimatta ulkolinjan laskeutuvan rungon, henkilö 1,80 metriä koskematta sit päänsä taakse. Toinen asia on niskatuen, ne ovat edelleen alhainen ja, ainakin tässä yksikössä ilman lovi jättää ne vahvistetaan edellä, vaikka oli tilaa. Laitat jalat on paljon tilaa yläosassa on jalkakäytävät, vaikka hän kaipaa sitä ei ole tuuletusaukkoja takaistuimet. Varmasti nähnyt Audi Q2 puuttuu niitä Hyundai on täytynyt ajatella, että hekin voivat tehdä ilman niitä. Ei ihme, jossa ajokaistaa jossa voisimme kokeilla Kona, olemme myös nähneet muita tiloja, joissa he ovat perusteellisesti tutkittu kaikki kilpailijat (näimme kampanjan kanssa Kaksisataa pysäköidyt autot kaiken kilpailun kuviteltavissa autot Hyundai-Kia). Tavoitteena useimmissa tapauksissa on yksinkertaisesti voittaa paras vastustaja uuden tuotteen, tässä tapauksessa Kona. Tuulitunnelissa opimme, että muovisuojus kolmannen pilarin Kona, sen lausutaan spoileri takalasin katto on sinun, allekirjoittamaan Cx 0,33. Ne ovat kuitenkin ollut taipumaan suunnittelijat samaa kappaletta, jossa on kolme pientä horisontaalista ulokkeita ja tason siipi ei ole tasainen, vaan ylös päissä, niin että auton näyttävät hieman korkeampi.

Takakonttiin jättää tilaa alaosassa on varapyörän ja siinä on kaksi tasoa. Ei halunnut antaa virallista rightsizing, mutta Runko on suurempi kuin luonnollinen kilpailijat jossa ovat kiinteitä, Juke ja CX-3. Korkeus loading suu on alhainen, 73 cm lattiasta.

Kona Hyundai SUV testiHyundai Kona: ajo SUV

Kaikki yksiköt olemme nähneet Hyundai Kona, eri moottorivaihtoehtoja, heillä levyjarrut kaikissa neljässä pyörässä. Hyundai Kona voisimme ajaa moottorijohdoista 1.6 T-GDI 177 hevoset. Jos odottaa voimakasta vastausta voidaan hieman lannistunut. Sileä ja hiljainen kuin tyhjäkäynnillä, niin vastaus kuristaa. Yksikkö on equipadísima, joten paino ei saa olla alle (He eivät ole ilmoittaneet). emme liittyy paitsi automaattinen vaihdelaatikko seitsemän nopeus dual-kytkin, mutta sisältää myös neliveto (Ja sen myötä takajousitus, Vääntö- tehokkaampi kuin etuveto, mutta myös raskaampia). Painike vieressä vaihdevipu luvat tasauspyörästön lukko Keski ilmeisesti (koska he ovat kieltäytyneet antamasta tietoa vielä, ellei toimittaja on Etelä-Korea, mikä on järkevää, koska se on valmistettu yksinomaan toistaiseksi tehtaallaan Ulsan). Automaattivaihteiston mahdollistaa peräkkäisen toiminnan, ja ei kanna nokkia tai vipujen ohjauspyörään. se on ajoon vaiheissa, mutta voit myös veloittaa häneltä progressions tuntua hitaalta nopeuttamisessa. Ainakin, mitä odotat dynaamisen kuvan auton. Toinen symmetrinen lukituspainike jotta siirto vaihtaa moottorin kartoitus ja siirtyminen pisteiden entistä dynaamisessa ajossa, mutta emme ole löytäneet. Valitsemalla tämän "Drive Mode" Sport Mode ei mainita, että laki sähköisen ohjaustehostimen tuki on muuttunut ... tai hän tarvitsee Kona.

Viisaasti, tässä osiossa hallinta ovat ottaneet loput -given ohjauspyörä on jotain, joka on aina hänen käsissään ja on yksi kirkkaimmista Kona elementtejä. Osoite on hyvin suora (Insinöörit korostavat, jossa arvot kilpailijoitaan), mutta myös tarkkaa tietoa siitä, mitä tapahtuu pyörien alle koputtamatta aloilla kuoppia (ja nämä ovat monet tässä vaihteli radalla, joka on kehittänyt Hyundai Namyang). Totta, kenenkään kertoa teille, että laboratoriossa kaikki menee täydellisesti, ja tämä on asfalttia lab Kona. suspensiot on suunnattu mukavuutta Eurooppa -To mukana reipas vaimennuksen mutta on hyvin Hyvä ohjaus Bobs. Tukee hyvää värin laatu ja kaarevat aallot, vaikka vahva painelu aloittavat rajoituksia. Se on erittäin hyvä liikeradan ohjaus sekä suorat ja kaarevat jarrutus rikkomatta linja lähes tuoden ESP ajonvakautusjärjestelmä. Tämä kaikki neliveto versio kantaa avain polveutuvat valvonta, mutta myönnän sen: kun on viimeinen kerta, kun meni aloittain autossa? Jopa niin, olkoon niin tarjota, asioita, joita Hyundai Kona on myyty maailmanlaajuisesti. Tämän jälkeen lupaavan alkupala, joka haluaa hän voisi palata ajaa ympäri kesällä ... ja odottaa Electric Kona näimme puolella ja pyöreä (Kätevästi naamioitu), paristoilla törröttää alta 'En puuttuvat muovia liitetiedostoja meidän Kona bensiiniä, sen hubcaps inspiraation Kia Soul EV ja paljastaa käsivarret riippumaton takajousitus.

Saatat myös olla kiinnostunut

- Hyundai Kona: Kaikki tiedot ja kuvat kaupunkien SUV

- Hyundai käynnistää kaksi muuta SUV: "super" Tucson ja "mini" Kona