Hyundai Tucson ja VW Tiguan: hakijan ja paras SUV päin

Etsi uusia vihollisia VW Tiguan, nyt siirtymässä hyökkäyksensä kohti arvostetuin SUV, mutta ei pidä unohtaa takana: vaanii, yksityiskohtaisen Hyundai Tucson.

Vertaamme Hyundai Tucson 2.0 CRDi 4x4 edessä VW Tiguan 2.0 TDI 4Motion

Vertaamme Hyundai Tucson 2.0 CRDi 4x4 edessä VW Tiguan 2.0 TDI 4Motion

Vertaamme Hyundai Tucson 2.0 CRDi 4x4 edessä VW Tiguan 2.0 TDI 4Motion

Vertaamme Hyundai Tucson 2.0 CRDi 4x4 edessä VW Tiguan 2.0 TDI 4Motion

Hän on ottanut oikealle tielle Hyundai ja hedelmät ovat ilmeiset Luettu: korkeita liikevaihto- Tucson yksityinen ... vielä, liian, korkeat hinnat. niin korkea, VW Tiguan, ohut punainen viiva välillä yleisen segmenttien ja palkkio, Se on vain tuhannen outoa euroa pois Jos vertaa versioita moottorilla ja tällaisia ​​laitteita kuin mahdollista. Sen pitäisi olla palkinnon erittäin kunnianhimoinen hanke, tulkaa kaikilla tasoilla, joiden vaikuttava auton linja, korkea laatu ja erinomainen kosketus luo erityinen maku myös niiden keskuudessa, jotka, läpi vuoden, me istuimme yli kaksisataa autoa. Viittaus mitään erityistä, koska on syntynyt uudelleen tämän sukupolven VW Tiguan, mutta tuote pyöreä mihin laitoit silmää. Jos saldo on hyve, Hyundai ix35 on kääntänyt jonglööri Tucson... Vaikka VW kohtaa myös hyökkäävä kanssa SUV arvosanoin. Acertarás että jokin niistä on täysin turvallista, mutta menemme mistä välität, yksityiskohtaisesti.

Vertaileva Hyundai Tucson vs VW TiguanHyundai Tucson vs VW Tiguan: analysoimme ne sisällä

Kuten voitte kuvitella, The Hyundai Tucson Olet tässä paras lajissaan. Ehkä koskettaa Kuinkahan paljon haluat mukavuutta ja tarvitsevat, kuinka paljon enemmän laatua ja paremman suorituskyvyn: Erittäin hyvä tai parempi. mutta Tänään minuun vaikutuksen enemmän nähdä tasolle, että Korean brändi on onnistunut työstä, jota hän on tehnyt hänen VW Tiguan. Kyllä, myönnän sen nyt, Saksan ei piilota että lisää laatua vaikka useimmilla on löytää tämän parempi suorituskyky, koska nyt ero on enemmän vivahde: Osoitteen lisäpisteen tarkkuutta, vaimennus voi olla vaihteleva säätö ja toimii tasaisemmin ... Mutta se on todella hieno koskettaa ja tuntuu, että olet kokevat Tucson, SUV ei kovin kevyt tai, jos haluat nähdä muuten raskaampaa kuin hänen kilpailijansa, mutta puhdas tasapaino.

Kunnianosoitus perheen kuljettaja siirtyy perheen. Tiukka SUV ajoasento, mutta sen sisustus on piilottaa paljon laboratoriotyöskentelyyn koska tunsin väsymätöntä pitkiä. Paikkaa, ergonomia, ja sileys suhde valvonta, näkyvyys; siellä, niin hyvä kuin Tiguan että kyllä, jälleen turvautumaan kekseliäitä ratkaisuja tyrmätä kilpailu; mikään muu. Ja upea sisämittasuhteita Hyundai Tucson, mikä ei puuttuu senttimetri matkustaa tyylillä, VW Tiguan tuo takaistuimet pitkittäinen säätö voit jakaa matkustamoon eri tarpeiden mukaan. Runkoverkkokapasiteettia myös tuhosi Saksan.

Takaisin tunteita, jotka myös ovat painonsa arvoisia kullassa. Edessä on suuri ylempi auto, Hyundai Tucson tarjoaa juuri näyttää olevan enemmän Maastoauto kuin konseptiauto. Ehkä se on jotain tekemistä, että vaikka niillä eroa kiloa, The Hyundai Tucson näyttää rasittaa niitä ylimääräisiä kiloja, jotka tarjoavat laadukasta liikkuva auto, johdonmukaisuuden kulutuspinnan tarjoaa. Minulle jää poistamaan että Ylimääräinen tuki tavalliseen suuntamerkkinä, jotain, joka ei korjaa kaikki mahdolliset asetukset ja Sport -Normaali suuntaan, sillä elektroniikkaa, ei ole voimakkaampia kuin kilpailija, näyttää tekevän ulkonäkö korjaamaan sen taipumus aliohjautuu jos vero yli iloa ajo. mutta et luopumaan piirretyn ohut, laadukas tyyny, eikä erinomainen jarrutus kirjaa, Yksi hänen lajien koon ja painon paras. Ok, Ainoa kohta, jossa dynaamisesti luvut ylittää kilpailijansa tänään, VW Tiguan se ei ole kovin välillä tukea ja liikkua enemmän ketterästi tukea hänen vyötärö, mutta Jos olet vain etsivät parempaa paikantaa yksittäisiä vahvempi, toinen tarkempi piste, toinen tarkempia, muut... Ja toinen teknologisesti kehittyneitä: digikuvien, erinomainen automaattinen kaksinkertainen kytkin, jossa samanlaisella tekniikalla, vastaa Tucson 1.7 CRDi asennettu etuveto vain. Piilossa VW paras neliveto-markkinoilla, en epäile, mutta vakuutan teille, että 95 prosenttia tilanteissa vain palvella sinua menemään pidemmälle pelkkä kysymys kitkaa, vedä ja kulutus, eli tehokkuus : tavanomainen mekaanisen jarrun pidon kaikki neljä pyörää on hieman selvempää korealaiset autonvalmistajat saksaksi.

Vertaileva Hyundai Tucson vs VW TiguanSe voi olla yksi syy, joka voi selittää Tässä hieman korkeampi polttoainekuluissa Hyundai Tucson tie vastaan ​​VW Tiguan, kun kaupungissa on myös tekniikka, joka tekee eron, koska järjestelmä 4x4, 2.0 CRDi annostelee Pysäytys&alku: Siellä asia on vakavampi, jopa litra ero 2,0 TDi, joka näyttää nyt "muut". Tämä vaikutus uusissa säännöksissä määräämästä, mutta Se ei ole enää täynnä, luotettavia ja yhtäpitäviä moottorin ylhäältä alas. Et voi saada edes huomaa, mutta jos et kääriä, löydät puute: sen vahvuus laimennetaan noin 4000 kierrosta minuutissa, mutta sitähän automaattivaihteisto hyödyntää sen hyviä hintoja ja parantaa keinoja. Koska elastisuus käsite ymmärretään paremmin kyytiin 2.0 CRDi, vähemmän tehokas, mutta puhdasta silkkiä ja untosidad tyhjäkäynnistä; Calca kilpailija kiihdytyksiä ja ohittaminen todennettujen lukujen myös erittäin hyvät mekaaniset ketteryyttä.

Touch tasapaino. On totta, että ei ole vaihto kantoja, koska VW näyttää palasivat Tiguan absoluuttinen valta, mutta Hyundai on toteutunut suurhyökkäyksen ja on, omana, hyvä vaihtoehto hegemonia jotka ovat vuosia asetettu Saksan SUV.

piakkoin

kiihtyvyys: Odotettu enemmän Näiden uusien Tiguan jonka lähes 15 ylimääräistä CV ei olisi tullut nopeammin. Kohtuullisen nopea, suuri uutinen on erilainen vaste näitä moottoreita lähellä sen moottorin suurinta nopeudesta: CRDi mahtuu ennen hänen lävistys teho. Tucson ja Tiguan vastaavasti, nämä ovat tärkeimmät kiihtyvyydet. 0A 100 km / h 10,42 ja 10,45 s. Kansi 1000 m 32,3 ja 32,14 s

Frenada: Tucson, tasapainoiset. Kuinka paljon ja kuinka Hyundai on parantunut Tässä jaksossa sekä olemaan paras joukossa, jotka mitata ja punnita hänen kaltaisiaan. Täällä näyttää siltä hyödyntää että suurempi jalanjälki asfaltilla, vaikka ryhmätyöskentely on olennainen. Frena 140-0km / h 72,5 m verrattuna 75,4 m myös hyvä VW Tiguan

äänekkyys: Tiguan koskevat. Mielenkiintoista, rangaistaan ​​nopeudella 50 km / h joidenkin resonanssi joka vahvistaa melutaso, mutta jälleen, kaikuessa jossakin osassa liittyvät mukavuutta ja elämänlaatua. Suurella nopeudella, on jopa 3 dB ero hyväksi VW

ohittaminen: Manuaalinen vs. Automaattinen. Mutta asiaankuuluvat luvut saada Tucson Nelosvaihde siirtyä 80-120 km / h s- -8,34 ja -8,53 D Tiguan s-: On paljon moottori Tucson, ja testi on, miten hyvin se pitää liikkuvat että CRDi SUV pitkän marsseja.

Kulutusta. Kaupunki tahdin. Pesados ​​molemmat moottorit kaksi litraa toimivat erittäin hyvin tiellä kilometrikesto painosmäärien kun Hyundai kaupunki ei ole teknisesti päivässä; kohtuullinen määrä Korean-keskimäärin 6,7 l / 100 km-, maksamatta kirjaa kilpaileva -6,3 l / 100 km kolmekymmentä.

Viihtyvyyteen. Kuinka paljon ylimääräistä tilaa tarvitset?. Ei vain hyvää, mutta erittäin hyvä sisätilojen Tucson, ovet laaja ja lähes 90 degrees- erinomainen kuorman tilavuus 475 litraa. Siitä, VW tuo paikkainen tila-auto-istumaan ja suurempi runko ja myös vaihteleva: välillä 555 ja 690 litraa.

Saatat myös olla kiinnostunut:

Ateca Seat 2.0 TDi 4Drive, perusteellinen testi

Skoda Kodiaq, olen yrittänyt

Vertaa jopa kolme autoa kerralla

Haluatko uuden auton? Ennen arvostaa auton ilmaiseksi

Adblock
detector